Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia optima

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Nie za slaby będzie?

niby mało ale jakoś daje radę , co prawda przyczepy kempingowej to chyba nie pociągnie

Napisano

> 1.7 crdi 136 ps , cena 95 tyś

> klik

> co myślicie o tym modelu.

Stylistyka KIA bardzo mi się podoba i Optima nie jest wyjątkiem.

Co do silnika, to może być słabo. Kumpel, który testował auto, bo zastanawiali się na co zmienić flotę (obecnie mondeo), mówił, że słabo z fotelami, trochę zbyt krótkie siedzisko i generalnie nie mógł sobie ustawić "stanowiska pracy", żeby się dobrze czuć - ale to mocno subiektywne odczucia, trzeba by usiąść i się przymierzyć. Dużym znakiem zapytania może być utrata wartości smile.gif

Napisano

> klik

słabo (nerwowo) jeździ jaka na taki segment.

i tak kupisz Octavie w dieslu smile.gif

Napisano
  • Autor

> Stylistyka KIA bardzo mi się podoba i Optima nie jest wyjątkiem.

> Co do silnika, to może być słabo. Kumpel, który testował auto, bo zastanawiali się na co zmienić

> flotę (obecnie mondeo), mówił, że słabo z fotelami, trochę zbyt krótkie siedzisko i generalnie

> nie mógł sobie ustawić "stanowiska pracy", żeby się dobrze czuć - ale to mocno subiektywne

> odczucia, trzeba by usiąść i się przymierzyć. Dużym znakiem zapytania może być utrata wartości

teraz mam magentisa i się nim dobrze jeździ , co do utraty , w 2009 kupiony za 65 dzisiaj w salonie chcą odkupić za 29. Pewnie na wolnym rynku poszedł by za 32.

Napisano

Slaby i drogi. Najwiekszy minus to, ze ciezko mu utrzymac kierunek jazdy i lubi sciagac. Auto wprowadzone troche na sile rynek doclowy to nie EU.

Napisano

> teraz mam magentisa i się nim dobrze jeździ , co do utraty , w 2009 kupiony za 65 dzisiaj w salonie

> chcą odkupić za 29. Pewnie na wolnym rynku poszedł by za 32.

Na prawde chcialbym zobaczyc jak uda Ci sie to sprzedac za 32k. Salon zaproponowal bardzo dobra cene IMO.

Napisano

> klik

test, może będzie pomocny. Widać że o ile elastyczność jest w miarę, to przyspieszenie jak na cenę samochodu to trochę słabe

Napisano

> klik

- Za te pieniądze to ona ma za mało silnika.

- Fajne wnętrze

- Dyskwalifikacja za zawiasy bagażnika włażące do środka

4104987-kia-optima-interior-05.jpg

Napisano
  • Autor

> Na prawde chcialbym zobaczyc jak uda Ci sie to sprzedac za 32k. Salon zaproponowal bardzo dobra

> cene IMO.

patrze na allegro , że rotują te auta i nawet za 35-38tyś widocznie grupa docelowa jest a, że aut mało to szybko się sprzedają

Napisano

> klik

jeździłem I40 z tym silnikiem. Auto w sumie OK (chociaż nie o nim jest ten wątek zlosnik.gif ), ale silnik porażka. Za słaby do tego auta, duży turbo lag.

Napisano

Nowy chłopak przyjaciółki mojej serce.gif ma w leasingu takie cudo. Ogólnie bardzo chwali, ale auto nie ma jeszcze nawet roku, także co on może wiedzieć. zlosnik.gif Ogólnie to w środku wygląda fajnie, z zewnątrz szału nie ma. Z tego co pamiętam ma właśnie z tym silnikiem i tym bardziej szału nie ma. Ja osobiście wolałbym I40.

Napisano

> - Za te pieniądze to ona ma za mało silnika.

> - Fajne wnętrze

> - Dyskwalifikacja za zawiasy bagażnika włażące do środka

Jest też wersja 2.0 z mocą 165 KM a więc o 30 więcej niż 1.7.

Tak więc jest alternatywa !

Napisano

>ale silnik

> porażka. Za słaby do tego auta, duży turbo lag.

2.0 = 165 KM !