Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2014 Ssangyong Korando [...] dobre auto za tanie $$$

Featured Replies

Napisano

Juz po chirurgi plastycznejshhh.gif[...] - nowe oczy, nowy grill, nowy nos001.gif[...]

qdxf.jpg

Tyl - wzor LED na swiatlach sie zmienilzlosnik.gif

9vh7.jpg

Srodek wywalili i od nowa zaprojektowaliwaytogo.gif[...]

22k7.jpg

c327.jpg

23nc.jpg

Silniki dalej te same 2.0l benzyna 4 cyl 109kW/191Nm lub Diesel w tej samej cenie 2.0l Diesel 4 cyl 129kW/360Nm

... a wszystko to w cenie Toyota Corolla/Ford Focus/Honda Civic/ Mazda 3/Hyundai Elantra...001.gif[...]

cn7b.jpg

I na zywo:lizak.gif:

8ube.jpg

bw9j.jpg

I po co kupowac MG Made in China jak mozna kupic ladne Made in Koreazlosnik.gif[...]

Napisano

Ciekawe jak w realu się tym jeździ i jak z trwałością i spasowaniem plastików.

Napisano

> Juz po chirurgi plastycznej[...] - nowe oczy, nowy grill, nowy nos[...]

> Tyl - wzor LED na swiatlach sie zmienil

> Srodek wywalili i od nowa zaprojektowali[...]

> Silniki dalej te same 2.0l benzyna 4 cyl 109kW/191Nm lub Diesel w tej samej cenie 2.0l Diesel 4 cyl

> 129kW/360Nm

> ... a wszystko to w cenie Toyota Corolla/Ford Focus/Honda Civic/ Mazda 3/Hyundai Elantra...[...]

> I na zywo::

> I po co kupowac MG Made in China jak mozna kupic ladne Made in Korea[...]

Jak dla mnie rewelacja.

DU kiedys tez bylo wysmiewane jak KIA czy Hultaj a dzis....

Jak za 4 lata bedzie po 30 tys to moze kupie, kto wie.

Napisano

> I po co kupowac MG Made in China jak mozna kupic ladne Made in Korea[...]

Wyglada przyzwoicie no i cena u Ciebie rewelacyjna. U nas widzialem reklame za chyba 65k byl wersja Pb.

Napisano

Nareszcie dorównali designem do... Chevroleta grinser006.gif

Ale przynajmniej nie kłuje w oczy. Jest poprawny.

Napisano
  • Autor

> Wyglada przyzwoicie no i cena u Ciebie rewelacyjna.

Ale malo tego sprzedaja001.gif

Za 6 miesiecy 2013 sprzedali tego ...422 sztuki, 154 pozycja sprzedazyidea.gif, dla porownania, taka nieznana marka jak SOKDA (specjalnie tak napisanezlosnik.gif- dzis widzialemwazniak.gif) sprzedala 451 Yeti, pozycja 151old.gif[...]

A marka o wiele bardziej rozpoznawana niz ta na Swink.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Jak dla mnie rewelacja.

Jesli wierzyc najwiekszemu forum w Oz, to najbardziej niedocenione auto na rynku001.gif[...]

> DU kiedys tez bylo wysmiewane jak KIA czy Hultaj a dzis....

DU NU mialem dwazlosnik.gif, jedno 130,000 km i ...nic, zero awarii001.gif, sprzdalem kupilem wtedy Corolla001.gif[...]

Hyundaizlosnik.gif - wystarczy popatrzyc co jest po wypozyczalniach... ludzie wola wybrac Hyundai niz Toyota, o produktach GM czy Ford nawet nie mowiezlosnik.gif - njlepszy przyklad, masa Elentra, bo lud ja woli niz Corolla001.gif[...]

A 15 lat temu sie lud smial...zlosnik.gif - dzis Hyundai robi hahaha.gif[...]

> Jak za 4 lata bedzie po 30 tys to moze kupie, kto wie.

Napisano
  • Autor

> Ciekawe jak w realu się tym jeździ i jak z trwałością i spasowaniem plastików.

Jak wspominalem w post wczesniej, podobno najbardziej niedocenione auto u mniehmm.gif[...]

User-zy oceniaja obsluge AFAIK bardzo wysoko. Q plastikow - niewiem.gif, a jak na na male SUV zadziwiajaco duzo % ich widze po "wsiach", z daleka od stolic stanowhmm.gif.

