Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spamowy wątek nowego roku styczeń 2013 ;)

Featured Replies

Napisano

smile.gif

fajna pogoda jak na 1-go stycznia, prawie 7 na plusie wink.gif

cisza na ulicach, nic prawie nie jeździ

super wink.gif

Napisano

> fajna pogoda jak na 1-go stycznia, prawie 7 na plusie

> cisza na ulicach, nic prawie nie jeździ

> super

wszyscy leczą kaca cool.gif

Napisano

> fajna pogoda jak na 1-go stycznia, prawie 7 na plusie

> cisza na ulicach, nic prawie nie jeździ

> super

Żyjemy smile.gif

Dopiero co wstałem smile.gif

Napisano

Tak się dzisiaj zastanawiam czy ważył ktoś swoją Crome.

Czy jest tak jak napisane w instrukcji, że Croma 1.9 16v skrzynia manualna waży 1530 kg?

Napisano

> Tak się dzisiaj zastanawiam czy ważył ktoś swoją Crome.

> Czy jest tak jak napisane w instrukcji, że Croma 1.9 16v skrzynia manualna waży 1530 kg?

Nie ale również mnie to ciekawi... Muszę kiedyś na wagę zajechać

Napisano
  • Autor

Kazu jak tam dotarłeś do domu ? Maszynka przetestowana ?

2 paczki pójdzie ?? wink.gif

Napisano

ale ciszaaa

Napisano

> ale ciszaaa

Jak makiem zasial zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jak makiem zasial

sprzedałeś cromę i makiem siejesz zlosnik.gif

Napisano

> sprzedałeś cromę i makiem siejesz

Lepsze zajecie, niz jazda Croma zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

ja właśnie wyszukuję ofert ubezpieczenia cromy OC

Napisano

> ja właśnie wyszukuję ofert ubezpieczenia cromy OC

JA zawsze mialem w PZU wsio wink.gif

Napisano

> JA zawsze mialem w PZU wsio

mam pandę w pzu ale croma drogo wychodzi i chyba w proama wykupię

Napisano

> mam pandę w pzu ale croma drogo wychodzi i chyba w proama wykupię

Ja z AC i OC mialem w pzy 1400zl jak sie nie myle wink.gif

Napisano

> Ja z AC i OC mialem w pzy 1400zl jak sie nie myle

w proama ok. 950zł za oc i ac

Napisano

> w proama ok. 950zł za oc i ac

Ja kiedys mialem AXA i mialem z nimi problemy ze postanowilem wiecej doplacic a miec spokoj przy szkodzie.

Napisano

> Ja kiedys mialem AXE i mialem z nimi problemy ze postanowilem wiecej doplacic a miec spokoj przy

> szkodzie.

ja wykupię tylko oc wiec szukam najtaniej ale z ac bywa różnie i potem zonk przy likwidacji szkody

Napisano

> ja wykupię tylko oc wiec szukam najtaniej ale z ac bywa różnie i potem zonk przy likwidacji szkody

To jest fajne ze mozna oc i ac gdzie indziej wykupic, ale ja zawsze pakiet bralem.

Pamieta jak mialem matiza 2 letniego, pzu mi wyliczylo skladke 1600zl mowie duzo ide do innej firmy, wybralem sie do compensy a tam 3500zl ubezpieczenie oc i ac facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

jak wyliczałem dla Cromy OC 50% zniżek to wychodzi coś w okolicach 340zł na rok. Taniej niż Lybra:) ubezpieczalnia ze statuą wolności w logo smile.gif

Napisano

> jak wyliczałem dla Cromy OC 50% zniżek to wychodzi coś w okolicach 340zł na rok. Taniej niż Lybra:)

> ubezpieczalnia ze statuą wolności w logo

mi wyszło 350zł przy 60% moich zniżek i jeszcze 10 % do ubezpieczalni jak to leci w jej reklamie

Napisano

Ważnym elementem w wyliczaniu ubezpieczenia jest miejsce zamieszkania. Ja mieszkam na wsi smile.gif W Rybniku odległym o 20km ode mnie kosztowałoby mnie to bodajże 150zł więcej...

Napisano

A jak ida poszukiwania Cromy?

Napisano

> A jak ida poszukiwania Cromy?

ja płace pakiet Oc ,asistans ,nw 504 złoty a ac mam gdzieś indziej smile.gifmam 60% znizek oczywiscie:)

Napisano

> A jak ida poszukiwania Cromy?

