Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytajnie o ruda w Vectrze ostatniej

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałem zapytac uzyszkodników Vectr tych ostatnich (nie insigni) tak z nalotem 7-10letnim jak ruda od spodu

Mam Insignie od nowości, będe ja ujeżdżał 7-8-9 lat i zastanawaim się czy robic dodatkowo antykorozyjnie dół?

Napisano

Kilka razy widziałem Insignię z całkiem zaawansowaną korozją tylnych nadkoli i dolnej części drzwi yikes.gif

Jak masz to auto od nowości to zrobiłbym konserwację podwozia i profili zamkniętych za jakieś 2 lata.

Napisano

> Witam

> Chciałem zapytac uzyszkodników Vectr tych ostatnich (nie insigni) tak z nalotem 7-10letnim jak ruda

> od spodu

> Mam Insignie od nowości, będe ja ujeżdżał 7-8-9 lat i zastanawaim się czy robic dodatkowo

> antykorozyjnie dół?

Moja VC 2003 nie ma korozji ok.gif, przynajmniej widocznej wink.gif

Napisano

jeżeli chodzi o podwozie to musisz pilnować czy nie masz jakiś otarć. Jeżeli takowe są to trzeba jak najszybciej zakonserwować miejsce otarcia by rdza nie zniszczyła głębiej powłoki ochronnej. A z nadwoziem to różnie. Jak nie był samochód puknięty to nie powinna wystąpić. Jeżeli są jakieś odpryski to trzeba się nimi zająć by się nie pogłębiały wink.gif

Napisano

> Kilka razy widziałem Insignię z całkiem zaawansowaną korozją tylnych nadkoli i dolnej części drzwi

Ło matko icon_eek.gif

Napisano

> Chciałem zapytac uzyszkodników Vectr tych ostatnich (nie insigni) tak z nalotem 7-10letnim jak ruda od spodu

Aż do sprzedaży w tym roku zero rudej. Rocznik 2003.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Kilka razy widziałem Insignię z całkiem zaawansowaną korozją tylnych nadkoli i dolnej części drzwi

> Jak masz to auto od nowości to zrobiłbym konserwację podwozia i profili zamkniętych za jakieś 2

> lata.

tak od nowosci

hmmm ciekawe a ja zadnej - dlatego pytalem o poprzedni model m.in.

patrzac co sie z moja dzieje to juz predzej bym obstawial przody progow zaraz za kolami i ranty drzwi-te pionowe

Napisano

> Mam Insignie od nowości, będe ja ujeżdżał 7-8-9 lat i zastanawaim się czy robic dodatkowo antykorozyjnie dół?

Rób i oglądaj auto. Na fotkach auto z 11.2009r, 300tyś przebiegu

287187826-car_4665_25_DEKRA-119527913-1314.jpg

287187826-car_4665_26_DEKRA-119527913-1314.jpg

287187826-car_4665_27_DEKRA-119527913-1314.jpg

287187826-car_4665_28_DEKRA-119527913-1314.jpg

Link do aukcji

Napisano

> Rób i oglądaj auto. Na fotkach auto z 11.2009r, 300tyś przebiegu

> Link do aukcji

Chyba za jakies 3 lata, trza bedzie pozbyc Opla sick.gif

Z przodu mam chlapaki, to moze nic nie sie bedzie dzialo.

Napisano

Od spodu nie mam. Za to była (są zaprawki) na łączeniach błotników ze zderzakiem (przód) i w miejscach gdzie poprzednik nie zrobił zaprawek po odpryskach kamieni (ta wystająca część błotnika tył). Do tego z bliżej nieokreślonego powodu zaczęło zjadać mi klapę (kombi) od środka (lakier oryginał, nie była walona) - obstawiam jakąś nieszczelność i wyjątkowo "agresywną chemię do mycia", woda dostawała się przez uszkodzone uszczelki oświetlenia tablicy rejestracyjnej (sprawdzałem na ile to powtarzalne w kombi i na jakieś 30 obejrzanych znalazłem jeszcze jedną z tą wadą, czyli strachu nie ma, ale obejrzeć warto wszelkie zakamarki). Klapę wymieniłem na nową, a resztę problemów załatwiłem zaprawkami.

Napisano

> Witam

> Chciałem zapytac uzyszkodników Vectr tych ostatnich

VC model 2007, zero korozji.

Nie mam czasu jej porządnie popieścić ale na tyle ile obserwuję - nic. Nigdzie.

Napisano

> ale na tyle ile obserwuję - nic. Nigdzie.

Stary już jesteś i wzrok nie ten, poproś kogoś młodszego o pomoc...

grinser006.gifzlosnik.gifrotfl.gifyay.gifhahaha.gif

Napisano

> Stary już jesteś i wzrok nie ten, poproś kogoś młodszego o pomoc...

lubię to biglaugh.gif