Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakiej marki/model akumulatora?

Featured Replies

Napisano

Co kupic - wydaje mi sie, ze oryginal GMa padl. Trzeba by go podmienic na cos innego. Co plecacie do Vectry C (benzyna)? Cena powiedzmy, ze do 500pln.

Prad rozruchu 540A, pojemnosc 60Ah.

Napisano

> Co kupic - wydaje mi sie, ze oryginal GMa padl. Trzeba by go podmienic na cos innego. Co plecacie

> do Vectry C (benzyna)? Cena powiedzmy, ze do 500pln.

nie wiem, zależy co chcesz. za 500zł to z wyższej półki możesz coś mieć,

To tak jakbyś zapytał - mam 500tys zł. Jakie kupić auto? Ogólnie ma jeździć. hehe.gif

Akumulatory Sznajder słyszałem że są OK, i nie najdroższe (żeby było do tematu).

Napisano

Autocraft.

Napisano
  • Autor

> nie wiem, zależy co chcesz. za 500zł to z wyższej półki możesz coś mieć,

> To tak jakbyś zapytał - mam 500tys zł. Jakie kupić auto? Ogólnie ma jeździć.

Chce akumulator, ktory nie padnie mi po dwoch latach, bedzie mial 4-5 letnia gwarancje i ogolnie bedzie niezawodny.

> Akumulatory Sznajder słyszałem że są OK, i nie najdroższe (żeby było do tematu).

Niestety nie sa dostepne w UK crazy.gif. Patrze na jakies Bosche, ale juz nie pamietam, czy slyszalem dobre/czy ze opinie o nich zlosnik.gif

Z tego co patrze na "markowe" - siakies Bosch silver, Varta Blue/Silver, Exide...

Napisano

> Chce akumulator, ktory nie padnie mi po dwoch latach, bedzie mial 4-5 letnia gwarancje i ogolnie

> bedzie niezawodny.

> Niestety nie sa dostepne w UK . Patrze na jakies Bosche, ale juz nie pamietam, czy slyszalem

> dobre/czy ze opinie o nich

> Z tego co patrze na "markowe" - siakies Bosch silver, Varta Blue/Silver...

w ukm masz xs power nie wiem czy sie wyrobisz w $ ale to sa aku na lata

Napisano
  • Autor

> w ukm masz xs power nie wiem czy sie wyrobisz w $ ale to sa aku na lata

Albo krzywo patrze, albo nie widze czegos, ale chyba nie maja aku w UK icon_rolleyes.gif

Napisano

> bedzie mial 4-5 letnia gwarancje

A są takie ?

> Niestety nie sa dostepne w UK . Patrze na jakies Bosche, ale juz nie pamietam, czy slyszalem

> Z tego co patrze na "markowe" - siakies Bosch silver, Varta Blue/Silver, Exide...

A delkor są dostępne ?

Napisano

Ja właśnie zamówiłem autocraft ale skoro nie ma u Ciebie to niewiem.gif

W każdym bądź razie wybrał bym akumulator o największej pojemności/prądzie rozruchowym jaki Ci się zmieści do auta smile.gif

Napisano
  • Autor

> A są takie ?

Tak, np. Bosch Silver ma 5 lat gwarancji.

> A delkor są dostępne ?

Nie widzialem wink.gif

Napisano

> Albo krzywo patrze, albo nie widze czegos, ale chyba nie maja aku w UK

Jeśli już się zdecydujesz na coś sprawdź EuroCarParts, w zeszłym roku z promocyjną zniżką Bosch od nich wyszedł najtaniej, taniej niż w sieci, w dodatku sklep mam blisko, więc odebrałem osobiście. Mają obecnie promocję - 20% zniżki, kod ALL20.

Napisano
  • Autor

> Jeśli już się zdecydujesz na coś sprawdź EuroCarParts, w zeszłym roku z promocyjną zniżką Bosch od

> nich wyszedł najtaniej, taniej niż w sieci, w dodatku sklep mam blisko, więc odebrałem

> osobiście. Mają obecnie promocję - 20% zniżki, kod ALL20.

Widzialem ok.gif.

Ale dzieki. Zaraz bede porownywal ceny, i cos zamawial ok.gif

Napisano

> Co kupic - wydaje mi sie, ze oryginal GMa padl. Trzeba by go podmienic na cos innego. Co plecacie

> Prad rozruchu 540A, pojemnosc 60Ah.

Varta Silver, chociaz u Ciebie to nie wiadomo jak z zywotnoscia i jakoscia aku, bo moga byc z innych fabryk niz w PL.

Napisano

A może oryginał GM, kiedyś to były bardzo dobre akumulatory hmm.gif

Napisano

> A może oryginał GM, kiedyś to były bardzo dobre akumulatory

Bardzo dobre są te, z którymi samochody opuszczają fabrykę. Sprzedawane jako części zamienne to już podobno nie to samo.

k.

Napisano

Banner. Używam od kilku lat w dwóch autach i nie miałem żadnych kłopotów. Lepsze parametry (prąd rozruchu) od oryginałów fabrycznych.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

W czerwcu za Vartę BD o dokładnie takich parametrach(nie pamiętam czy EN540A czy EN560A) płaciłem 250zł u kolegi prozaq.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Topla. ok.gif

Napisano

> Chce akumulator, ktory nie padnie mi po dwoch latach, bedzie mial 4-5 letnia gwarancje i ogolnie

> bedzie niezawodny.

> Z tego co patrze na "markowe" - siakies Bosch silver, Varta Blue/Silver, Exide...

Miałem w F'ce od 2004 roku Boscha Silver, przy sprzedaży w 2009 roku nie dawał żadnych oznak zużycia. ok.gif Ale i tak polecę Tople jak da się kupić w UK.

Napisano

> Ale i tak polecę Tople jak da się kupić w UK.

Gogle po agielsku na hasło topla znajdują tylko jakąś rzeczkę - akumulatorów nie widać.

Sznajderem też pewno w GB nie handlują.

Napisano

Polecam jako sprzedawca Vartę blue dynamic,immo do vectry c powinna wystarczyć,niestety gwarancja wynosi 24 miesiące.Jak ma być coś jeszcze lepszego to seria silver dynamic,spokojnie wytrzyma z pięć lat na luzie;-)

Napisano
  • Autor

> Polecam jako sprzedawca Vartę blue dynamic,immo do vectry c powinna wystarczyć,niestety gwarancja

> wynosi 24 miesiące.Jak ma być coś jeszcze lepszego to seria silver dynamic,spokojnie wytrzyma

> z pięć lat na luzie;-)

Blue w UK ma 4 lata gwarancji, a silver 4 & 5, gdzie ten z 5 letnia gwarancja jest drozszy o jakies 100pln ok.gif

Napisano
  • Autor

> W czerwcu za Vartę BD o dokładnie takich parametrach(nie pamiętam czy EN540A czy EN560A) płaciłem

> 250zł u kolegi prozaq.

> Pozdrawiam BAS

W UK silver z 4 letnia gwarac#ncja to koszt cos kolo 240pln ok.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam jako sprzedawca Vartę blue dynamic,immo do vectry c powinna wystarczyć,niestety gwarancja

> wynosi 24 miesiące.Jak ma być coś jeszcze lepszego to seria silver dynamic,spokojnie wytrzyma

> z pięć lat na luzie;-)

Posluchalem i zamowilem Varte Silver Dynamic. 5 lat gwarancji ok.gif