Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ku przestrodze

Featured Replies

Napisano

Zaraz ogłoszenie zniknie ale zrobiłem prtsc ok.gif

allegro.pl

Byliśmy dzisiaj ze znajomymi jako, że niedaleko obejrzeć tą sztukę.

Rzekomo auto miało na autostradzie przecierkę z dwóch stron ale nie zagłębialiśmy się w to.

Po wjechaniu na kanał okazało się, że wahacze do wywalenia, chłodnica do wymiany, kable zmasakrowane, półośka wygląda jakby ją wyrwało obudowa skrzyni pęknięta.

Wiem, że za te pieniądze nie można się spodziewać rarytasów ale jak już odbyliśmy oględziny to warto wspomnieć o tym, żeby ktoś nie wpadł na minę.

Reszty już nie sprawdzaliśmy bo sensu nie było zlosnik.gif

438bf303e05c.jpg

804593be152b.jpg

Napisano
  • Autor

> niezły ulep, ale przebieg ładny

pod kompa już go nawet nie podpinaliśmy grinser006.gif ale można obstawiać, że ze 100tyś był cofnięty.

Napisano

> Po wjechaniu na kanał okazało się, że wahacze do wywalenia, chłodnica do wymiany,

norma w tym modelu

Napisano

Już po opisie szkoda czasu żeby jechać.

Ulep za 14k z idealistycznym wręcz opisem; potem ktoś chce sprzedać prawdziwie idealny egzemplarz za >20k to w głowę mu się pukają...

Napisano
  • Autor

> Już po opisie szkoda czasu żeby jechać.

> Ulep za 14k z idealistycznym wręcz opisem; potem ktoś chce sprzedać prawdziwie idealny egzemplarz

> za >20k to w głowę mu się pukają...

60 kilometrów więc z ciekawości podjechaliśmy, żeby obejrzeć.

W sobotę znajomy wybiera się obejrzeć tą klik klik Gość przez telefon został poinformowany, że na miejsce przyjedzie właściciel kilku alf i (mechanik) więc jeśli 400km przejadą na darmo to wpysk.gif

Dużo się nie różni ceną ale uparł się i chce jechać obejrzeć. Też mu mówiłem ze musi trochę dołożyć, żeby kupić coś dobrego.

W niedzielę zdam relację zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> norma w tym modelu

owszem wiem o tym gdyby tylko to, to by nie skreśliło tego auta na starcie ale półośka musiała być nieźle walnięta, obudowa od skrzyni pęknięta i tyrtyrki no.gif więc dalsze oględziny nie miały sensu

Napisano

> pod kompa już go nawet nie podpinaliśmy ale można obstawiać, że ze 100tyś był cofnięty.

To jeszcze nie tak dużo jak tylko 100tyś grinser006.gif

Napisano

> Ulep za 14k z idealistycznym wręcz opisem; potem ktoś chce sprzedać prawdziwie idealny egzemplarz

To jest najgorsze oslabiony.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

moj kumpel ostatnio kupil 156 2,4 JTD 175 koni z 2004r za 10900 zlosnik.gif alfeta stala w komisie przy ASO. Kupiona od 1 wlasciciela (pani lekarz) z pelna historia podejrzana w ASO maredi wink.gif Przebieg niecale 230 tys tzw "full wypas" wyposazenia ze skorami, grzanymi fotelami, czujnikami deszcz klima itp wink.gif w sumie to bylo pierwsze auto ktore ogladalismy, 3 km od miejsca naszego zamieszkania hehe moze po prostu mial farta smile.gif

Napisano

> moj kumpel ostatnio kupil 156 2,4 JTD 175 koni z 2004r za 10900 alfeta stala w komisie przy ASO.

> Kupiona od 1 wlasciciela (pani lekarz) z pelna historia podejrzana w ASO maredi Przebieg

> niecale 230 tys tzw "full wypas" wyposazenia ze skorami, grzanymi fotelami, czujnikami deszcz

> klima itp w sumie to bylo pierwsze auto ktore ogladalismy, 3 km od miejsca naszego

> zamieszkania hehe moze po prostu mial farta

No i ???

