Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy istnieją płaskie zbiorniki LPG?

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Znajomy zastanawia się nad zagazowaniem Hondy Oddysey. A że silnik ma paliwożerny, to i gazu LPG będzie potrzebował sporo. Jest już zdecydowany na butlę 80l w postaci walca, ale ja bym chciał mu pomóc i znaleźć duży zbiornik na LPG, który dąło by się zmieścić w luce powstałej po podniesieniu 3. rzędu siedzeń. Czyli szukam płaskiego prostokątnego zbiornika o pojemności 80+ litrów LPG.

Da się?

Podpowiedzcie coś, pls.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Cześć!

> Znajomy zastanawia się nad zagazowaniem Hondy Oddysey. A że silnik ma paliwożerny, to i gazu LPG

> będzie potrzebował sporo. Jest już zdecydowany na butlę 80l w postaci walca, ale ja bym chciał

> mu pomóc i znaleźć duży zbiornik na LPG, który dąło by się zmieścić w luce powstałej po

> podniesieniu 3. rzędu siedzeń. Czyli szukam płaskiego prostokątnego zbiornika o pojemności 80+

> litrów LPG.

> Da się?

> Podpowiedzcie coś, pls.

> Pozdrawiam

> Bartek

nie spotkałem się, chyba wynika to z wymagań, bo butle też masz okrągłe hmm.gif

można spróbować dać dwa cylindryczne ?

wejdź sobie na stronę producenta stako czy irene i dopasuj wymiarami

Napisano

Może takie cóś? Kliknij

Nie napisałeś, ile jest dostępnego miejsca, a to podstawa do poszukiwań.

Pozdr.

Napisano

> Cześć!

> Znajomy zastanawia się nad zagazowaniem Hondy Oddysey. A że silnik ma paliwożerny, to i gazu LPG

> będzie potrzebował sporo. Jest już zdecydowany na butlę 80l w postaci walca, ale ja bym chciał

> mu pomóc i znaleźć duży zbiornik na LPG, który dąło by się zmieścić w luce powstałej po

> podniesieniu 3. rzędu siedzeń. Czyli szukam płaskiego prostokątnego zbiornika o pojemności 80+

> litrów LPG.

> Da się?

> Podpowiedzcie coś, pls.

> Pozdrawiam

> Bartek

Ja mam założony 60 l w schowku pomiędzy 1 a 2 rzędem siedzeń, nie zajmuje miejsca i można złożyć fotele 3 rzędu. Płaskich prostokątnych to nie ma, chyba że dwa walcowe połączone razem. Jeżeli zasięg ma największe znaczenie to walnąć walca na całą szerokość do bagażnika.

Napisano

> Ja mam założony 60 l w schowku pomiędzy 1 a 2 rzędem siedzeń, nie zajmuje miejsca i można złożyć

> fotele 3 rzędu. Płaskich prostokątnych to nie ma, chyba że dwa walcowe połączone razem. Jeżeli

> zasięg ma największe znaczenie to walnąć walca na całą szerokość do bagażnika.

Do tego w schowku toroid z pionowym wielozaworem na miejscu kola zapasowego, dwa wlewy i mamy pewnie okolo 90l grinser006.gif

Napisano

> Do tego w schowku toroid z pionowym wielozaworem na miejscu kola zapasowego, dwa wlewy i mamy

> pewnie okolo 90l

i koło luzem, jak chcemy na maxa to dajemy beke w poprzek w bagażniku pewnie przeszło 100 l i mamy spokój zlosnik.gif

Napisano

> i koło luzem, jak chcemy na maxa to dajemy beke w poprzek w bagażniku pewnie przeszło 100 l i mamy

> spokój

Walec w bagazniku kojazy mi sie z polonezem grinser006.gif schowal bym butle a zapas zabieral na dalsze wyjazdy. Temat przerabiany i dziala jak nalezy, byl maly problem z tankowaniem na jednym wlewie ale drugi wlew zamontowany i jest gitara.

Napisano

> Walec w bagazniku kojazy mi sie z polonezem schowal bym butle a zapas zabieral na dalsze

> wyjazdy. Temat przerabiany i dziala jak nalezy, byl maly problem z tankowaniem na jednym

> wlewie ale drugi wlew zamontowany i jest gitara.

i co tankowanie dwa razy na dwa wlewy ? zlosnik.gif Jak dla mnie to za duża partyzantka albo ładnie i bez problemów 60 l. w schowku w podłodze pomiędzy fotelami albo walec w korycie w bagażniku na 1/3 2/3 albo na całą szerokość.

Napisano

Dobry pomysl na biznes gazowy - produkcja zbiornikow na zamowienie pod wymiar do roznych aut.

Ale pewnie warunki odbioru udt i homologacja sprawiają ze to nie oplacalne...

Napisano

> i co tankowanie dwa razy na dwa wlewy ? Jak dla mnie to za duża partyzantka albo ładnie i bez

> problemów 60 l. w schowku w podłodze pomiędzy fotelami albo walec w korycie w bagażniku na 1/3

> 2/3 albo na całą szerokość.

Dla jednego partyzantka to dwa wlewy, dla innego hydrofor w bagazniku grinser006.gif