Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti 2007 1991 CRDI 121KM - jak oceniacie ten silnik?

Featured Replies

Napisano

Cześć. Czy ktoś może się podzielić subiektywnymi opiniami na ten typ silnika. Na co uważać? co oszczędzać? Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

> Cześć. Czy ktoś może się podzielić subiektywnymi opiniami na ten typ silnika. Na co uważać? co

> oszczędzać? Z góry dzięki za pomoc.

Diesel jak diesel. Żadnych szczególnych problemów nie sprawia. Ładnie i kulturalnie jedzie ale pali litra więcej niż np. włoska, francuska i niemiecka konkurencja.

Napisano

> Cześć. Czy ktoś może się podzielić subiektywnymi opiniami na ten typ silnika. Na co uważać? co

Jestes pewien, ze piszesz o silniku CRDI z Lacetti?

Napisano

> Jestes pewien, ze piszesz o silniku CRDI z Lacetti?

Niektórzy określają ten silnik jako CRDI. Dlatego że firma VM Motori która zaprojektowała silniki diesla Chevroletów jest również autorem silników CRDI, stosowanych w Kiach i Hyundaiach. Jednak silniki Chevroleta mają oznaczenia TCDI oraz VCDI.

Napisano

> Jednak silniki Chevroleta mają oznaczenia TCDI oraz VCDI.

Ja to wiem, ale wlasciciel wydaje mi sie powinien stosowac oznaczenia odpowiednie, zwlaszcza ze w innym poscie ma problem i "pytanie w sprawie mojego modelu 2.0 CRDI", wiec moze jednak pyta o jakas Kijankie a nie Lacetti (zwlaszcza, ze profil ma "goly") niewiem.gif

Napisano
  • Autor

No to że mam "goły" profil nic nie oznacza. Pokazuje to jedynie że jestem nowym użytkownikiem i jak wszyscy mam prawo czegoś nie wiedzieć. Dzięki za zwrócenie uwagi i na przyszłość będę miał prawidłowe informacje. "Ryb" dzięki za próbę wytłumaczenia mnie. Takie info otrzymałem i błędem było się go trzymanie.

Napisano

> No to że mam "goły" profil nic nie oznacza. Pokazuje to jedynie że jestem nowym użytkownikiem i jak

> wszyscy mam prawo czegoś nie wiedzieć. Dzięki za zwrócenie uwagi i na przyszłość będę miał

> prawidłowe informacje. "Ryb" dzięki za próbę wytłumaczenia mnie. Takie info otrzymałem i

> błędem było się go trzymanie.

Ale uzupelnienie profilu jest nadal mile widziane, lub nawet wymgane

Napisano

Przejechałem 125 kkm wersją TCDI, zero problemów. I 75 kkm wersją VCDI, raz zamulił się DPF, pomogła dłuższa jazda w trasie z ciężką nogą na pedale gazu.

Napisano

> Przejechałem 125 kkm wersją TCDI, zero problemów. I 75 kkm wersją VCDI, raz zamulił się DPF,

> pomogła dłuższa jazda w trasie z ciężką nogą na pedale gazu.

U mnie odpowiednio 210 i 100kkm. Bez absolutnie żadnych problemów.

zlosnik.gif