Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrodzenie z betonowych kraweznikow?

Featured Replies

Napisano

Widzialem niedawno kolo mnie, jak facet sobie muruje ogrodzenie z kraweznikow. Cos w tym guscie:

DSCN4623.JPG

tylko z grubszych. Powiem szczerze, ze wyglada nawet interesujaca. Spotkal sie ktos z taka koncepcja?

Co o tym myslicie?

Napisano

> Widzialem niedawno kolo mnie, jak facet sobie muruje ogrodzenie z kraweznikow. Cos w tym guscie:

> tylko z grubszych. Powiem szczerze, ze wyglada nawet interesujaca. Spotkal sie ktos z taka

> koncepcja?

> Co o tym myslicie?

To mur obronny?

Daje zbrojenie? biglaugh.gif

Już można było lepiej chyba zamówić gotowe panele betonowe jakiś tekst smile.gif

Napisano

> Widzialem niedawno kolo mnie, jak facet sobie muruje ogrodzenie z kraweznikow. Cos w tym guscie:

> tylko z grubszych. Powiem szczerze, ze wyglada nawet interesujaca. Spotkal sie ktos z taka

> koncepcja?

> Co o tym myslicie?

OSADA%20W%20BISKUPINIE.jpg

Napisano

> To mur obronny?

Jak w Usti nad Labem? zlosnik.gif Olleo jest z Wrocka, a tam zdaje sie tez jakis problem z nimi mają grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To mur obronny?

To sa takie znacznie szersze slupki, miedzy ktore pewnie bedzie dawal sztachety, albo jakies przesla

> Daje zbrojenie?

Nie wiem, nie gadalem z gosciem.

> Już można było lepiej chyba zamówić gotowe panele betonowe jakiś tekst

No imho w jego wykonaniu wyglada to daleko ladniej.

Napisano

> koncepcja?

> Co o tym myslicie?

Co się komu podoba to jedno, ale czy jak bym w to kopnął to nie przewróciłbym tego muru? Pierwsza zasada murowania mówi o tym, żeby układać materiał na zakładkę a nie tak jak na powyższym foto.

Napisano
  • Autor

> Co się komu podoba to jedno, ale czy jak bym w to kopnął to nie przewróciłbym tego muru? Pierwsza

> zasada murowania mówi o tym, żeby układać materiał na zakładkę a nie tak jak na powyższym

> foto.

Tego nie wiem. Moze dal jakies zbrojenie?

Swoja droga kumpel planuje wymurowanie z bloczkow betonowych i rzucenie na to tynku cienkowarstwowego.

Napisano

> Tego nie wiem. Moze dal jakies zbrojenie?

Wygląda na to, że dał, z boku widać.

DSCN4611.JPG

> Swoja droga kumpel planuje wymurowanie z bloczkow betonowych i rzucenie na to tynku

> cienkowarstwowego.

To się akurat niewiele różni od murowania z gotowych klocków ogrodzeniowych.

Napisano
  • Autor

> To się akurat niewiele różni od murowania z gotowych klocków ogrodzeniowych.

Nie wiem, jak sie ksztaltuja ceny, ale w jego przypadku duzo taniej - zostaly mu dwie palety bloczkow, a po ponad roku juz ich nie odda.

Napisano

> Nie wiem, jak sie ksztaltuja ceny, ale w jego przypadku duzo taniej - zostaly mu dwie palety

> bloczkow, a po ponad roku juz ich nie odda.

Chodziło mi o sposób murowania, a nie o ceny itp. Jak mu pasuje wizualnie, to czemu nie.

Napisano

...

> Co o tym myslicie?

Do nowoczesnej bryły budynku nawet pasuje.

Kilka dni temu widziałem jeszcze inny, ciekawy patent. Stelaż z pewnego rodzaju siatki stalowej, ocynkowanej a w środek wsypany tłuczeń...

Pozdrawiam.

Napisano

> Co o tym myslicie?

Kiedyś modne były ogrodzenia w tym stylu.

18.JPG

Jeżeli chcesz mieszkać w czymś co wygląda jak ogrodzenie śmietników na blokowisku, to śmiało zlosnik.gif powiesz czy jest fajnie

Napisano
  • Autor

> Kiedyś modne były ogrodzenia w tym stylu.

> Jeżeli chcesz mieszkać w czymś co wygląda jak ogrodzenie śmietników na blokowisku, to śmiało

> powiesz czy jest fajnie

To raczej chodzi o tego typu efekt:

2013_07_08__19_22_37.jpg

Napisano

> To raczej chodzi o tego typu efekt:

Pozostaje jeszcze kwestia "przezroczystości" ogrodzenia - u mnie w MPZP był ogranicznik. icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Pozostaje jeszcze kwestia "przezroczystości" ogrodzenia - u mnie w MPZP był ogranicznik.

U mnie kiedys byl MPZP, potem go anulowali, potem byly WZ, a teraz to nawet nie wiem, bo to lata 80te. Musze sprawdzic.

Napisano

> Pozostaje jeszcze kwestia "przezroczystości" ogrodzenia - u mnie w MPZP był ogranicznik.

W większości jest, ale jak mniemam tu mowa o materiale i sposobie a nie papirologii.

Napisano

> W większości jest, ale jak mniemam tu mowa o materiale i sposobie a nie papirologii.

A krawężniki murowane poziomo są "przezroczyste"? cfaniaczek.gif

Napisano

> A krawężniki murowane poziomo są "przezroczyste"?

Nie, ale jak napisałem rozmowa o materiale, czyli jest domniemanie, że ktoś kto to zrobił/chce zrobić papier na to ma.

Napisano

> Kilka dni temu widziałem jeszcze inny, ciekawy patent. Stelaż z pewnego rodzaju siatki stalowej,

> ocynkowanej a w środek wsypany tłuczeń...

czyli kosze do umacniania skarp?

20.GIF

Napisano

> ...

> Do nowoczesnej bryły budynku nawet pasuje.

> Kilka dni temu widziałem jeszcze inny, ciekawy patent. Stelaż z pewnego rodzaju siatki stalowej,

> ocynkowanej a w środek wsypany tłuczeń...

> Pozdrawiam.

to to zwane jest gabionem.

Napisano

> czyli kosze do umacniania skarp?

Wygląda podobnie, ale widziałem materiał... To zwykła siatka z drutu i płaskowników. Tnie się na wymagane odcinki, nawierca płaskowniki na końcach, skręca ze sobą i wsypuje tłuczeń.

Genialne w swojej prostocie.

Pozdrawiam.