Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odholowanie auta, brak DR, co dalej

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj byłem świadkiem odholowania auta parkującego na kopercie dla inwalidy. Holownik wezwali strażnicy miejscy, cała akcja wliczając ładowanie auta na wózki trawała może 10 minut (byłem pod wrażeniem sprawnosci holownika i stanowczości strażników ok.gif). Później opowiadałem o sytuacji bratu, a ten opowiedział mi przypadek swojej znajomej - niestety nie znał zakończenia sprawy, a mnie to ciekawi. Co więc w sytuacji - zaparkowane nieprawidłowo auto zostaje odholowane. Aby je odebrać, trzeba przedstawić DR. Jednak jakiś czas temu DR został zatrzymany przez policję za brak aktualnych badań technicznych. Wypisane pokwitowanie zostało zagubione....czyli nie mamy nic zlosnik.gif. DR możemy odebrać z WK po zrobieniu badania technicznego....ale żeby je wykonać musimy mieć...auto, ktore stoi na parkingu depozytowym zlosnik.gif. I kólko się zamyka, bo nie możemy go odebrać bez DR hehe.gif.

Co w takim przypadku?? hmm.gif pomijam już rosnące koszta parkowania, gdy sytuacja się przedłuża, a nasze auto jest warte czapkę śliwek zlosnik.gif

Napisano

a jak zgubisz DR to musisz pokazać samochód żeby mieć nowy ? wink.gif Najpewniej potrzebna jest wycieczka do komunikacyjnego po nowe zaświadczenie...

Napisano
  • Autor

> a jak zgubisz DR to musisz pokazać samochód żeby mieć nowy ? Najpewniej potrzebna jest wycieczka

> do komunikacyjnego po nowe zaświadczenie...

jakie zaświadczenie? W WK to jest przeslany przez policję DR...ale go Ci nie oddadzą wink.gif

Napisano

> jakie zaświadczenie? W WK to jest przeslany przez policję DR...ale go Ci nie oddadzą

W tej sytuacji na pewno wystawią jakieś zaświadczenie o własności pojazdu. Trza się przejść do wk i dowiedzieć co i jak.

Napisano

> jakie zaświadczenie? W WK to jest przeslany przez policję DR...ale go Ci nie oddadzą

Możesz iść do WK i zrobić ksero DR, u mnie 32zł panic.gif i na tym ksero będziesz miał pieczątkę z WK, może wystarczy aby odebrać samochód?

Napisano

Może wystarczy pokazać Kartę Pojazdu? Jest tam wszystko.

Napisano
  • Autor

> Może wystarczy pokazać Kartę Pojazdu? Jest tam wszystko.

stare auto, nie wydano KP zlosnik.gif

Napisano

> stare auto, nie wydano KP

Szlag grinser006.gif.

To może umowa kupna/faktura? Tę ma każdy cool.gif.

Napisano
  • Autor

> Szlag .

> To może umowa kupna/faktura? Tę ma każdy .

To teraz pytanie, czy wydadzą auto na podstawie umowy K-S - wiesz...sam możesz sobie ją napisać na auto sąsiada niewiem.gif

Napisano

> Szlag .

Poprzedni wlasciciel tez moze miec umowe kupna, a wlascicielem juz nie jest.

Poza tym jak juz ktos zgubil pokwitowanie zabrania DR, rownie dobrze po zarejestrowaniu mogl zapodziac umowe.

Napisano

> Poprzedni wlasciciel tez moze miec umowe kupna, a wlascicielem juz nie jest.

> Poza tym jak juz ktos zgubil pokwitowanie zabrania DR, rownie dobrze po zarejestrowaniu mogl

> zapodziac umowe.

Nie za duży zbieg okoliczności? grinser006.gif

Napisano

> To teraz pytanie, czy wydadzą auto na podstawie umowy K-S - wiesz...sam możesz sobie ją napisać na

> auto sąsiada

Każdy ma decyzję o zarejestrowaniu auta. Są tam takie dane: imię i nazwisko właściciela oraz nr rejestracyjny. Może to wystarczy?

Napisano

Dlaczego? Po zarejestrowaniu umowę/fakturę się wywala, po co to trzymać.

Napisano

idziesz na policje i odbierasz duplikat pokwitowania zabrania dowodu