Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do oceny

Featured Replies

Napisano

> Jakieś uwagi na temat tego furacza?

po tych zdjęciach, to można stwierdzić jedynie, że jest czarna, ma jasne wnętrze i za słaby silnik do tej (ciężkiej) budy... Kolega w podobnej cenie niedawno kupił SW i póki co jest zadowolony (poza brakami mocy).

Napisano

cena na poziomie mirasów, przebieg do weryfikacji na hodometrze bo imho dostosowany do PL realiów patrząc na rok produkcji, brak oznaczeń na tylnej klapie/ zderzaku, z tego co pamiętam w tych rocznikach powinna być naklejka na błotniku giugiaro, ale mogę się mylić, ja wolę dołożyć i kupić z połowy 2008 po fl, trochę odelżona i kilka chorób wyleczyli

Napisano

lepiej wklej to ogłoszenie na forum.alfaholicy.org to ci powiedzą co i jak

Napisano

Zderzak tył z wersji z podwójnym wydechem a rurka jedna? Ogólnie za tą kasę nie ma co się spodziewać rewelacji. Oglądałem identyczną niedawno i w podobnej cenie to była mocno zmarnowana no.gif Zdjęcia zrobione tak żeby za wiele nie było widać.

Napisano

Mam crome z tym silnikiem i moze asfaltu nie zwija ale wg mnie wystarczajaco mocy.

Wiadomo nie krecisz nie jedziesz wiec przy 1500obr nic nie pojedzie ale od 2000 juz naprawde sobie radzi a croma wazy 1520kg na pusto wiec _ 140 kg (ja + ON)

Zaleta tego silnika to brak klapek wirowych a to duzy spokoj, poczytaj na Forum FIAT croma/CTT

Ja mam obecnie 158 tys i dalej rosnie.

Spalanie miasto 7, trasa 5-5,5, tyle ze buda moja wyzsza znacznie

Alfa 159 mi sie bardzo podoba, jednak troche ciasnawa jak dla mnie poki co.

Silnik uchodzi za jeden z lepszych na rynku, dajacy swiety spokoj, jednak klekocze nieco.

Jak Ci malo mocy to 1000 zl i pociagna Ci pod 160KM i 340Nm, w trasie sie sprawdzi w miescie....wg mnie nie,ja odpuscilem

Powodzenia

Napisano

Znowu zgrzewka mineralnej, że będzie po porządnym strzale grinser006.gif sądząc po fotkach ślady napraw są widoczne z bliska.

Silnikiem bym się nie przejmował, że za słaby bo za 1500zł z hamownią mamy program w okolice 160-175KM, więc warto poszukać "stanu" a nie samej mocy.

Napisano

> Znowu zgrzewka mineralnej, że będzie po porządnym strzale sądząc po fotkach ślady napraw są

> widoczne z bliska.

> Silnikiem bym się nie przejmował, że za słaby bo za 1500zł z hamownią mamy program w okolice

> 160-175KM, więc warto poszukać "stanu" a nie samej mocy.

z 8v ciężko wydusić więcej niz 160ps, tam turbo już dmucha 1,3b w serii, mam ten sam silnik, do punto wystarcza żeby spokojnie się przemieszczać, w dużym aucie nie widzę tego, tylko 2.0 mj minimum to tej krowy lub 1.9 16v, też bezawaryjny jak 8v, klapy wirowe wywalasz i żadnej różnicy nie odczujesz ok.gif

co do auta, to jak pisałem w innym poście, że szukam 159, a ceny w pl dużo niższe niż u proboszcza monachijskiego, a przebiegi typowe dla młodego od mirasa grinser006.gif za te pieniądze niskie szanse na zdrowe 159

Napisano
  • Autor

> Znowu zgrzewka mineralnej, że będzie po porządnym strzale sądząc po fotkach ślady napraw są

> widoczne z bliska.

Konkrety proszę...

Napisano

Uderzona z tylu, brak oznaczen, zderzak od wersji z dwoma wydechami. Silnik też myty, nie lubię kupować takich samochodów... Chociaż właściciel nie napisał, że bezwypadkowa wieć może przez telefon powie co i jak było.

Silnik do tej budy za slaby, slabo tez tuningowalny - do malej mocy. Dodatkowo tez bieda wesja, nawet bez automatycznej klimatyzacji, alufelg itp. Zdjecie kanapy tylnej jest, szkoda, ze nie ma przodu - moze z jakiegos powodu?

Zwróc uwagę na sprzęgło, dwumas i turbinę - bo jeżeli przebieg prawdziwy coś z tych trzech rzeczy powinno sie kończyc...

Napisano

Nie ma chlapaczy więc progi nie powinny się tak błyszczeć - spróbuj VIN wyciągnąć i może jest ktoś z ASO Fiata co by sprawdził kiedy ostatnio to auto miało zarejestrowany przebieg

Po tel widać - HANDLARZ

Napisano
  • Autor

> Nie ma chlapaczy więc progi nie powinny się tak błyszczeć - spróbuj VIN wyciągnąć i może jest ktoś

> z ASO Fiata co by sprawdził kiedy ostatnio to auto miało zarejestrowany przebieg

VIN będzie po 18:00.

