Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który box dachowy wybrać?Boxy nisko budżetowe.

Featured Replies

Napisano

Witam,jestem zmuszony kupić box dachowy ponieważ bagażnik naszego Golfa na razie zajmuje wózek z gondola.Autkiem będą podróżować dwie dorosłe osoby i jeden niemowlak.

Który z tych box-ów będzie najbardziej pakowny-ustawny.

box 1

box 2 chyba ten sam co pierwszy ale tańszy

box 3

box 4 a może taka pojemność wystarczy

Napisano

> Witam,jestem zmuszony kupić box dachowy ponieważ bagażnik naszego Golfa na razie zajmuje wózek z

> gondola.Autkiem będą podróżować dwie dorosłe osoby i jeden niemowlak.

> Który z tych box-ów będzie najbardziej pakowny-ustawny.

> box 1

> box 2 chyba ten sam co pierwszy ale tańszy

> box 3

> box 4 a może taka pojemność wystarczy

Ja użwywa(łe)m SportAC 320 - jechał z nami kilka razy do Włoch i z powrotem. W miarę sztywny, był OK. Są też rozmiary 430l - praktycznie w tej samej cenie. Przypuszczam, że w tej kategorii cenowej to wszystko jeden czort.

Wybierając box miej na uwadze długość Twojego dachu oraz jego nośność.

Napisano

> Witam,jestem zmuszony kupić box dachowy ponieważ bagażnik naszego Golfa na razie zajmuje wózek z

> box 1

> box 3

Nie wiem jak pozostale, ale posiadam ostatni (lub bardzo podobny) Po za szumem na dachu w trakcie jazdy (ale to chyba przy wszystkich modelach bedzie tak samo) to fajana sprawa. Mieszcza się wózki i walizki. Box jest pekaty wiec wejdzie sporo. AHa jest też szeroki wiec w raziee co dwa rowery po bokach juz się nie mieszczą.

EDIt patrząc na dane techniczne wszystki sa pekate, a do tego dłuzsze. Więc tylko dlugossc dachu i kasa jaka chcesz wydać.

Napisano

> box 1

> box 3

Pozycji nr 4 używałem przez kilka lat. Wygląda (jak widać) tanio, ale służyła dzielnie i bezproblemowo. ok.gif

Napisano

Ja kiedyś kupiłem najtańsze Thule. Skusiłem, bo właśnie na zdjęciu był zapakowany wózek hehe.gif. Zwróć uwagę na wysokość boxa, bo w większości to narzędzia projektowane do nart lub deski i wózek zwyczajnie nie wejdzie.

Napisano

> box 1

> box 3

Ja kupiłem jakiś klon hydry - o coś podobnego w wersji 320l

http://allegro.pl/bagaznik-box-boks-dachowy-na-dach-sklep-inter-pack-i3283709276.html

Wchodził stelaż od wózka i jakieś graty po bokach i z przodu. Liche zawiasy, lichy zamek, podłoga niezbyt sztywna (usztywniłem matami bitumicznymi do wygłuszania auta), ale wytrzymał sporo, przejechał dużo, nie przecieka, jest w miarę cichy - za 299zł lepiej nie będzie.

Napisano

mam taki

przez to że kanciaty jest mega pakowny, nie hałasuje i był tani

i służy już 11 lat hehe.gif mimo, że nie jest z ABSu

poszukaj , może da się kupić

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak pozostale, ale posiadam ostatni (lub bardzo podobny) Po za szumem na dachu w trakcie

> jazdy (ale to chyba przy wszystkich modelach bedzie tak samo) to fajana sprawa. Mieszcza się

> wózki i walizki. Box jest pekaty wiec wejdzie sporo. AHa jest też szeroki wiec w raziee co dwa

> rowery po bokach juz się nie mieszczą.

> EDIt patrząc na dane techniczne wszystki sa pekate, a do tego dłuzsze. Więc tylko dlugossc dachu i

> kasa jaka chcesz wydać.

To na co zwrócić uwagę przy kupnie czy ważna jest odległość miedzy belkami bagażnika?

Napisano

> To na co zwrócić uwagę przy kupnie czy ważna jest odległość miedzy belkami bagażnika?

W tym nr 4 nie ma to znaczenia w podłodze nie ma otworów - robisz je sam. TZN miejsca na otwory są zaznaczone pod każde z 4-ch mocowań. Ustawiasz box na belkach tak żeby ci pasowało i śrubokrętem "+" robisz otwory (otwory robią się łatwo - nie potrzebna wiertarka ) Masz możliwość manewru około 5 cm z tego co pamiętam.

Napisano

Oj kolega chyba nigdy niejechal z belkami aero i porzadnym boxem....Takiego zestawu w normalnych predkosciach prawie nie slychac yikes.gif

Napisano

Kup box do ktorego wejdzie ci na szerokosc stelaz wozka, a na wysokosc stelaz, gondola i pozostale graty. Bo to najbardziej optymalna wersja wozenia wozkow, walizek, itp

Napisano

> box 1

> box 3

A może poszukać używanego?

Myślę że można znaleźć zadbany niedużo używany bagażnik. Sam mam w garażu 15-sto letnie "rynienki" na rowery czy "kosz" w podobnym wieku i pomimo wieku są w dobrym stanie, więc z kilkuletnim boxem nie powinno być problemu.

Nas chyba też niebawem czeka ten temat, bo choć mamy trzy auta, to z tego samego segmentu. Upchać wszystko na mały wypad się da - stelaż od wózka do bagażnika, zostaje tam miejsce na niedużą torbę, paczkę pieluch i kosmetyczkę wink.gif Nosidełko z dzieckiem (pasujące na stelaż) do kabiny, obok jakaś większa torba, a na podłogę drobiazgi (jedzenie, buty itp). No ale to za mało na wakacyjny wyjazd.

...i pomyśleć, że niedawno zabraliśmy się w Punto w trzy osoby ze sprzętem narciarskim smile.gif Niestety wózek swoje zajmuje, a do tego dziecko choć małe, bagaży ma więcej niż waży.

Napisano

> box 1

> box 3

Rzuć jeszcze okiem tu:

http://www.feuvert.pl/produkty/transport/boxy.html

Bagażniki marki FV to dawne modele znanych marek.

Napisano

Bralbym najwiekszy, wez pod uwage, ze czasami trzeba babcie lub tesciowa przetransportowac biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

Ja kupiłem z wypożyczalni, mało używany, Sportac 580 FL, za całe 500 zł. smile.gif

Napisano

> Oj kolega chyba nigdy niejechal z belkami aero i porzadnym boxem....Takiego zestawu w normalnych

> predkosciach prawie nie slychac

Belki AERO to te zaokrąglone? Jeśli tak to mam takie na Hondzie i w stosunku do "bez tego" jest i tak ciszej. Zawsze cokolwiek masz na dachu słychać. NAWET antena Hustler (ta z kuleczką na końcu) Powyżej chyba 60 daje dźwięk do srodka.

Napisano

> box 1

> box 3

Przecież pierwsze trzy są dokładnie takie same, tylko kolorystykę mają inną...

Ten od pozostałych trzech jest po prostu krótszy...