Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panie Adamie! Konkurencja rośnie

Featured Replies

Napisano

Wątek kierowany do tych, którym spodobała się "siódemka" wydłubana przez Pana Adama Walendę.

Na razie nie wygląda to zbyt imponująco ale prace są już na finiszu.

Na początek jedna fotka jak wystawia pyszczek z nory grinser006.gif

przepraszam za jakość zdjęć ale robione tosterem.

286894125-Lotus7.jpg

post-63227-14352520296107_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Silnik z czego?

Ford sierra, 115 koni (jak na razie bo można zauważyć, że będzie więcej... dużo więcej) grinser006.gif

Napisano

> Ford sierra, 115 koni (jak na razie bo można zauważyć, że będzie więcej... dużo więcej)

Zapodaj więcej fotek bo ładnie zaczyna się prezentować ok.gif20.GIF

Napisano

> Ford sierra, 115 koni (jak na razie bo można zauważyć, że będzie więcej... dużo więcej)

Nie sposób nie zauważyć zlosnik.gif więcej fotek prosimy food.gif

Napisano

Tylko, żeby te więcej koni nie wyrwało się z tej mlodej piersi, znaczy się konstrukcji ok.gif. Kto robi obliczenia?

Napisano

> lampy z URSUSA ?

Mnie się pytasz? Ja nie wiem zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Tylko, żeby te więcej koni nie wyrwało się z tej mlodej piersi, znaczy się konstrukcji . Kto robi

> obliczenia?

To jest sprawdzona konstrukcja na ramie przestrzennej z wielowahaczowym, w pełni regulowanym zawieszeniem. Projekt wykorzystywany przez tysiące ludzi na całym świecie. Spokojnie wytrzyma nawet 500 koni cool.gif

Napisano
  • Autor

> lampy z URSUSA ?

A nie wiem nawet. Dopytam kolegi, który to składa. Raczej na H4 lub H7 wink.gif

Napisano

Albo z Żuka smile.gif Wesem cały czas to robi smile.gif Aczkolwiek lampy w tym projekcie to najmniejszy szczegół, z czego mają być.

Napisano
  • Autor

> , podoba mimsie, podstawa z czegos,czy robiona?

to jest replika Lotusa siódemki.

W internecie mnóstwo materiałów na ten temat.

W "opakowaniu" wygląda tak:

Na razie skręcone wszystko do kupy do przymiarki i sprawdzenia czy działa jak należy. Drobne szlify i poprawki w trakcie. Potem rozbiórka, malowanie i składanie. Co najważniejsze: pierwsze odpalenie i działa cool.gif

Napisano
  • Autor

> Albo z Żuka Wesem cały czas to robi Aczkolwiek lampy w tym projekcie to najmniejszy szczegół, z

> czego mają być.

mają przede wszystkim być i łapać się w przepisy PoRD wink.gif

Co dalej to już nieważne. Po autostradzie w deszcz raczej tym nikt nie będzie jeździł grinser006.gif To jest zabawka, która ma dojechać na tor o własnych siłach.

Napisano
  • Autor

> rama kupiona z kitu czy samodzielnie robiona?

spawana samodzielnie na wzór kitowej. Z jakimiś drobnymi modyfikacjami mocowań itp.

Napisano
  • Autor

> z c360

> jakies 40zł za sztukę.

jak to się mówi u nas na wsi: to nie wpływa na osiągi grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> z c360

> jakies 40zł za sztukę.

Tutaj widać conieco lampy więc można ocenić z czego jest wink.gif

286896477-Dzierzkowice-20130502-00077.jpg1.jpg

post-63227-14352520309377_thumb.jpg

Napisano

> Tutaj widać conieco lampy więc można ocenić z czego jest

wydać że turbiny nima.... zlosnik.gif lepiej niech powie w jakich kosztach się zmieścił bom bardzo ciekaw ok.gif

Napisano
  • Autor

> wydać że turbiny nima.... lepiej niech powie w jakich kosztach się zmieścił bom bardzo ciekaw

jeszcze zaślepione. Do testów "czy gdzieś nie trze" była zbędna. Potem będzie podpięcie turbo i strojenie. Ale to za jakiś czas. Na razie nawet jako wolny ssak z niewielką mocą odchodzi nieźle. Kolega specjalnie dobrał taki silnik do turbo. Jak to powiedział: "Nawet jak wysadzę przy testach to drugi kupię za cenę złomu" grinser006.gif

A co do kosztów to już byś musiał z autorem tego cudaka pogadać. Na pewno drożej niż twoje cento wink.gif

No i ma praktycznie gotowy zestaw do złożenia na półce za śmieszny pieniądz do oddania palacz.gif

Na końcu, jak się ktoś poprzygląda widać poziom skomplikowania ramy yikes.gif

Napisano

> Wątek kierowany do tych, którym spodobała się "siódemka" wydłubana przez Pana Adama Walendę.

> Na razie nie wygląda to zbyt imponująco ale prace są już na finiszu.

> Na początek jedna fotka jak wystawia pyszczek z nory

> przepraszam za jakość zdjęć ale robione tosterem.

chyba do jakości wykonania autka, które prezentował Adam jeszcze sporo brakuje. No, ale ocenimy efekt jak robota będzie skończona.

Napisano

> chyba do jakości wykonania autka, które prezentował Adam jeszcze sporo brakuje. No, ale ocenimy

> efekt jak robota będzie skończona.

Z tego co wiem, to pierwszy taki projekt naszego kolegi więc porównanie do Pana Adama było z lekkim przymrużeniem oka wink.gif

Napisano
  • Autor

> chyba do jakości wykonania autka, które prezentował Adam jeszcze sporo brakuje. No, ale ocenimy

A co byś poprawił? Co jest nie tak?

Napisano

Ciężko oceniać coś co jest budowane od podstaw przez właściciela, a nie z dostępnego KITu, gdzie teoretycznie wszystko do siebie powinno pasować i być sprawdzone. Sam buduje takie CUŚ w garażu, bez KITu, więc sporo kombinowania, dorabiania.

Jak dla mnie to jak narazie zdjęcia pokazują bardzo schludnie prowadzoną budowę.

Napisano

A czy w Siódemkach występują jakiś inne tyły ?? Bo ten JAK DAL MNIE jest brzydki, dość sporo przeglądałem zdjęć Lotusów ale jakoś wszystkie mają taki sam prosty tył frown.gif

Napisano
  • Autor

> A czy w Siódemkach występują jakiś inne tyły ?? Bo ten JAK DAL MNIE jest brzydki, dość sporo

> przeglądałem zdjęć Lotusów ale jakoś wszystkie mają taki sam prosty tył

Możesz zrobić jaki ci się podoba ok.gif Tu nie musisz się trzymać idealnie szablonu. To jest piękne w tym aucie cool.gif

Napisano

Zastanawia mnie, czy ta rura wydechowa przechodząca przez karoserią nie będzie o nią "kolebotała"? Ale ogólnie projekt mi się podoba ok.gifclaps.gif

Napisano
  • Autor

> Zastanawia mnie, czy ta rura wydechowa przechodząca przez karoserią nie będzie o nią "kolebotała"?

> Ale ogólnie projekt mi się podoba

Jest zostawiona szczelina odpowiednia. Poza tym silnik w takim sprzęcie jest dość sztywno zawieszony.

Napisano

> Jest zostawiona szczelina odpowiednia. Poza tym silnik w takim sprzęcie jest dość sztywno

> zawieszony.

ok.gif