Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak podłączyć światła dzienne w nowszym samochodzie?

Featured Replies

Napisano

> I z tego co się orientuję to były to lampy właśnie firmy WESEM, która ma w ofercie maskownice wraz

> z lampami.

Też, ale była też druga wesja ładniejsza wink.gif

Edit:

2dc78749d20ad17d.jpg

Napisano

> I z tego co się orientuję to były to lampy właśnie firmy WESEM, która ma w ofercie maskownice wraz

> z lampami.

nie były to z pewnością lampy Wesem, bo takie miałem i nie pasowały one do wszystkich zderzaków Matiza (np. do mojego nie) i obudowy wyglądały "specyficznie" delikatnie mówiąc. O ile mi wiadomo oryginały do Matiza miały kształt zgodny z otworem w zderzaku.

Napisano

> z lampami.

Nie, to nie był Wesem. To były oryginalne lampy, ja swoje dostałem w salonie w Katowicach, były ponoć jedyna w regionie i leżały na wystawce...

A zaślepki oryginalnie dostałem zielone... zlosnik.gif

Napisano

> Też, ale była też druga wesja ładniejsza

> Edit:

Ten model to też nie oryginał (ale fakt, to lampa dedykowana), ale przynajmniej pasuje i wygląda jak oryginalny, czego nie można było powiedzieć o Wesemach (tak, miałem je).

Napisano

> Ten model to też nie oryginał (ale fakt, to lampa dedykowana), ale przynajmniej pasuje i wygląda

> jak oryginalny, czego nie można było powiedzieć o Wesemach (tak, miałem je).

To był oryginał. Zapakowany w pudełko z napisami Daewoo...

Napisano

> To był oryginał. Zapakowany w pudełko z napisami Daewoo...

IMO to były oryginalne lampy w Matizie (nie konkretnie te, ale w tym kształcie):

80409647_2_644x461_halogeny-matiz-zdjecia.jpg

Napisano

> IMO to były oryginalne lampy w Matizie (nie konkretnie te, ale w tym kształcie):

Nie. Zresztą spójrz, co jest napisane na pudełku: Carex Co. Ltd...

80409647_1_644x461_halogeny-matiz-ostrow-wielkopolski.jpg

Te są montowane do zderzaka. Oryginały miały metalowe łapy do podłużnic, i zaślepki z dziurką do regulacji strumienia światła...

Napisano

> Nie. Zresztą spójrz, co jest napisane na pudełku: Carex Co. Ltd...

> Te są montowane do zderzaka. Oryginały miały metalowe łapy do podłużnic, i zaślepki z dziurką do

> regulacji strumienia światła...

Mówię, że nie te konkretnie (to jest jakaś tam podróba) - ale w takim kształcie. Timmy (chyba) takie miał/ma. Dobra, kończmy off-top, to już nieistotne w tej chwili ok.gif

Napisano

> Stylistycznie to dramat.

Gorzej jak to bedzie gwizdac w czasie jazdy.

Napisano

> Mówię, że nie te konkretnie (to jest jakaś tam podróba) - ale w takim kształcie. Timmy (chyba)

> takie miał/ma. Dobra, kończmy off-top, to już nieistotne w tej chwili

Znalazłem foto!!! zlosnik.gif

ay1r.jpg

Napisano

Pozwolę sobie podpiąć się z pytaniem pod ten wątek.

Miałem założone dzienne, ale niestety kilka "nieśmiertelnych" diodek się przepaliło i chciałbym je podmienić. Podpowiedział by ktoś z Was jakie mam kupić? Poczytałem że to są fluxy ale na allegro jest ich trochę i nie wiem jak dobrać.

Kilka fotek:

vh581_IMG_4900.jpg kv30_IMG_4901.jpg sx90_IMG_4902.jpg ul31_IMG_4903.jpg

Napisano

Najlepiej wylutuj jakąs sprawną i idź do sklepu elektronicznego aby dobrac barwę świecenia (i ew. prąd jak będą mieli zasilacz z pomiarem prądu), bo z tymi chinskimi diodami to róznie bywa. Kupione moga sie odcinać barwa od reszty . Co do mocy to na obudowie jest 12 V 6W zaś diod jest 18 czyli na 1 przypada 333 mW, co daje prąd 100 mA (napięcie zasilania białej diody to 3,3 V). Na tej stronie masz typu tych diod. Do DRL powinny byc diody białe lub ciepłobiałe o kącie 120 stopni, czyli np. OSTC71B1P.

PS oczywiście możesz tez wymienić wszystkie (jak ja zrobiłem) bo jak Ci kilka padło to pewnie poleca nastepne wink.gif A szkoda roboty z demontażem i montażem