Napisano 3 Kwietnia 201313 lat Pytanie takie - gazował ktoś lacioka? Wkładaliście BRC (zgodnie z oficjalnym stanowiskiem firmy)? Jeździ ktoś na STAGu Dylemat mam - jedyny gazownik będący partnerem BRC w mojej okolicy ma dość nieciekawe opinie I zastanawiam się robić nieautoryzowany montaż BRC czy odpuścić i wlożyć STAGa na forum gazowników powiedzieli że mam wkładać STAGA bo od BRC różni się tylko ceną ( tak w skrócie) jednak chciałbym także poznać Waszą opinię...
Napisano 3 Kwietnia 201313 lat BRC wkładało ASO. Ty możesz włożyć cokolwiek. Zadbaj o to, by gazownik był kumaty, umiał porządnie zrobić montaż i porządnie ustawić instalację i skalibrować ją pod wtryskiwacze - tych nie kupuj najtańszych, bo szybko rozkalibrują się i będą sypać problemami. To pisał ja, teoretyk słuchający zeznań innych
Napisano 3 Kwietnia 201313 lat Autor > To pisał ja, teoretyk słuchający zeznań innych taki zestaw mi zaproponowano do lacia: Stag 4+ Wtryskiwacze Hana czarne Reduktor Tomasetto Alkaska Filtr FL porządny z wkładem poliestrowym Zbiornik jaki oraz końcówka tankowania to kwestia gustu. znając życie na miejscu u gazownika się to jeszcze zmieni generalnie moim problemem jest Stag czy koniecznie BRC
Napisano 3 Kwietnia 201313 lat > Pytanie takie - gazował ktoś lacioka? > Wkładaliście BRC (zgodnie z oficjalnym stanowiskiem firmy)? > Jeździ ktoś na STAGu > Dylemat mam - jedyny gazownik będący partnerem BRC w mojej okolicy ma dość nieciekawe opinie > I zastanawiam się robić nieautoryzowany montaż BRC > czy odpuścić i wlożyć STAGa > na forum gazowników powiedzieli że mam wkładać STAGA bo od BRC różni się tylko ceną ( tak w > skrócie) > jednak chciałbym także poznać Waszą opinię... ja bym wlozyl BRC u dobrego gazownika mowie to dlatego ze na takiej instalacji zrobilem prawie 120 tys km i instalacja dziala do tej pory bez najmniejszych problemow w domu mialem jeszcze 2 lacetti z takimi samymi instalacjami i rowniez nic sie z nimi nie dzialo a z tego co czytam o innych instalacjach w tym samochodzie to wystepuja mniejsze lub wieksze problemy
Napisano 3 Kwietnia 201313 lat > generalnie moim problemem jest Stag czy koniecznie BRC Ja bym zakladal STAG-a, ale ja lokalny patriota jestem. Do tej pory jezdzilem na LPG w wielu wynalazczych konfiguracjach domoroslych gazownikow, z bardziej "firmowych" zaliczylem niepopularne BEDINI, KOLTEC NICAM, o wiele bardziej znanego STAGA 200 (skladak) i teraz mam zalozone w obu autach STAG-i 300 Premium + hana + AC R01. Liczy sie fachowosc i jakosc montazu. Silniki w L nie sa cudami techniki i jezdza na dobrze zamontowanej instalacji jak zloto. Gdybys zdecydowal sie na STAG-a polecam ich siec zakladow partnerskich i mozliwosc serwisu gwarancyjnego w dowolnym z nich. Jezeli masz ogarnietego magika od LPG to powyzsze zdanie mozesz zapomniec.
Napisano 3 Kwietnia 201313 lat > Reduktor Tomasetto Alkaska Tu bym zmienił na coś lepszego. > generalnie moim problemem jest Stag czy koniecznie BRC Sam sterownik nie ma większego znaczenia, ważniejsze są wtryski i reduktor. Jak gazownik ogarnięty spokojnie da radę ze STAG-iem. U mnie po długich i ciężkich bojach w Rezzo trafiłem na dobrego gazownika i do końca mojej eksploatacji i na pewno rok dłużej działało to bezproblemowo.
Napisano 3 Kwietnia 201313 lat Znowu o LPG w laćku - co wybrać? jerst już kilka tematów na kąciku. mi się spodobał post chyba usera woju:"stag, srag gówno z makiem" My mamy brc, link do fot wysłałem w innym temacie jeden link do podobnej dyskusji (tylko jeden bo z telefonu nadaje) autokacik.pl/showflat.php?Number=285783824
Napisano 4 Kwietnia 201313 lat > Stag 4+ > Wtryskiwacze Hana czarne > Reduktor Tomasetto Alkaska Nie piszesz, jaki masz silnik, a to dość istotne. Alaska nawet do 1.4 może być "na styk". Duża szansa, że w zimie, przy ostrzejszym depnięciu silnik będzie wracał na benzynę. Lepszy będzie AC R01. Moje zdanie takie, że na prawdę dobry i świadomy gaziarz nawet o Alasce by nie wspomniał do tego auta. Natomiast wtryskiwacze Hana są jak najbardziej OK. Ja mam Staga 300 ISA2, wtryskiwacze Matrix i reduktor Necam Mega (pozostałość po holenderskiej instalacji Necam GSI) i bardzo sobie ten zestaw chwalę. W porównaniu z ISA2 Stag 4+ nie ma autoadaptacji, ale jak ktoś to dobrze raz wystroi na drodze (lub hamowni) to nie jest to żaden problem.
