Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoalarm - WTF!?!

Featured Replies

Napisano

furious.gif Właśnie po raz kolejny się wkurooniee.gif ...zyłem. Alarm ni z gruszki, ni z pietruszki zaczął, kurooniee.gif...czę, wyć pod bokiem o piątej w nocy, znaczy nad ranem. Poprzednio zdarzyło się to wpół do dwunastej - też przymusowa pobudka. Z tą różnicą, że wtedy jeszcze zasnąłem. mad.gif

I to nie jest tak, że się włączył tak jak powinien - z jakiegoś widocznego powodu. Po prostu samochód stoi i nagle zaczyna wyć. Wyłączenie alarmu pomaga tylko na chwilę, bo za chwilę koncert znowu się zaczyna. Czasami świruje od razu po zamknięciu - wtedy mniejszy kłopot, bo otwieram i zamykam ponownie, już bez alarmu. Zasada, jaką zaobserwowałem, jest natomiast taka, że za każdym razem dzieje się to przy niskiej temperaturze i dużej wilgotności.

Miał ktoś z Was kiedyś podobny problem lub wie, "z czym to się je"? Gdzie najpierw szukać przyczyny? niewiem.gif Syrenka? Centralka?

Pomóżcie, bo ludzie mnie przeklną. beksa.gif

Napisano

> Właśnie po raz kolejny się wkur ...zyłem. Alarm ni z gruszki, ni z pietruszki zaczął, kur...czę,

> wyć pod bokiem o piątej w nocy, znaczy nad ranem. Poprzednio zdarzyło się to wpół do dwunastej

> - też przymusowa pobudka. Z tą różnicą, że wtedy jeszcze zasnąłem.

> I to nie jest tak, że się włączył tak jak powinien - z jakiegoś widocznego powodu. Po prostu

> samochód stoi i nagle zaczyna wyć. Wyłączenie alarmu pomaga tylko na chwilę, bo za chwilę

> koncert znowu się zaczyna. Czasami świruje od razu po zamknięciu - wtedy mniejszy kłopot, bo

> otwieram i zamykam ponownie, już bez alarmu. Zasada, jaką zaobserwowałem, jest natomiast taka,

> że za każdym razem dzieje się to przy niskiej temperaturze i dużej wilgotności.

> Miał ktoś z Was kiedyś podobny problem lub wie, "z czym to się je"? Gdzie najpierw szukać

> przyczyny? Syrenka? Centralka?

> Pomóżcie, bo ludzie mnie przeklną.

Wywal to G.

A jak chcesz się męczyć, to na początek posprawdzaj wszelkie złączki - do centralki, do syreny.

Kiedyś miałem przypadek, że złączka do syreny zaśniedziałą i ta włączała się, bo myślała, że ktoś ją odciął.

Syrena ma swój akumulatorek? Może jego trza zmienić.

Ważna też jest złączka przy centralce - tam schodzi się wszystko.

A na koniec wszelkie czujniki do spr.

Napisano

Miałem podobnie. Przyczyną była walnięta syrena. Wymiana sprawę załatwiła.

Napisano

Miałem dokładnie taki sam przypadek, nie udało mi się znaleźć przyczyny - wyłączyłem dziada

Napisano

zobacz czy nie ma "funkcji", że przy spadku napięcia na aku zaczyna Cię o tym łaskawie informować zlosnik.gif

Napisano

Po co syrena alarmowa w samochodzie?

Ilu sąsiadów wyskoczyło przed klatkę z siekierami, łopatami itp żeby zatrzymać złodzieja?

Bo jeśli nawet wyszli na balkony/ do okien, to zakładając prawdziwe włamanie, złodziej mógłby spokojnie ukraść co trzeba z auta, albo i całe auto i odjechać w siną dal.

Napisano

A centralka miganiem diody nie informuje który czujnik wywołał alarm?

Nie słuchaj porad typu "wywal", "wyłącz", "sprzedaj auto" - naprawa nawet w zakładzie który montuje alarmy nie będzie droga.

Napisano

> Miał ktoś z Was kiedyś podobny problem lub wie, "z czym to się je"? Gdzie najpierw szukać

> przyczyny? Syrenka? Centralka?

> Pomóżcie, bo ludzie mnie przeklną.

sam nie bawie sie w alarmy bo ... po co?

ale u tescia w dwoch roznych samochodach takie przypadlosci wiazaly sie ze slabym (niedoladowanym) aku

Napisano

A wszystkie krańcówki działają w 100% pewny sposób? Może któraś ma zaśniedziałe, czy zardzewiałe styki i rezystancja waha się na granicy zadziałania alarmu.

Czujnik otwarcia maski masz i działa on? Ja zauważyłem w moim alarmie, że gdy w momencie załączania alarmu maska nie jest zamknięta i nie pozostanie zamknięta przez kilka sekund, to alarm nie pobudzi się od tej czujki. Po prostu tak, jakby ten obwód był wyłączony. Dopiero zamknięcie czujki na kilka sekund i jej ponowne otwarcie włączy alarm.

Napisano

Czujnik pod maską w pierwszej kolejności sprawdź, spróbuj go po prostu odpiąć i zobacz czy nie będzie ciszy zlosnik.gif

Ja przez kilka nocy męczyłem sąsiadów zanim znalazłem przyczynę... zlosnik.gif A to taki banał był zlosnik.gif (żeby było śmieszniej nie mogę zamknąć samochodu bez alarmu, albo nie wiem o tym, że mogę... ) zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc, ale problem w pewnym sensie rozwiązał się sam - po prostu zginął mi klucz z jedynym pilotem. 30.GIF