Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie pakiet OC/AC/NW?

Featured Replies

Napisano

które firmy ubezpieczeniowe oferują takie pakiety i ile % wartości auta?

dzięki

Napisano

> które firmy ubezpieczeniowe oferują takie pakiety i ile % wartości auta?

> dzięki

Ja od lat pakiety kupuję w mBanku - BRE Ubezpieczenia ok.gif

Mam pełen zniżki, znoszę udziały własne, amortyzację części i wychodzi przyzwoicie.

Napisano
  • Autor

> Ja od lat pakiety kupuję w mBanku - BRE Ubezpieczenia

> Mam pełen zniżki, znoszę udziały własne, amortyzację części i wychodzi przyzwoicie.

to nie jest pakiet. pakiet to jest kupowanie ubezpieczenia za np. 6% wartości auta

Napisano

> to nie jest pakiet. pakiet to jest kupowanie ubezpieczenia za np. 6% wartości auta

Czyli wykupienie OC z AC i NW za 800zl nie jest pakietem ale zakupienie go za 800zł gdy stanowi to 5% wartości auta już tak? Większej głupoty nie słyszałem.

Napisano

> to nie jest pakiet. pakiet to jest kupowanie ubezpieczenia za np. 6% wartości auta

Przewaznie takie pakiety sa na auta nowe.

Jak sie nie myle to mi na Opla Hestia liczyla 3% na nowe, 3,5% na drugi rok i 4% na trzeci.

Na auto 4 letnie dostalem pakiet w Gothaer, ale ile to procentowo bylo to nie wiem (z wyliczen wychodzi mi 5%).

Napisano

Gdyby to było takie proste, że cena polisy uzależniona jest procentowo od wartości auta, to po co byłyby te wszystkie pytanie podczas kalkulacji składki - np. o doświadczenie kierowcy, historię ubezpieczeniową, czy nawet o wiek najstarszego dziecka grinser006.gif

W praktyce wygląda to tak, że pakiet OC/AC/NNW uzależniony jest bezpośrednio od wielu czynników - m. in. dlatego własnie ceny tak bardzo się różnią w poszczególnych TU.

Musisz pamiętać jeszcze o jednej, bardzo ważnej rzeczy - ubezpieczenie OC (jego zakres) regulowany jest Ustawą Ubezpieczeniową, więc w każdym TU jest taki sam. AC oraz NNW natomiast to zupełnie inna sprawa, gdyż dla tego rodzaju ubezpieczeń warunki określa Umowa, zawarta pomiędzy Tobą, a ubezpieczycielem sprzedającym daną polisę.

Innymi słowy pisząc - pakiet pakietowi nie równy i nie możesz tego w ten sposób porównywać nono.gif

Musisz zastanowić się, co jest Ci tak naprawdę potrzebne w tym AC. NIektórzy np. oczekują głownie ochrony w przypadku kradzieży auta lub jego szkody całkowitej. Inni chcą auto w razie uszkodzenia naprawiać wyłącznie w autoryzowanych serwisach, na oryginalnych częściach - ta grupa zapłaci więcej za AC.

Jeśli chodzi natomiast o główne pytanie tematu to osobiście polecam Tobie sprawdzenie oferty Liberty Direct na pełen pakiet OC/AC/NNW oraz Assistance. To właśnie assistance moim zdaniem jest jednym z najbardziej użytecznych ubezpieczeń. W Liberty Direct w wariancie Premium Assistance możesz liczyć na pomoc na terenie całej Polski oraz prawie całej Europy. Pomoc ta dotyczy wielu różnych przypadków np. przebitego koła, awarii auta, konieczności jego holowania, braku lub zatankowania złego paliwa, zorganizowania pomocy tłumacza lub prawnika poza granicami kraju oraz w wielu innych, niewymienionych przeze mnie przypadkach.

Liberty Direct oferuję również sporo dodatkowych zniżek dla nowych klientów - sprawdź linka w podpisie grinser006.gif

Napisano

> Gdyby to było takie proste, że cena polisy uzależniona jest procentowo od wartości auta, to po co

> byłyby te wszystkie pytanie podczas kalkulacji składki - np. o doświadczenie kierowcy,

> historię ubezpieczeniową, czy nawet o wiek najstarszego dziecka

> W praktyce wygląda to tak, że pakiet OC/AC/NNW uzależniony jest bezpośrednio od wielu czynników -

> m. in. dlatego własnie ceny tak bardzo się różnią w poszczególnych TU.

Są na rynku tzw. pakiety dealerskie, które uzależnione są tylko procentowo od wartości auta. W sensie tak to widzi klient a jeżeli składka wychodzi droższa w rozliczeniach zakład ubezpieczeń / dealer lub importer to on dopłaca różnicę. Ale dla klienta cena końcowa składki to np. 3% wartości auta.

Napisano

> Ja od lat pakiety kupuję w mBanku - BRE Ubezpieczenia

> Mam pełen zniżki, znoszę udziały własne, amortyzację części i wychodzi przyzwoicie.

I tym sposobem chcieli mnie zrobić w bambuko w tym roku.stary klient to moze straci czujność zlosnik.gif

Napisano

> I tym sposobem chcieli mnie zrobić w bambuko w tym roku.stary klient to moze straci czujność

Oczywiście należy cały czas sprawdzać i porównywać z konkurencją zlosnik.gif

Co do AC, to trzeba bardzo uważać co się kupuje, bo taniej nie znaczy, że tak samo dobzre.

Napisano

W Compensie też masz Assistance obejmujące Europę. Dodatkowo teraz od jakiegoś czasu mają jakiś program nowymi zniżkami min dla Warszawy

Napisano

> Gdyby to było takie proste, że cena polisy uzależniona jest procentowo od wartości auta, to po co

> byłyby te wszystkie pytanie podczas kalkulacji składki - np. o doświadczenie kierowcy,

> historię ubezpieczeniową, czy nawet o wiek najstarszego dziecka

> W praktyce wygląda to tak, że pakiet OC/AC/NNW uzależniony jest bezpośrednio od wielu czynników -

> m. in. dlatego własnie ceny tak bardzo się różnią w poszczególnych TU.

To sie zdziwisz, bo sa przypadki i TU, ktore dadza pakiet procentowo od wartosci auta.

Glownie tyczy sie to pakietow dealerskich przy zakupie noiwego auta, ale mozna tez znalezc TU, ktore chcac nabyc klientow zaoferuje taki procentowy pakiet na starsze autko (a warunki AC oczywiscie, ze nalezy sprawdzic).

Napisano

> które firmy ubezpieczeniowe oferują takie pakiety i ile % wartości auta?

> dzięki

W Allianz ubezpieczyłem Forda za 4,1% wartości (firmowy w leasingu).

Napisano

Mi najtaniej wyszło w AXA DIRECT, taniej niż w mbanku.

Napisano

> Mi najtaniej wyszło w AXA DIRECT, taniej niż w mbanku.

a mi najtaniej za audi a4 99r wychodzi w pzu shocked.gif