Jaki z tego morał ???

Napisano

> No i ???

> Jaki z tego morał ???

taki ze Rylu napisal zeby kupic cos w dobrym stanie to jego kolega musi troche dolozyc kasy do tych 14 tys zlosnik.gif jak widac mozna miec troche szczescia i kupic cos w bdb stanie za niecale 11 tys smirk.gif

Napisano

> taki ze Rylu napisal zeby kupic cos w dobrym stanie to jego kolega musi troche dolozyc kasy do tych

> 14 tys jak widac mozna miec troche szczescia i kupic cos w bdb stanie za niecale 11 tys

Aaa.

Rozumiem.

Ale poczekaj chwilę, jak nie dołoży kilka kpln przez jakiś czas, to wtedy będzie to szczęście. Kupowanie w komisie przy ASO nie oznacza wcale idealnego stanu niestety, pomimo, że niby powinno tak być cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> taki ze Rylu napisal zeby kupic cos w dobrym stanie to jego kolega musi troche dolozyc kasy do tych

> 14 tys jak widac mozna miec troche szczescia i kupic cos w bdb stanie za niecale 11 tys

Znajomy kupił już alfę 2003/2004 rok w sportwagon za 13k 1.9jtdm. ale do wymiany górne wahacze i auto do opłat. Czyli powiedzmy, że 14,5k nie licząc ubezpieczenia.

Więc Twój przykład kupna auta za 11k to akurat szczęście tak jak sam napisałeś, ale raczej na rynku wtórnym za 11k alfa po lifcie nie idzie w parzę z dobrym stanem techniczny/blacharskim

Napisano

pożyjemy zobaczymy

Napisano

Wlasnie mam taki przypadek w rodzinie ojciec ma na sprzedaz seata leona 1.9TDI 2002 r z salonu polskiego,przebieg realny 160tys,wszystko porobione ale ciezko sprzedac bo chce normalna cene(samochod doinwestowany porobione) ludzie wola dac 3-4 tys mniej i kupic skladany z trzech sztot z zachodu. Jak nie trafie na jakas zadbana alfe 147 to od ojca kupie leona chociaz wolalbym alfe heh ale wszedzie szrot.

Napisano

> Wlasnie mam taki przypadek w rodzinie ojciec ma na sprzedaz seata leona 1.9TDI 2002 r z salonu

> polskiego,przebieg realny 160tys,wszystko porobione ale ciezko sprzedac bo chce normalna

> cene(samochod doinwestowany porobione) ludzie wola dac 3-4 tys mniej i kupic skladany z trzech

> sztot z zachodu. Jak nie trafie na jakas zadbana alfe 147 to od ojca kupie leona chociaz

> wolalbym alfe heh ale wszedzie szrot.

Na twoim miejscu brałbym tego Leona, przynajmniej masz pewność co do przeszłości, z używanymi autami od obcej osoby to niestety jest loteria i można czasem szukać w nieskończoność.

Chyba że będziesz miał farta jak ja, trafiła się 147 jakieś 500m od mojego domu, oglądnąłem ją jako pierwszy klient i 3 dni później już była moja, nawet tablic nie musiałem zmieniać grinser006.gif Ogólnie na pewno lepiej poszukać od prywatnej osoby, zaglądasz na forum alfaholików? Czasami coś się pojawia ciekawego.

Napisano

> Na twoim miejscu brałbym tego Leona, przynajmniej masz pewność co do przeszłości, z używanymi

> autami od obcej osoby to niestety jest loteria i można czasem szukać w nieskończoność.

> Chyba że będziesz miał farta jak ja, trafiła się 147 jakieś 500m od mojego domu, oglądnąłem ją jako

> pierwszy klient i 3 dni później już była moja, nawet tablic nie musiałem zmieniać Ogólnie na

> pewno lepiej poszukać od prywatnej osoby, zaglądasz na forum alfaholików? Czasami coś się

> pojawia ciekawego.

Tak lukam tam i oprocz tego mamy lokalne bydgoskie forum alfistow smile.gif