To w zasadzie swiadczy, ze auta sa trwale, - dlaczego, dlatego, ze numerem jeden w takich regionach sprzedazy to jest Land Cruiser, a walenie 3h - 300 km na service do dealer-a niczym nadzywczajnym nie jest001.gif

Ergo bush telegraph dziala, jeden poleca drugiemuhmm.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Nareszcie dorównali designem do... Chevroleta

> Ale przynajmniej nie kłuje w oczy. Jest poprawny.

Po Stavic to napewnozlosnik.gif[...], w koncu sie trzeba napracowac, zeby dostac nagrode najbrzydszefo auta swiatahahaha.gif[..]

Napisano

> Juz po chirurgi plastycznej[...] - nowe oczy, nowy grill, nowy nos[...]

Moje źródła twierdzą, że maczał tym palce sam GG ...

Napisano

> Moje źródła twierdzą, że maczał tym palce sam GG ...

W takim razie na jego miejscu szybko bym zapomniał o tym projekcie.

Napisano

> Jak dla mnie rewelacja.

> DU kiedys tez bylo wysmiewane jak KIA czy Hultaj a dzis....

A dzisiaj nie ma Daewoo 270751858-jezyk.gif. Co z tego, że usterkowość według mnie dość niska, skoro marka nie istnieje frown.gif.

Napisano

> Ale malo tego sprzedaja

U nas mało popularna marka, ale w Chorwacji i Grecji widziałem dużo modeli Rexton. Jeden z częściej spotykanych terenówek-suv w tych stronach.

Napisano
  • Autor

> A dzisiaj nie ma Daewoo . Co z tego, że usterkowość według mnie dość niska, skoro marka nie

> istnieje .

Zawsze mozna Cruze kupiczlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> U nas mało popularna marka, ale w Chorwacji i Grecji widziałem dużo modeli Rexton. Jeden z częściej

> spotykanych terenówek-suv w tych stronach.

Czytam od czasu forum Great Wall i AFAIK to tez bardzo popularne modelezlosnik.gif[...], ba chyba nawet motuja je w EU - Bulgaria001.gif[...]

dsc00697.jpg

Napisano

> Jesli wierzyc najwiekszemu forum w Oz, to najbardziej niedocenione auto na rynku[...]

> DU NU mialem dwa, jedno 130,000 km i ...nic, zero awarii,

ja mialem 2 x NUBIRA I 190000 i 300000 km bez awarii, oba sluzbowoe na LPG od nowosci

Priv mam niechcacy LANOSA, 260000km na LPG i zero awarii.

Auto spala ok litr oleju na 15000km, odpala i wio.

Mimo budy juz 16 letniej jako design, dzis lanos jeszcze nie straszy.

Ssangyong coraz ladniej sobie dziala, bo dotychczasowe modele to jak proba prowokacji smile.gifpaskudne poza bodaj jednym jako tako

Napisano

> A dzisiaj nie ma Daewoo . Co z tego, że usterkowość według mnie dość niska, skoro marka nie

> istnieje .

Nie ma DU w sensie automotiv, DU to ogromny koncern jak samsung co wszystko robi, nawet koparki.

Napisano

> Moje źródła twierdzą, że maczał tym palce sam GG ...

Wiesz, Pininfarina zaprojektowała Hyundaia Matrixa (przed faceliftem) - nawet mialem takie spore emblematy "Pininfarina disegno" w miejscu, gdzie im się okno jakoś "obsunęło".

Jak ten samochód wyglądał, każdy wie zlosnik.gif (abstrachując od tego, że był niesamowicie pakowny i niezawodny)

Nawet najbardziej znane firmy biorą małe i tanie projekty, bo z samych wielkich nie utrzymasz się. A tacy klienci mówią: mam taką płytę, takie założenia co do wielkości, wnętrza itp. i taki budżet - a biura projektowe do tego dostosowują resztę - lepiej, lub gorzej smile.gif

Napisano

> Czytam od czasu forum Great Wall i AFAIK to tez bardzo popularne modele[...], ba chyba nawet motuja

> je w EU - Bulgaria[...]

Fajne to. Kupiłbym. A jak wygląda serwis, gwarancja, jakość wnętrza, wyposażenie?

Napisano
  • Autor

> Fajne to. Kupiłbym.

banner_vseriesspecial.jpg

banner_xseries.jpg

A jak wygląda serwis

Skopiowali Toyota zlosnik.gif, pare lat temu jak to dopiero wchodzilo, to rozmawialem z farmer-em, ktory to kupil i mowil, drive.gif 10 miesiecy, i wyrzucizlosnik.gif[...] Od lat tylko drive.gif Land cruiser[...]

