Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Straszna tu cisza...

Featured Replies

Napisano

... gdzie się spotykają na pogaduchy posiadacze koreańskich aut?

Napisano

> ... gdzie się spotykają na pogaduchy posiadacze koreańskich aut?

tam gdzie posiadacze Alfy?? 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> tam gdzie posiadacze Alfy??

We warstacie? Bardzo śmieszne.

Napisano

> ... gdzie się spotykają na pogaduchy posiadacze koreańskich aut?

Co zrobić? O czym pisać? Nie psują się, nie szargają nerwów... Leje się paliwo, zmienia olej i filtry i jeździ smile.gif

Napisano
  • Autor

> Co zrobić? O czym pisać?

No nie wiem, choćby - jakie dywaniki, czy kolor skóry mieszka pasuje do nowej torebki, cokolwiek wink.gif

Napisano

> No nie wiem, choćby - jakie dywaniki, czy kolor skóry mieszka pasuje do nowej torebki, cokolwiek

Wymieniłem ostatnio sprzęgło. Kosztowało 285zł (w tym 20zł kurier)

Bardziej z rozsądku. Fabryczne -po 185k km- na zimnym silniku czasem delikatnie szumiało.

A jak już wstawiłem do mechanika to zrobiłem przy okazji łączniki stabilizatora (zupełnie niepotrzebnie, ale będzie z bani), gumy drążka stabilizatora (niepotrzebnie, ale woziłem od roku w bagażniku), filtr kabinowy (na zimę wywalam, żeby lepiej grzało), uzupełniłem olej w skrzyni, zrobiłem zbieżność. A... i była awaria - złącze elastyczne wydechu zaczęło popierdywać. 50zł zlosnik.gif Ostatnio zrobiłem regulację instalacji lpg ...o 10k km za szybko bo nie spojrzałem w książkę hehe.gif wymieniłem filtry + olej. Felgi na lato się wyprostowały (jak co sezon), znajomy wulkanizator szuka mi sensownych opon. Nowych nie kupię, bo w sumie to auto chcę sprzedać grinser006.gif

Za to - mogę opisać poszukiwania nowego wozidła - zlosnik.gif dzwoniłem ostatnio tutaj outback-sport. Facet nie jest handlarzem, ale auto kupił niedawno z Włoch. Bezwypadkowe, ale lakierowane. Zawieszenie sztywne, ale coś tam stuka. Gaz jest, ale nie ma butli bo poprzedni właściciel gazu nie uznawał. Jeździ prosto, ale "..wie Pan, takie auto na zachodzie kosztuje 6000 euro".

Nie ogarniam... zlosnik.gif

Napisano

> No nie wiem, choćby - jakie dywaniki, czy kolor skóry mieszka pasuje do nowej torebki, cokolwiek

chyba w i30 taty co już miało się rozpaść, to się rozpadło (klamki,kluczyk,chłodnica) i teraz jeździ i nie ma o czym pisać zlosnik.gif

Silnik na zimno stuka coraz głośniej, przekładnia tłucze się coraz głośniej ("ale jeszcze pan pojeździ, jeszcze nie trzeba robić"), w końcu to będzie już z 70 tys. przebiegu panic.gif

Napisano

> Co zrobić? O czym pisać? Nie psują się, nie szargają nerwów... Leje się paliwo, zmienia olej i

> filtry i jeździ

Dokladnie. smile.gif

Złodzieje się nami nie interesują, więc jest niemal idealnie zlosnik.gif

Ja swoje usprawnienia w aucie zalozyłem już dawno, więc tylko jeżdżę,zmieniam materiały eksploatacyjne i zuzyte części, myję itp. cool.gif

Chociaż nie...przypomniałem sobie ża parują mi tylne lampy, więc muszę sie za to zabrać - na szczęscie jest manual smile.gif

Napisano
  • Autor

> Za to - mogę opisać poszukiwania nowego wozidła - dzwoniłem ostatnio tutaj outback-sport. Facet

> nie jest handlarzem, ale auto kupił niedawno z Włoch. Bezwypadkowe, ale lakierowane.

> Zawieszenie sztywne, ale coś tam stuka. Gaz jest, ale nie ma butli bo poprzedni właściciel

> gazu nie uznawał. Jeździ prosto, ale "..wie Pan, takie auto na zachodzie kosztuje 6000 euro".

> Nie ogarniam...

To co mu brakuje? Po zalaniu jest, czy co?