Napisano

> VIN będzie po 18:00.

Nie ma szans na zdrowe 159 za taka $$$...

Napisano

> Konkrety proszę...

Znaczy chcesz bym pojechał na Śląsk obadać Ci tą igłę, czy wystarczy fakt że brakuje tu ca 5tysia w bilonie bądź papierze? clown.gif

Napisano

Powiem Ci tak, jest czarna Alfa Romeo 159, a wiesz jakie są o nich opinie, znikąd się nie biorą.

Zaraz kilku właścicieli rzuci mi się do gardła i powie, że gadam bzdury.

Jeżdżą tysiące km bez usterek - ale moja teoria:

- Alfa po dzwonie będzie się psuć

- zaniedbania serwisowe, będzie się psuć

- domorosły mechanik bez doświadczenia, sprzętu diagnozującego i wiedzy, auto będzie się psuć.

Bardzo ładne samochody, ale najlepiej kupić z zaufanego źródła, gdzie zna się historię auta.

Tutaj to ładny czarny kot w worku.

PZDR VEN

Napisano

> VIN będzie po 18:00.

...na 100% handlarz bo dość dużo zdjęć samochodów już widziałem robionych na tym placu...dowiedz się na jakiej ul. w Myszkowie można to auto obejrzeć...

Napisano

> kupić z połowy 2008 po fl, trochę odelżona i kilka chorób wyleczyli

za dużo to tej wagi nie zbili

Napisano

> Zwróc uwagę na sprzęgło, dwumas i turbinę - bo jeżeli przebieg prawdziwy coś z tych trzech rzeczy

> powinno sie kończyc...

Bez przesady, u mnie mam 212tyś i wsio oryginał i zdrowe

Napisano
  • Autor

> ...na 100% handlarz bo dość dużo zdjęć samochodów już widziałem robionych na tym placu...dowiedz

> się na jakiej ul. w Myszkowie można to auto obejrzeć...

Leśna 51

VIN: ZAR93900007021880

Napisano

> Powiem Ci tak, jest czarna Alfa Romeo 159, a wiesz jakie są o nich opinie, znikąd się nie biorą.

> Zaraz kilku właścicieli rzuci mi się do gardła i powie, że gadam bzdury.

> Jeżdżą tysiące km bez usterek - ale moja teoria:

> - Alfa po dzwonie będzie się psuć

> - zaniedbania serwisowe, będzie się psuć

> - domorosły mechanik bez doświadczenia, sprzętu diagnozującego i wiedzy, auto będzie się psuć.

> Bardzo ładne samochody, ale najlepiej kupić z zaufanego źródła, gdzie zna się historię auta.

> Tutaj to ładny czarny kot w worku.

> PZDR VEN

Amen ok.gif

Na tym aucie się nie oszczędza, inaczej nie warto kupować.

Napisano

> Silnik do tej budy za slaby, slabo tez tuningowalny - do malej mocy.

Kazdy chcialby 200 konuif ale po co?

Jak latasz w trasie to ok, jak stoisz w korkach toi ON do kitu bo ino telepie

Jak mialbym kaprycho to wciagalbym BRERE, piekne auto i silnik 210 a i kesz rozsadny za uzywke

Napisano

> za dużo to tej wagi nie zbili

zawsze coś i 2.0 mj się pojawił smile.gif

btw a jak z zawieszeniem, nie sypie się jak w 156 wielowahacz ?

Napisano

Autko zjawiskowo ładne ale nie bez powodu nie są w cenie. Trzeba mieć troszkę kaski żeby je utrzymać w należytym stanie.

Napisano

> zawsze coś i 2.0 mj się pojawił

> btw a jak z zawieszeniem, nie sypie się jak w 156 wielowahacz ?

zawieszenie, u mnie górne wahacze poleciały po 200tyś oryginał jeszcze, powoli odzywają się dolne.

niestety z jakością wahaczy jest kicha, są tacy co TRW górne za 340-370zł szt, po kilku tyś km skrzypi sick.gif

Napisano

> zawieszenie, u mnie górne wahacze poleciały po 200tyś oryginał jeszcze, powoli odzywają się dolne.

> niestety z jakością wahaczy jest kicha, są tacy co TRW górne za 340-370zł szt, po kilku tyś km

> skrzypi

i tego się boję w 159 sick.gif

Napisano

> i tego się boję w 159

ja o tym nie pomyślałem przy kupnie, kolega ma 16stki w 159 i ma spokój, ja tylko jak przeskoczyłem z 17 na 18 to pojawiły się problemy oslabiony.gif

Napisano

> ja o tym nie pomyślałem przy kupnie, kolega ma 16stki w 159 i ma spokój, ja tylko jak przeskoczyłem

> z 17 na 18 to pojawiły się problemy

nawet na forum alfy coraz częściej podziwiani użytkownicy 18 zlosnik.gif wracają do 17

Napisano

> nawet na forum alfy coraz częściej podziwiani użytkownicy 18 wracają do 17

ja to podziwiam tych co mają Ti i 19stki hehe.gifzlosnik.gif