3 lata pozniej, wszystkie auta na jego farmie ok 7-10 sztuk to Great Wall, oprocz 3 - jego dalej Land Cruiser, mulher.gif, dalej Toyota Prado, i piaskownica.gif - Holden Utezlosnik.gif[..]

Generalnie w opini wielu to jest to, czym Land Crusier byl dla oz w latach 60tych - tanie, proste w konstrukcji i ... w miare niezawdone... hmm.gif

> gwarancja,

standardowo 3 lata, 100,000km od zderzaka do zderzakalizak.gif[...]

> jakość wnętrza,

Skora w standardziezlosnik.gif[...], opcji zerosmirk.gif, plastik - Daewoo z lat 90tychhmm.gif, nowe smierdza...

Tu masz model juz po facelift, przychodzi na dniachidea.gif[...]

great-wall-amarok-w.jpg

Great Wall Amarokzlosnik.gif?

A tu nastepce tego z pierwszego ikonka_photo2.gif - sprzedaz u mnie pod koniec rokuidea.gif[...]

Great-Wall-Haval-H8-1.jpg

greatwall-haval-h8-china-r-1.jpg

great-wall-haval-h8-1.jpg

148193837.jpg

haval-h8-china-det-4.jpg

16244905640634_1874510_3.JPG

4397.jpg

> wyposażenie?

Zero opcji, wszystko w standardzie001.gif[...]

Opcje to Diesel, i automatic dla Ute.idea.gif $2k a popidea.gif[...]

Silnik to Mitsubishi na licencji 2.4l - prosty, i niezawodny, ale ciut wysilony.

Diesel to samo - tylko 88kWpanic.gif i do Diesel nie mozesz miec automatic.

Czesto to jest teraz pierwsze auto 17-20latkow, ktorzy np ucza sie na hydraulika, elektryke, etc - tradieshmm.gif[...]

$(KGrHqVHJ!0FHTGyw4nqBR4l+2uL(!~~48_20.JPG

$(KGrHqZHJEMFHjKkrzu4BR9m!qT-Z!~~48_20.JPG

aaa widzialem pare po wypadku i mimo *** znosily wszelkie wpysk.gif bez zadnych ofiarwaytogo.gif

Attachment_20110228_23D0B390.jpg

Napisano

Hehe, połowa ceny "normalnych" aut. food.gif

> Skopiowali Toyota , pare lat temu jak to dopiero wchodzilo, to rozmawialem z farmer-em, ktory to

> kupil i mowil, 10 miesiecy, i wyrzuci[...] Od lat tylko Land cruiser[...]

> 3 lata pozniej, wszystkie auta na jego farmie ok 7-10 sztuk to Great Wall, oprocz 3 - jego dalej

> Land Cruiser, , dalej Toyota Prado, i - Holden Ute[..]

> Generalnie w opini wielu to jest to, czym Land Crusier byl dla oz w latach 60tych - tanie, proste w

> konstrukcji i ... w miare niezawdone...

> standardowo 3 lata, 100,000km od zderzaka do zderzaka[...]

Czyli ryzyko może się opłacić. Tylko musiałyby stać się popularniejsze żeby części na rynku były.

> Skora w standardzie[...], opcji zero, plastik - Daewoo z lat 90tych, nowe smierdza...

> Tu masz model juz po facelift, przychodzi na dniach[...]

> Great Wall Amarok?

> A tu nastepce tego z pierwszego - sprzedaz u mnie pod koniec roku[...]

> Zero opcji, wszystko w standardzie[...]

> Opcje to Diesel, i automatic dla Ute. $2k a pop[...]

> Silnik to Mitsubishi na licencji 2.4l - prosty, i niezawodny, ale ciut wysilony.

> Diesel to samo - tylko 88kW i do Diesel nie mozesz miec automatic.

Słabe silniki. crazy.gif

> Czesto to jest teraz pierwsze auto 17-20latkow, ktorzy np ucza sie na hydraulika, elektryke, etc -

> tradies[...]

> aaa widzialem pare po wypadku i mimo *** znosily wszelkie bez zadnych ofiar

Ten nowy mi się nie podoba. Z przodu Mazda, z tyłu Kia, w środku Skoda.

sick.gif

Bardziej podoba mi się ta podróba LandCruisera. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe, połowa ceny "normalnych" aut.

W tym roku maja spadek sprzedazy, ale nie przez Q - tylko brak nowych modeli. Duzo ludzi wybralo nowego Great Wall, zamiast auto uzywane - np te wspomniane 17 latki. Jesli moj mlody by mial teraz 17 lat, tez woallbym, zeby drive.gif nowym Great Wall z gwarancja, i poduszkami, niz jakims paro letnim Ford/Holden z 100 k km001.gif, bez gwarancji...