Zbyt piekne to, żeby było prawdziwe.

Napisano
  • Autor

> Ja swoje usprawnienia w aucie zalozyłem już dawno

A jakie?

Mnie się widzą:

- halogeny (lampy i wyłącznik mam, nie umiem ogarnąć instalacji)

- ściemnianie podświetlenia wnętrza (bo wali po oczach strasznie)

- pierdoły typu skóra na gałkę i kierownicę, folia na tył, chlapacze, nadkola z tyłu, dywaniki i mata do bagażnika.

I to na razie wszystko, co można do Hultaja dodać, bo nic więcej sensownego nie widziałem na razie.

Napisano

> A jakie?

Halogeny przeciwmgłowe

DRL

Alarm

Komputerek Turbogauge

Termometr

Kamerka-rejestrator

Hak holowniczy

Czujniki cofania

smile.gif

Napisano

> A jakie?

> Mnie się widzą:

> - halogeny (lampy i wyłącznik mam, nie umiem ogarnąć instalacji)

> - ściemnianie podświetlenia wnętrza (bo wali po oczach strasznie)

> - pierdoły typu skóra na gałkę i kierownicę, folia na tył, chlapacze, nadkola z tyłu, dywaniki i

> mata do bagażnika.

> I to na razie wszystko, co można do Hultaja dodać, bo nic więcej sensownego nie widziałem na razie.

widziałem na alledrogo zestaw dokładek i progi do cw, jak mi żona nie wybije z głowy to moze se kupie na gwiazdke 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> widziałem na alledrogo zestaw dokładek i progi do cw, jak mi żona nie wybije z głowy to moze se

> kupie na gwiazdke

Kufa, czyl;i kosmetyka panie.

Napisano
  • Autor

> Termometr

> Czujniki cofania

No dobra, dopisuję do listy

Napisano

> A jakie?

> Mnie się widzą:

> - halogeny (lampy i wyłącznik mam, nie umiem ogarnąć instalacji)

> - ściemnianie podświetlenia wnętrza (bo wali po oczach strasznie)

Do jakiego samochodu konkretnie? Pewnie są w necie manuale albo serwisówki, więc nie ma się co zniechęcać smile.gif

U siebie namęczyłem się z tymi halogenami strasznie ale zrobiłem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Do jakiego samochodu konkretnie?

Accent LC2, za wiele nie ma, bo do takich wozideł nie robili akcesoriów.

Ściemnianie zegarów da się zrobić, dosztukuję z czegoś, są do dostania potencjometry z innych modeli, bo tu fabryka nie przewidziała.

Napisano

Moja padaka cos sie ostatnio nie psuje. Chyba cisza przed burza zlosnik.gif

Napisano

> Moja padaka cos sie ostatnio nie psuje. Chyba cisza przed burza

U mnie jeżdżą w tej chwili dwa Hyundaie. Jeden ma wysięgnik i łyżkę, a drugi w zależności od nastroju widelec albo łygę. Do tego jest popsuty, bo łamie się w połowie smile.gif Ten pierwszy w sumie też - jedzie czasem do przodu a pika jakby jechał do tyłu i vice versa, czasem jedzie bokiem... Jednym słowem - masakrancja grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> U mnie jeżdżą w tej chwili dwa Hyundaie. Jeden ma wysięgnik i łyżkę, a drugi w zależności od

> nastroju widelec albo łygę. Do tego jest popsuty, bo łamie się w połowie Ten pierwszy w sumie

> też - jedzie czasem do przodu a pika jakby jechał do tyłu i vice versa, czasem jedzie

> bokiem... Jednym słowem - masakrancja

I żaden nie jest zarejestrowany, prawda alien.gif

Napisano

> Dzień dobry .

dzień dobry

> Ja nowy....

to tak jak ja cool.gif

Napisano
  • Autor

> Mają tabliczki Takie niebieskie i żółte znaczki na nich

A ja taki gadżet znalazłem - tylko nie wiem, gdzie się to montuje:

i-hyundai-elektroniczna-niania-pb55p.jpg

Napisano

> A ja taki gadżet znalazłem - tylko nie wiem, gdzie się to montuje:

To jest do SUV-ów z czarnymi tylnymi szybami. Jak się wiezie kogoś do lasu "na wykopki" to nadajnik jest w bagażniku a odbiornik przy kierowcy - bo auto długie i trzeba sprawdzać czasem, czy sam wykopie, czy trzeba będzie kopać IThankYou.gif