Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sens mocnego auta w panstwie policyjnym

Featured Replies

Napisano

> Też nie rozumiem dlaczego policja broni ludziom jechania szybko w miejscach gdzie nie ma nikogo

> innego. K3 się o tym przekonał w Newadzie...

Pewnie na tej samej zasadzie co fotoradary w PL... zlosnik.gif

Napisano

> Ozi powidz Ty mi jedną rzecz...

> Czy w tum bushu całym jak na zdjęciu, stoją jakieś patrole Policji itd. ?

Tak, spotkasz Highway Patrol [...]

601as063.jpg

Ale ... to moze byc raz na dzien, raz na 3 dnizlosnik.gif[...]

Generalnie np z Adelaide do Perth masz 2,700kmhmm.gif, jak popatrzysz, to jest nie wiele...

5iqm.jpg

Po Ceduna nie masz absolutnie nic - bush[...] -2,000km drog [...] Jedyna cywilizacja, to Road Houses jakies 500km od

siebie...

Border-Village-WA-Nullabor.jpg

cimg9533x.jpg

img1423r.jpg

A jedynym autem jest Land Cruiser V8 ...

cimg9487e.jpg

Ostatnio byl wypadek, obaj busted.gif i my lecielismy 140-150km/h obaj tymi samymy autami - my pomoc, ani bo poprosili ... 3h jazdy non stop...

Wierz mi po czyms takim leb boli...

> Czy nie można sobie spokojnie lecieć 180-200 km/h ?

Mozeszzlosnik.gif, ale nikt tego nie robi.001.gif, ci co robia juz nie zyjaicon_rolleyes.gif[...]

Po zmroku masz 99.9% szansz, ze wpadniesz na kangura, wielblada, emu... nawet ci bullbar nie pomoze, a co dopiero auto osobowe...

6a0153924291c1970b01761.jpg

imag1391.jpg

Wiesz jak to jest, jak sie o 5 rano wyciaga uzbroj_zlo.gif, zeby mu ulzyccrazy.gif[...], rozwalony mozg przed sniadaniem...pad.gif, nigdy nie jest mi po tym dobrze....

cimg9664a.jpg

Dwa, ze po prostu komfort jazdy jest zly... i znuzenie wezmie swoje, przejedz 2k km w takich warunkach....

Optymalna V to ok 120-130km/h i to zalezy od stanu, np NT, nikt cie za to nie zatrzyma, jak jedzisz za szybko np 140-150km/h (maja 130km/h limit) to jak cie Highway Patrol zgarnie to poatrzy jakie masz opony Lyse, z nieodpowiednim index V, to dostaniesz za predkosc i za opony...

SA - pojedziesz 115km/h to cie zgarnie - limit 110/km/h, wiekszosc ich policial.gif to ex UK ...

WA - 120 km/h normalnie nic...

Wiec zalezyzlosnik.gif[...]

PS.NT do 2006 nie mial limitu V na Highways. Teraz pracuja nad legislacja, zeby znow go nie bylo, otwarty limit... bo ilosc smiertelnych wypadkow wzrosla po wprowadzeniu limituzlosnik.gif[...]

Napisano

Jak patrzę na te drogi przez pustkowia to powraca marzenie o przemierzeniu Stanów ze wschodu na zachód po route 66 w jakimś klasycznym muscle-carze. Może być Shelby 67 wink.gif

Napisano

> - dobra teoria, tylko jak ja udowodnimy?

Lepiej tego nie udowadniać zlosnik.gif

Napisano

> Jak patrzę na te drogi przez pustkowia to powraca marzenie o przemierzeniu Stanów ze wschodu na

> zachód po route 66 w jakimś klasycznym muscle-carze. Może być Shelby 67

Jedz - IMVHO warto - bylem dwa razy, ale ja zawsze po czesci jezdzehahaha.gif[...]

Napisano

> Dziwne, mi się tam podoba. Ustawiam tempomat na tyle ile wolno i jadę sobie tak jak wszyscy.

> Mając ten komfort psychiczny, że nie muszę obawiać się żadnych wariatów, którzy za chwilę wyjadą

> skądś z prędkością kilka razy większą niż dozwolona i mnie zabiją.

Ale nie musisz się też bać, że wpierniczy się przed ciebie kopcąca olejem astra I z przyczepką bez świateł "pędząca" 30km/h i że będziesz musiał za nią się kilka km wlec, bo jest ciągła linia. Najczęściej łamię przepisy przez takie zjawiska, kiedy usiłuję jechać jak człowiek ale czasem nerwy puszczą. Innym zjawiskiem na naszych drogach jest też traktor "terenów zielonych" albo malowanie znaków poziomych na drodze krajowej w piątek o godz 15,00! Ostatnio wszystko mi opadło jak zobaczyłem pana zbierającego pachołki po malowaniu: podjeżdżał Lublinem po 10-15m wychodził zza kierownicy ładował pachołka na pakę i podjeżdżał do natępnego, nie zważając na kilkukilometrowy korek za nim... sciana.gif