Popatrz na sprzedaz za zeszly rok ...zlosnik.gif, specjalnie nie podkreslam gdzie sa, ale sprzedaja 4x tyle co niektore popularne marki w EUzlosnik.gif[...] Jakas przyczyna tego jest, i nie jest to tylko cenahmm.gif[...]

1 Toyota 218,176

2 Holden 114,665

3 Mazda 103,886

4 Hyundai 91,536

5 Ford 90,408

6 Nissan 79,747

7 Mitsubishi 58,868

8 Volkswagen 54,835

9 Subaru 40,189

10 Honda 35,812

11 Kia 30,758

12 Suzuki 24,057

13 Mercedes 22,397

14 BMW 18,413

15 Jeep 18,014

16 Audi 14,535

17 Great Wall 11,006

18 Land Rover 7,929

19 Isuzu Ute 7,782

20 Lexus 6,839

21 Volvo Car 5,375

22 Peugeot 5,071

23 Renault 5,011

24 Skoda 3,502

25 Mini 2,394

26 Dodge 2,028

27 Citroen 1,702

28 Ssangyong 1,590

29 Fiat 1,432

30 Porsche 1,373

> Czyli ryzyko może się opłacić. Tylko musiałyby stać się popularniejsze żeby części na rynku były.

IMVHO to juz nie ryzyko. Oni mja wrecz nieograniczone wsparcie finasowe z HQhmm.gif, przyklad - mieli problem z przyciskami od drzwii - facet zadzwonil, oczywiscie "no problem" przyjedz na 8am -wyjedziesz o 8:20amzlosnik.gif

jakto[panic.gif, przeciez drzwi trzeba rozebrac...

Otoz niezlosnik.gif, facet przyjezdza, a tm drzwi pod kolor czekaja, calezlosnik.gif, 4 sruby -10 min i 10 na papiery, zanim kawe wypil z powrotem na drodzehahaha.gif..Owszem to byly poczatki jak zaczynali, i teraz sa jak inni, ale kazdy ci powie, kto ma Great Wall, ze nie ma podejscia, idz and F... Yrself30.GIF.

jest problem, podchodza powaznie, i chca ci pomoc. Lokalny dystrybutor nie daje rady, to zaraz masz samolot 20 ludzi z HQ zajmujacy sie problememidea.gif.

Po ok 5 latach okazuje, sie, ze trwalasoc jest porownywalna z innymi "swiatowymi" markami001.gif[...], ale nie czarujmy dostajesz to za co placisz001.gif[...]

> Słabe silniki.

Niestety... pad.gif ... IMVHO moze nastepna generacja sie zmieni. Jest n druga marka Fotonzlosnik.gif, auto naprawde swietne, z Diesel - Cummings specjalnie zaprojektowany od podstaw 120kW, 2.8l [...] ale...strategia dupnazlosnik.gif, kosztuje nie wiele mniej niz np Mitsu Tritonzlosnik.gif... i maja tylko 6 dealer-ow001.gif[...]

Opcji tez 0, ale auto $12k oficjalnie drozsze niz Great Wallzlosnik.gif[...] zobaczymy jak im pojdzie, bo jezdzilem tym, i jesli by to byl automatic to jest to moje nastepne auto do pracy001.gif[...] (warunkiem jest lepsza siec dealer-ow).. Ot pojezdze 3 lata i 30.GIF[...]

Z reszta sam ocenzlosnik.gif[..]

2013_foton_tunland_launch_review_australia_01-1114-m:610x450.jpg

2013_foton_tunland_launch_review_australia_02-1114-m:610x450.jpg

2013_foton_tunland_launch_review_australia_02a-1114-m:610x450.jpg

2013_foton_tunland_launch_review_australia_03-1114-m:610x450.jpg

2013_foton_tunland_launch_review_australia_06-1114-m:610x450.jpg

P1100672.jpg

P1100683.jpg

P1100674.jpg

2013_foton_tunland_launch_review_australia_12a-1114-m:610x450.jpg

2013_foton_tunland_launch_review_australia_13-1114-m:610x450.jpg

f_518376229-1614792247.jpeg

..ale tu cena jest na zlym poziomie skalkulowana...

> Ten nowy mi się nie podoba. Z przodu Mazda, z tyłu Kia, w środku Skoda.

> Bardziej podoba mi się ta podróba LandCruisera.

Generalnie, to ludzie ktorzy sie z China smieja IMVHO sa.... screwy.gif[...] Oni robia postepy i to ogromne z kazda generacja...