Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakiej marki amory wybrać?

Featured Replies

Napisano

Pora na wymianę amorków w Octavii I mojego taty. Fabryczne wytrzymały kupę czasu. Co jest warte uwagi a co omijać z daleka?

Chodzi o przód i tył ok.gif

Napisano

> Pora na wymianę amorków w Octavii I mojego taty. Fabryczne wytrzymały kupę czasu. Co jest warte

> uwagi a co omijać z daleka?

> Chodzi o przód i tył

KYB - olejowe jak ma być komfortowo, jak ciut bardziej ma się trzymać to gazowo-olejowe. ok.gif

Napisano
  • Autor

> KYB - olejowe jak ma być komfortowo, jak ciut bardziej ma się trzymać to gazowo-olejowe.

ok.gif orientujesz się co tam było fabrycznie montowane?

Napisano

> orientujesz się co tam było fabrycznie montowane?

Wiesz to zależy od rocznika, w OI to nie wiem, ale wiem że np. w Astrze F z jednego rocznika były np. i KYB i Delphi. Ciężko ustalić, a KYB do seryjnego auta są dobre i dość tanie. Miałem Sachsy i wytrzymały z tego co pamiętam 60kkm i były już mocno słabiutkie, a KYB po kolejnych 60kkm działały jak nowe. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz to zależy od rocznika, w OI to nie wiem, ale wiem że np. w Astrze F z jednego rocznika były

> np. i KYB i Delphi. Ciężko ustalić, a KYB do seryjnego auta są dobre i dość tanie. Miałem

> Sachsy i wytrzymały z tego co pamiętam 60kkm i były już mocno słabiutkie, a KYB po kolejnych

> 60kkm działały jak nowe.

miałem na myśli czy olejowe czy gazowo - olejowe, sorki, mój błąd

Napisano

> KYB - olejowe jak ma być komfortowo, jak ciut bardziej ma się trzymać to gazowo-olejowe.

Mój mechanik jak słyszy Kayaba to dostaje drgawek i nawet na życzenie klienta tego nie wsadzi bo tyle reklamacji miał, że definitywnie skreślił te amory zlosnik.gif

Napisano

> Mój mechanik jak słyszy Kayaba to dostaje drgawek i nawet na życzenie klienta tego nie wsadzi bo

> tyle reklamacji miał, że definitywnie skreślił te amory

Jak robiłem w częściach i sam miałem, zero problemów.

Napisano

> Jak robiłem w częściach i sam miałem, zero problemów.

Jak to mówią opinia jest jak d...a on widocznie miał pecha trafił kilka razy na wadliwe i się zraził wink.gif

Napisano

> Pora na wymianę amorków w Octavii I mojego taty. Fabryczne wytrzymały kupę czasu. Co jest warte

> uwagi a co omijać z daleka?

> Chodzi o przód i tył

KYB albo Sachs.

Ja do swojej założyłem Sachs i jestem zadowolony.

Napisano

> Mój mechanik jak słyszy Kayaba to dostaje drgawek i nawet na życzenie klienta tego nie wsadzi bo

> tyle reklamacji miał, że definitywnie skreślił te amory

Znam dość mocno branżę dystrybucji części i nie mogę tego potwierdzić.

Mechanicy których zaopatruję zazwyczaj biorą KYB i Sachs jak klient chce dobre.

Napisano

> Jak to mówią opinia jest jak d...a on widocznie miał pecha trafił kilka razy na wadliwe i się

> zraził

Wiesz jak miałem na tył założone Sachsy z wadliwej serii. Na mrozie po prostu stukały, jak ciepło cisza, mróz stukanie.

Ale wymiana gwarancyjna od bez problemu.

Napisano

> Znam dość mocno branżę dystrybucji części i nie mogę tego potwierdzić.

> Mechanicy których zaopatruję zazwyczaj biorą KYB i Sachs jak klient chce dobre.

A gdzie Bilstein?

Napisano

> A gdzie Bilstein?

Jest OK.

Napisano

> Mam Monroe z tyłu od 3 lat ,i maja po 78% i 80% .

W dwoch poprzednich autach mialem Monroe i sobie chwalilem amortyzatory tej firmy. Jednym i drugim zrobilem na nich okolo 100kkm.

Napisano

Kiedyś zawsze zakładałem KYB - były o.k. Od kilku lat nie miałem potrzeby zmieniania seryjnych, więc nie wiem, czy trzymają poziom. niewiem.gif

Zdecydowanie olejowo-gazowe. ok.gif

Napisano

Obecnie w Astrze G mam z tyłu KYB Excel-G, spisują się dobrze, w poprzednim aucie miałem 4x KYB i też spisywały się bardzo dobrze. Brat w Astrze F ma 4x Bilstein B4 i sobie chwali.

W VAGach to pewnie w oryginale jest Sachs albo Boge.

Do siebie planuję kupić teraz komplet na przód i zastanawiam się między, oczywiście KYB, ale biorę też pod uwagę Delphi, Monroe.

Napisano

> Kiedyś zawsze zakładałem KYB - były o.k. Od kilku lat nie miałem potrzeby zmieniania seryjnych,

> więc nie wiem, czy trzymają poziom.

> Zdecydowanie olejowo-gazowe.

Podpisuję się obiema łapami. KYB olej-gaz mialem w kilku autach, ostatnie 2-3 lata temu i jakość OK!

Napisano

na poczatku zanim mialem gwint FK w octavi uzywalem KYB i bylem zadowolony bardzo dobre amorki

Napisano

> Ale nie niskie modele, te raczej nie sa ok.

Spojrzałem na % reklamacji - niski.

Aczkolwiek i % w ogólnej sprzedaży nie jest specjalnie wysoki.