Coraz bardziej myślę na Cromką od jednego kącikowicza smile.gif

Chciałem zakupić auto do końca marca a wychodzi na to, że muszę znaleźć coś z początkiem lutego... Ciągle mam dylemat, czy kupować w nowej budzie... No i czy kupować Bravo... Pewnie jak już będę posiadaczem nowego autka to moja żona odetchnie z ulgą... Teraz to ją ciągam po jakichś komisach, gadam o jakiś EBaDach i AeSeRach smile.gif a tu na głowie remont łazienki i wybór kafelek smile.gif

Napisano

> Coraz bardziej myślę na Cromką od jednego kącikowicza

Tylko ktora bo wisza dwie na gieldzie wink.gif

Napisano

> Tylko ktora bo wisza dwie na gieldzie

jakiś tekst

dziwna wersja, PurO2 wychodzily generalnie jako golasy, co widać po klimie manualnej. A tu BM i Navi wink.gif

Ciekawe zamontowane swiatla do jazdy dziennej

Napisano

> jakiś tekst

> dziwna wersja, PurO2 wychodzily generalnie jako golasy, co widać po klimie manualnej. A tu BM i

> Navi

> Ciekawe zamontowane swiatla do jazdy dziennej

Moze ktos kazal dołozyc i doplacil za to wink.gif

A swiatla dzienne, rzeczywiscie ciekawe zamontowane ok.gif

Napisano

> Moze ktos kazal dołozyc i doplacil za to

> A swiatla dzienne, rzeczywiscie ciekawe zamontowane

ciekawe ile to kosztowało w opcji? 3 tyś E?

Napisano

> ciekawe ile to kosztowało w opcji? 3 tyś E?

Trudno powiedziec, ale jak popatrzysz na Cromy z Włoch to przewaznie sa wypasione wersje.

Napisano

> Chciałem zakupić auto do końca marca a wychodzi na to, że muszę znaleźć coś z początkiem lutego...

> Ciągle mam dylemat, czy kupować w nowej budzie... No i czy kupować Bravo... Pewnie jak już

> będę posiadaczem nowego autka to moja żona odetchnie z ulgą... Teraz to ją ciągam po jakichś

> komisach, gadam o jakiś EBaDach i AeSeRach a tu na głowie remont łazienki i wybór kafelek

dokładnie rok temu przerabiałem temat identyczny w tle przymierzając się do remontu łazienki takiego gruntownego. Czas miałem do lipca - tak przyjęliśmy z żoną ale szukanie zacząłem prawie rok wcześniej.

U mnie założenia były proste:

- jak najmłodsze

- kombi

- z klimą

- benzyna do ewentualnego zagazowania

- silnik minimum 1600ccm

- no i jak najtaniej limit 20tyś więc ciężko było szukać i oczywiście przekroczyliśmy kwotę

- najlepiej krajówka z pełną dokumentacją i wglądem do

ewentualnych napraw lakierniczych bo zakładałem że każde auto coś ma robione z "nadwoziem".

Wyrzekałem się diesla bo dwumas, turbo, wtryski a wyszło jak widać w profilu swiety.gif

a że końcem lutego kupiliśmy to wina żony bo się jej croma spodobała a ja ciągłem do stilo no ale .... naprawdę nie żałuję

Napisano

> dokładnie rok temu przerabiałem temat identyczny w tle przymierzając się do remontu łazienki

> takiego gruntownego. Czas miałem do lipca - tak przyjęliśmy z żoną ale szukanie zacząłem

> prawie rok wcześniej.

> U mnie założenia były proste:

> - jak najmłodsze

> - kombi

> - z klimą

> - benzyna do ewentualnego zagazowania

> - silnik minimum 1600ccm

> - no i jak najtaniej limit 20tyś więc ciężko było szukać i oczywiście przekroczyliśmy kwotę

> - najlepiej krajówka z pełną dokumentacją i wglądem do

> ewentualnych napraw lakierniczych bo zakładałem że każde auto coś ma robione z "nadwoziem".

