Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hydroizolacja

Featured Replies

Napisano

> Co polecicie do wykonania hydroizolacji balkonu i tarasu przed położeniem gresu?

> Oba zadaszone, ale brzegami będą narażone na opady.

Podpinam się pod temat bo też mnie to czeka w niedługim czasie ale tylko taras.

Napisano

A taka jakby folia w płynie z Atlasu ? Nazwa coś z hydrocośtam, sprzedawane w wiaderkach po 3l, cena dość wysoka w porównaniu do innych, ale podobno dobre. Brat to stosował u siebie w łazience, na szczęście jeszcze nie trzeba było "testować" wink.gif

Napisano

> Co polecicie do wykonania hydroizolacji balkonu i tarasu przed położeniem gresu?

polecam TEN SYSTEM

chyba że masz trochę więcej kasy to system SIKA

Napisano

Kerakoll albo Mapei jw.

Napisano
  • Autor

> A taka jakby folia w płynie z Atlasu ? Nazwa coś z hydrocośtam, sprzedawane w wiaderkach po 3l,

> cena dość wysoka w porównaniu do innych, ale podobno dobre. Brat to stosował u siebie w

> łazience, na szczęście jeszcze nie trzeba było "testować"

Słyszałem o Atlasie ok.gif

Napisano

CR65 z ceresita

Krawiec

Napisano

Każda dwuskładnikowa, pod warunkiem że o producencie nie będziesz słyszał pierwszy Raz w życiu :-) Ważniejsze żeby taśma na narożniki była "mięsista"

Napisano
  • Autor

> Każda dwuskładnikowa, pod warunkiem że o producencie nie będziesz słyszał pierwszy Raz w życiu :-)

> Ważniejsze żeby taśma na narożniki była "mięsista"

Dzięki wszystkim za rady - niedługo wiosna, więc czas na roboty smile.gif

Napisano

A co się zakłada na krawędź balkonu, żeby woda z niego po ścianie nie leciała? Też mnie czeka układanie płytek na balkonie wiosną. Cały jest wpuszczony w dom i kończy się równo ze ścianą.

Napisano
  • Autor

> A co się zakłada na krawędź balkonu, żeby woda z niego po ścianie nie leciała? Też mnie czeka

> układanie płytek na balkonie wiosną. Cały jest wpuszczony w dom i kończy się równo ze ścianą.

Trza dać jakąś listwę, by wystawała poza mur - by woda nie ciekła po murze, a skapywała jak z parapetu.

Napisano

> A co się zakłada na krawędź balkonu, żeby woda z niego po ścianie nie leciała? Też mnie czeka

> układanie płytek na balkonie wiosną. Cały jest wpuszczony w dom i kończy się równo ze ścianą.

drogie ale warte swojej ceny

Napisano

Ja robiłem mapei, proszek mieszany z woda (jak klej do glazury), zatopiona siatka a na połączeniach podłogi ze ściana taka specjalna taśma, też wklejana w masę.

Napisano
  • Autor

> Ja robiłem mapei, proszek mieszany z woda (jak klej do glazury), zatopiona siatka a na połączeniach

> podłogi ze ściana taka specjalna taśma, też wklejana w masę.

muszę udać się w końcu do jakiegoś marketu budowlanego i coś kupić smile.gif

Napisano

> muszę udać się w końcu do jakiegoś marketu budowlanego i coś kupić

Dobre to jest to Noxan

Pracujemy na materiałach tego producenta, szczególnie w przypadku tzw. trudnych tematów

Napisano

Jak z elastycznoscia tego? Da sie tym zailozowac laczenie dwoch roznych materialow?

Krawiec

Napisano

> Jak z elastycznoscia tego? Da sie tym zailozowac laczenie dwoch roznych materialow?

> Krawiec

Z tego co pamiętam na szybko to Elastodeck zdajsie 200% elastyczności, ale tyrnij sobie do producenta i popytaj, wszystko Ci wyjaśnią

Napisano

> muszę udać się w końcu do jakiegoś marketu budowlanego i coś kupić

ja polecam to: hydrostop