Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa odprysku na szybie przedniej

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy ktoś naprawiał odprysk na szybie i jest zadowolony z efektu końcowego? U mnie jest takowy od pół roku (nie pojawia się żadne dalsze pęknięcie). Umiejscowienie 10cm od górnej krawiędzi, rozmiar <10mm...

Ile taka usługa powinna kosztować?

7f87945cd3234e2cmed.jpg

Napisano

> Witam,

> Czy ktoś naprawiał odprysk na szybie i jest zadowolony z efektu końcowego? U mnie jest takowy od

> pół roku (nie pojawia się żadne dalsze pęknięcie). Umiejscowienie 10cm od górnej krawiędzi,

> rozmiar

Ostatnio robiłem

Cena od 50 - 150 pln np w Nordglass z gwarancją dożywotnią iż w tym miejscu nie pęknie- po zabiegu powinno być ledwo widoczne- ie wiem jak u Ciebie bo trochę za długo zwlekałeś z naprawą i pewnie troszkę zanieczyszczeń wlazło

Napisano

Ja robiłem dwa - jeden mniejszy i jeden większy. Cena w niezależnym warsztacie w Warszawie 80 PLN. Jestem zadowolony, po większym pozostała mała kropka praktycznie niewidoczna, mniejszy zniknął bez śladu.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Cena od 50 - 150 pln np w Nordglass z gwarancją

No właśnie o nich myślałem, tylko na stronie nie ma kontaktu mailowego, żeby fotkę przesłać. Mam pytanie, czy robili na miejscu, czy trzeba auto na dłużej zostawić?

> powinno być ledwo widoczne- ie wiem jak u Ciebie bo trochę za długo zwlekałeś z naprawą i

> pewnie troszkę zanieczyszczeń wlazło

Tak już kupiłem, niestety torchę czasu minęło, a zależy mi, żeby szyba została oryginalna... ok.gif

Napisano
  • Autor

Cena w niezależnym warsztacie w Warszawie 80 PLN.

jest jakiś namiar?

Napisano

> No właśnie o nich myślałem, tylko na stronie nie ma kontaktu mailowego, żeby fotkę przesłać. Mam

> pytanie, czy robili na miejscu, czy trzeba auto na dłużej zostawić?

> Tak już kupiłem, niestety torchę czasu minęło, a zależy mi, żeby szyba została oryginalna...

takie rzeczy większość robi od ręki - czas operacyjny ok 30-40 minut- lekko nawiercają odsysają powietrze i w to miejsce wstrzykują coś jak żywica, potem utwardzanie lampą UV i gotowe

Napisano

W Bydgoszczy 123 złote z VAT, szczerbę widać, ale jest gładka. Jakąś żywice tam wlali czy coś.

Napisano

W Gdansku w firmie zajmujacej sie "auto-detailingiem" 100 zl z gwarancja zwrotu gotowki jesli auto nie przejdzie badania technicznego. Poki co trzeci rok przechodzi bez problemu ok.gif.

Napisano

Tak, Bydgoszcz, u nas jak zawsze drożej niż w Warszawie...

Jeśli miałbym dać 120zł za to to wlałbym nową szybę za 400.

Napisano

> Witam,

> Czy ktoś naprawiał odprysk na szybie i jest zadowolony z efektu końcowego? U mnie jest takowy od

> pół roku (nie pojawia się żadne dalsze pęknięcie). Umiejscowienie 10cm od górnej krawiędzi,

> rozmiar

W Bydgoszczy, robiłem niedawno w służbowym Ducato, jeśli chodzi o efekt estetyczny, to wygląda dokładnie tak, jak przed naprawą, ale ponoć nie powinno pękać. Koszt - 123zł.

Napisano
  • Autor

> W Bydgoszczy, robiłem niedawno w służbowym Ducato

Sądząc po statystyce wątku to liderem napraw szyb w PL jest BDG... grinser006.gif

Napisano

Bo to jest bardzo ciekawe miasto, gdzie nic nie można dostać, trzeba zamawiać przez Internet, a jak już to ceny są chore.

Napisano

> Bo to jest bardzo ciekawe miasto, gdzie nic nie można dostać, trzeba zamawiać przez Internet, a jak

> już to ceny są chore.

Niestety prawda... Choć ostatnio znalazłem miejsce, gdzie można na miejscu i w dobrej cenie kupić żarówki Tungsram/GE. Chociaż coś - bo jak mam kupować 2 żarówki przez internet, to koszt przesyłki przekracza cenę żarówek...

Napisano

> Witam,

> rozmiar

w służbowym aucie łataliśmy ze dwa takie odpryski - koszt ~80 zł/szt - został malutki punkt, w prywatnym łatałem w innym warsztacie - odprysk wypełniony, ale mocno widoczny - koszt - 45 zł (wszystko Wrocław)

Napisano

> Cena w niezależnym warsztacie w Warszawie 80 PLN.

> jest jakiś namiar?

Auto Szyby Karad

ul. Mechoffera 52

tel. 693-289-316

Pracują od 8.30 do "której trzeba".

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> rozmiar

Po pół roku jeżdżenia z tym, bez zaklejenia taśmą klejącą nie będziesz raczej zadowolony z rezultatu. Będzie dobrze o tyle, że nie powinno się powiększyć i przez 20 lat, ale widać będzie prawie tak samo jak teraz - za dużo zabrudzeń już się zebrało no.gif

Napisano

Kiedyś robiłem w Jaan auto (nordglass?) i byłem mega zadowolony bo dali gwarancję na naprawę w postaci wymiany szyby i...

i po tygodniu miałem nową szybę bo pojawiło się pęknięcie od naprawianego miejsca!