Napisano 4 Kwietnia 201313 lat Autor dostałem konkretniejszą ofertę ( z wyceną): >1. reduktor: AC R01 >2. elektronika: STAG 4 Plus lub ISA 2, >3. listwa: Wtryskiwacze indywidualne HANA , w wersji eco mogę >zaproponować listwę AC W01, >4. zbiornik BORMECH lub GZWM (pojemność ok. 45l). >Jeżeli zaś chodzi o koszty to cena za zestaw z listwą AC W01 to >2350 zł, natomiast zestaw z wtryskiwaczami Hana 2650 zł. Do sterownika ISA 2 dopłata 50 zł. Godzi się to na co ?? samochód Lacetti 1,4 16V HB 2006r
Napisano 5 Kwietnia 201313 lat > Godzi się to na co ?? > samochód Lacetti 1,4 16V HB 2006r Jeśli tylko ktoś to dobrze założy i ustawi, to tak. Ja brałbym opcję max z Haną i sterownikiem ISA2.
Napisano 5 Kwietnia 201313 lat Autor > Jeśli tylko ktoś to dobrze założy i ustawi, to tak. Ja brałbym opcję max z Haną i sterownikiem > ISA2. też tak myślałem a powiedzcie mi - temat lubryfikatora - szwagier ma - a ja nie wiem co o tym sądzić :/ (tak wiem powolutku wkraczam w kompetencje wątka gazowego ale jestem żywo zainteresowany opiniami użytkowników tego konkretnego modelu pojazdu)
Napisano 5 Kwietnia 201313 lat > też tak myślałem > a powiedzcie mi - temat lubryfikatora - szwagier ma - a ja nie wiem co o tym sądzić :/ > (tak wiem powolutku wkraczam w kompetencje wątka gazowego ale jestem żywo zainteresowany opiniami > użytkowników tego konkretnego modelu pojazdu) Silniki w Lacetti są przystosowane do gazu i nie powinny tego potrzebować
Napisano 5 Kwietnia 201313 lat > Silniki w Lacetti są przystosowane do gazu i nie powinny tego potrzebować Faktycznie, nie ma to tu większego sensu.
Napisano 5 Kwietnia 201313 lat > też tak myślałem > a powiedzcie mi - temat lubryfikatora - szwagier ma - a ja nie wiem co o tym sądzić :/ olej temat
Napisano 11 Kwietnia 201313 lat Autor no i laciok umówiony na gazowanie ostateczny zestaw: Stag 4+ wtryskiwacze Hana Reduktor AC zbiornik ok.44l brutto (no chyba że coś poczaruje się z podłogą) jedyne co mnie zastanawia czy by nie weszło 53 brutto jak tu. Ktoś jeszcze miał taki gabaryt zbiornika u siebie ??
Napisano 11 Kwietnia 201313 lat U mnie jest finalnie 630x200. Wysoki na 225 podniesie już podłogę bagażnika. Pojemność wodna 48 litrów. Z lekko podgiętym pływakiem wchodzi 42 litry.
Napisano 11 Kwietnia 201313 lat Autor > U mnie jest finalnie 630x200. Wysoki na 225 podniesie już podłogę bagażnika. Pojemność wodna 48 > litrów. Z lekko podgiętym pływakiem wchodzi 42 litry. a weszło to "na lekko" czy stosowałeś metody siłowe ?
Napisano 12 Kwietnia 201313 lat Zastosowałem na boczne powierzchnie wnęki metodę "lekko siłową". Konkretnie chodzi o kilka niezbyt mocnych uderzeń młotka przez miękkie drewno.
Napisano 30 Kwietnia 201313 lat > Pytanie takie - gazował ktoś lacioka? > Wkładaliście BRC (zgodnie z oficjalnym stanowiskiem firmy)? > Jeździ ktoś na STAGu > Dylemat mam - jedyny gazownik będący partnerem BRC w mojej okolicy ma dość nieciekawe opinie > I zastanawiam się robić nieautoryzowany montaż BRC > czy odpuścić i wlożyć STAGa > na forum gazowników powiedzieli że mam wkładać STAGA bo od BRC różni się tylko ceną ( tak w > skrócie) > jednak chciałbym także poznać Waszą opinię... jesteś z katowic. przecież w Mysłowicach masz główna siedziba brc i co? oni mają złą reputację? to kto ma mieć lepszą jak nie oni?
Napisano 30 Kwietnia 201313 lat Autor > jesteś z katowic. przecież w Mysłowicach masz główna siedziba brc i co? oni mają złą reputację? to > kto ma mieć lepszą jak nie oni? już po ptokach zgazowany u Davantiego na konduktorskiej 42 w katowicach
Napisano 30 Kwietnia 201313 lat > jesteś z katowic. przecież w Mysłowicach masz główna siedziba brc i co? oni mają złą reputację? to > kto ma mieć lepszą jak nie oni? TEKST oto "fachofcy" przez duże f i ich dzieło
Napisano 1 Maja 201313 lat > jesteś z katowic. przecież w Mysłowicach masz główna siedziba brc i co? oni mają złą reputację? to > kto ma mieć lepszą jak nie oni? BRC to panie w Tarnowie