> Wyrzekałem się diesla bo dwumas, turbo, wtryski a wyszło jak widać w profilu

> a że końcem lutego kupiliśmy to wina żony bo się jej croma spodobała a ja ciągłem do stilo no ale

> .... naprawdę nie żałuję

A to ja mam mniejszy wybór smile.gif

Moje autko musi mieć dodatkowo: klimatronik, ciemne wnętrze, pojemny bagażnik aby pomieścić graty dwójki chłopaków, ciemny kolor i dodatkowo musi mieć włoskie korzenie smile.gif Stilo nie spodobało się mojej od pierwszego zajrzenia więc szybko sobie takowe podarowaliśmy. Ciągnęło mnie jeszcze do Focusa Cmax, ale że prawie wszyscy na ulicy mają Fordy, to nasz by się nie wyróżniał z tłumu smile.gif

Łazienka to jest odrębny temat... pomieszczenie 3 na 3 przy gruntownym remoncie (jedyne co to ze starej łazienki zostanie sufit) pochłonie licząc optymistycznie jakieś 8tys. I pomyśleć, że tam się siedzi jak się musi smile.gif

Z kasą na auto zawsze jest tak że braknie smile.gif Szukając auta w założonym budżecie szybko stwierdzimy, że "wystarczy" dorzucić 10% ceny samochodu i można kupić lepiej lepsze, ładniejsze, szybsze, ekonomiczniejsze itp... Nadwozie jest dla mnie ważne, ale ważniejsze jest podwozie i środek. Jak masz wychuchane nadwozie, to potem szukasz miejsca przy markecie, co by Ci nikt go nie zahaczył, obił...

jojo81: wychodzi na to, że będziemy mieć podobny garaż smile.gif Też mamy Pandę 1.1 smile.gif

Co do Cromki, którą sobie upatrzyłem, nie widnieje w ogłoszeniach Kącika, obecna jest w postach smile.gif . Te w ogłoszeniach też są niczego sobie-ale na te mnie najzwyczajniej w świecie nie stać.

Napisano

braci kącikowa... ponawiam pytanie, może ktoś już u siebie to aplikował...?

Większość Crom ma czujniki parkowania z tyłu. Jednak w obecnej sytuacji muszę założyć czujniki również z przodu dla komfortu nowej kierowniczki, znaczy żony... zlosnik.gif

Czy jest możliwość dołożenia np tylko 2-ch czujników z przodu z centralką i podpięcia pod jeden głośniczek?

Wszystkie zestawy, które widziałem w necie maja komplet czujników (również na tył i własna centralkę)...

Jeśli się nie mylę, to że do prawidłowego działania przodu wymagane byłoby podpięcie się pod CAN - do odczytu prędkości...

Jak to zrobić dobrze i nie za wiele worków pieniędzy?

Napisano

> braci kącikowa... ponawiam pytanie, może ktoś już u siebie to aplikował...?

> Większość Crom ma czujniki parkowania z tyłu. Jednak w obecnej sytuacji muszę założyć czujniki

> również z przodu dla komfortu nowej kierowniczki, znaczy żony...

> Czy jest możliwość dołożenia np tylko 2-ch czujników z przodu z centralką i podpięcia pod jeden

> głośniczek?

> Wszystkie zestawy, które widziałem w necie maja komplet czujników (również na tył i własna

> centralkę)...

> Jeśli się nie mylę, to że do prawidłowego działania przodu wymagane byłoby podpięcie się pod CAN -

> do odczytu prędkości...

> Jak to zrobić dobrze i nie za wiele worków pieniędzy?

a nie lepiej zainwestować w osobną centralkę z wyświetlaczem i głośniczkiem....montaż jest bardzo prosty a i pewnie da się podłaczyć tylko 2 czujniki zamiast 4

Napisano

> braci kącikowa... ponawiam pytanie, może ktoś już u siebie to aplikował...?

> Większość Crom ma czujniki parkowania z tyłu. Jednak w obecnej sytuacji muszę założyć czujniki

> również z przodu dla komfortu nowej kierowniczki, znaczy żony...

> Czy jest możliwość dołożenia np tylko 2-ch czujników z przodu z centralką i podpięcia pod jeden

> głośniczek?

> Wszystkie zestawy, które widziałem w necie maja komplet czujników (również na tył i własna

> centralkę)...

> Jeśli się nie mylę, to że do prawidłowego działania przodu wymagane byłoby podpięcie się pod CAN -

> do odczytu prędkości...

> Jak to zrobić dobrze i nie za wiele worków pieniędzy?

Też się nad takim rozwiązaniem zastanawiałem. Z racji mojego niewysokiego wzrostu nie widzę całego przodu, a przy częstym wycofywaniu i jednoczesnym skręcaniu na ciasnych parkingach o obcierkę nietrudno.

Na alledrogo są zestawy 4 czujników z centralką po około 40 zł podłączane do napięcia podawanego na światło cofania (wtedy się załączają i włącza się wyświetlacz pokazujący odległość). Sprawa byłaby w miarę prosta, gdyby dało się wyodrębnić aby napięcie podawane na centralkę czujników było tylko w przypadku zapięcia pierwszego biegu. I tylko przy manewrowaniu wsteczny/pierwszy bieg działały by czujniki. Na biegu wyższym niż 1 wyświetlacz gaśnie. Bo po co ma gasić po oczach jak jedziecie np w nocy. Ja mam automat i nie wiem skąd taki sygnał wziąć.

Napisano

> Sprawa byłaby w miarę prosta, gdyby dało się wyodrębnić aby napięcie podawane na centralkę czujników

> było tylko w przypadku zapięcia pierwszego biegu. I tylko przy manewrowaniu wsteczny/pierwszy

> bieg działały by czujniki. Na biegu wyższym niż 1 wyświetlacz gaśnie. Bo po co ma gasić po

> oczach jak jedziecie np w nocy. Ja mam automat i nie wiem skąd taki sygnał wziąć.

właśnie o to chodzi skąd podać sygnał, że czujniki mają działać - z drugiej strony zwykłe podanie przy włączonej "1" może doprowadzić do szału w korku.... sciana.gif

Napisano

> JA zawsze mialem w PZU wsio

A ja od końca stycznia jako Agent w PZU ruszam..... smile.gif

Napisano

> A ja od końca stycznia jako Agent w PZU ruszam.....

hmm a ja muszę crome ubezpieczyć biglaugh.gif

Napisano

> A ja od końca stycznia jako Agent w PZU ruszam.....

Odezwe sie w Sierpniu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> właśnie o to chodzi skąd podać sygnał, że czujniki mają działać - z drugiej strony zwykłe podanie

> przy włączonej "1" może doprowadzić do szału w korku....

Może trzeba pokombinować żeby wyłączał się czujnik po przekroczeniu danej prędkości tak jak jest z automatycznie zamykającymi się zamkami.

Napisano

> Może trzeba pokombinować żeby wyłączał się czujnik po przekroczeniu danej prędkości tak jak jest z

> automatycznie zamykającymi się zamkami.

to może się nie sprawdzić - co w przypadku , kiedy podjedziesz do bramy, lub zawracasz w ciasnej uliczce na mieście?

Znalazłem coś takiego KLIK

trochę cena wysoka, ale jakaś alternatywa jest wink.gif

Napisano

kup to ......................... Tu opis i strona producenta

Quote:

Moduł odczytujący sygnały z szyny CAN, przystosowany do współpracy z przednimi czujnikami parkowania. Moduł uaktywnia przednie czujniki parkowania po zatrzymaniu, a wyłącza po przekroczeniu 10km/h.

Fiat: Panda 2006<, Bravo 2007<, Croma 2006< Punto Grande 2006<, 500 2007<, Fiorino 2008<

i to lub jakis inny na przykład to...

I będzie Pani mulher.gif zadowolona wink.gif

Napisano

Marcin i po co znów kusisz tym ogłoszeniem cool.gif

Napisano

> Marcin i po co znów kusisz tym ogłoszeniem

jak widzisz, tak dobrze zyje z gosciem ktory bral crome w rozliczeniu ze poprosil o wystawienie jeszcze raz jej w Polsce poki jest na naszych blachac, bo potem bedzie na belgijskich i bedzie wiecej zachodu np z sciagnieciem do Polski/

Napisano

> No czyli jest jeszcze szansa:)

A ciagle myslisz nad nia??

Napisano

Na lato muszę kupić opony do Cromy i zastanawiam się nad takimi Dunlop miał ktoś z nimi do czynienia bo na internecie dość mało o nich opinii. Wyglądają dość fajnie i mają rant ochronny.

Napisano

> A ciagle myslisz nad nia??

Pewnie że tak...ale wiesz kiedy to będzie możliwe, a na razie cisza:)

Napisano

Ja mialem takie dunlopy i nie byly zle wink.gifwink.gif

Napisano

> Pewnie że tak...ale wiesz kiedy to będzie możliwe, a na razie cisza:)

Wiem, ale mysle ze cena w dol musiala by isc wink.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.