Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tankujecie zawsze na stacji czy macie jakieś zbiorniki?

Featured Replies

Napisano

Tak - dziwne pytanie zlosnik.gif

Tankujecie zawsze na stacji czy macie w garażach jakieś zbiorniki (kanistry)?

Najczęściej po zakończonej jeździe jestem już na tyle padnięty, że nie chce mi się jechać na stację.

Natomiast zaraz przy starcie... jakąś tak szkoda czasu.

W garażu mam kanisterek... 5l hehe.gif

Ale zastanawiam się czy nie powiesić koło motocykla - 30l. baniaczka z kranikiem...

Tak - w sumie to już w tym sezonie i tak nie ma to sensu - ale zawsze można przez zimę przygotowywać garaż na następny... grinser006.gif

Napisano

> Tak - dziwne pytanie

> Tankujecie zawsze na stacji czy macie w garażach jakieś zbiorniki (kanistry)?

> Najczęściej po zakończonej jeździe jestem już na tyle padnięty, że nie chce mi się jechać na

> stację.

> Natomiast zaraz przy starcie... jakąś tak szkoda czasu.

> W garażu mam kanisterek... 5l

> Ale zastanawiam się czy nie powiesić koło motocykla - 30l. baniaczka z kranikiem...

> Tak - w sumie to już w tym sezonie i tak nie ma to sensu - ale zawsze można przez zimę

> przygotowywać garaż na następny...

i jeszcze sobie zrob w garazu myjnie, zamontuj kompresor i bufet z hot dogami .....

Napisano
  • Autor

> i jeszcze sobie zrob w garazu myjnie, zamontuj kompresor i bufet z hot dogami .....

Myjnia - jest - "detailingowa".

Kompresor - jest (ale muszę już kupić nowy).

Bufet z hot dogami - przydałby się!

Napisano

Jek jezdze na nauce to obserwuje ceny paliwa, w bagazniku 20 l Kanister. JAk jest najtaniej to biore 18 l i tankuje zbiornik motocykla. Jak chce gdzies skoczyc, to zawsze mam pelny zbiornik, na zime wyjezdzam paliwo do Minimum.

wink.gif

Napisano

> Tak - dziwne pytanie

> Tankujecie zawsze na stacji czy macie w garażach jakieś zbiorniki (kanistry)?

Tankuje na stacji, w garażu mam 1-2 małe 5L kanisterki z benzyną do kosiarki, itp. Czasami jak mi się nie chce jechać na stację albo przed zimą, przelewam ich zawartość do cbf'ki. Nie chciałoby mi się bawić z większym zbiornikiem w garażu.

Napisano

Jakie wy macie (jeszcze jeden taki jest zlosnik.gif) śmieszne tematy. Jeszcze niech ktoś założy temat czy na podnozku trzymacie srodstopie czy tylko pięty grinser006.gif

Napisano

> Jakie wy macie (jeszcze jeden taki jest ) śmieszne tematy. Jeszcze niech ktoś założy temat czy na

> podnozku trzymacie srodstopie czy tylko pięty

zamiast pojezdzic to zaklada sie tutaj hmm... nie znajduje innego okreslenia niz "durne" tematy...

normalnie jak dziewczynki w gimnazjum... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

A to prawda, że jak się odstawia moto na zimę to powinno się zalać do pełna, żeby zbiornik nie rdzewiał?

Napisano

> normalnie jak dziewczynki w gimnazjum...

Tyyyyyy, a co masz do dziewczynek z gimnazjum ? ? ? biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> A to prawda, że jak się odstawia moto na zimę to powinno się zalać do pełna, żeby zbiornik nie rdzewiał ?

Prawda, dobrze by bylo dodac do tego jeszcze Taki plyn ktory zapobiega rozkladowi paliwa. W przypadku gaznikow nalezy tez spuscic z jich paliwo, tyle, ze Twoje jest na wtrysku wiec niegra roli.

wink.gif

Napisano

> Prawda, dobrze by bylo dodac do tego jeszcze Taki plyn ktory zapobiega rozkladowi paliwa. W

> przypadku gaznikow nalezy tez spuscic z jich paliwo, tyle, ze Twoje jest na wtrysku wiec

> niegra roli.

ja mam na gaźnikach, nic nie spuszczam na zimę i nie mam problemu z odpalaniem smile.gif

Napisano

Do stacji mam 2 kilometry asfaltem lub półtora przez las rotfl.gif Zresztą... mój moplik pali tyle, że na oparach bym dojechał palacz.gifhehe.gifok.gif

Napisano

Jak paliwo długo stoi w komorach pływakowych, to wydziela się taki "żółty" nalot. Część frakcji odparowuje, a część zostawia taki właśnie nalot.

Jako iż po sezonie zawsze czyszczę i reguluje gaźniki, to nie mam z tym do czynienia, aczkolwiek jest troszkę fotek o osadach znalezionych w gaźnikach. Nawet ktoś tutaj wklejał, jak jego gaźnik wyglądał, a raczej komora pływakowa ok.gif

Napisano

Może być. Bo ja co dwa tygodnie przepalam go, ewentualnie jak pozwoli pogoda to i rundke zrobię wink.gif

Napisano
  • Autor

Ja pierdziele - a co Ci to przeszkadza?

Straszne pytanie - rzeczywiście.

Daj sobie na mnie ignora i będziesz miał po problemie.

Kuffa - wieeeczne marudzenie.

Zapytaj o technikę jazdy - sami specjaliści - ale konkretów sie nie dowiesz.

Zapytaj o cokolwiek innego - durne tematy.

No racja - forum jest od tego żeby nic nie pisać.

Napisano

> Jeszcze niech ktoś założy temat czy na

> podnozku trzymacie srodstopie czy tylko pięty

A wiesz, że myślałem o tym? grinser006.gif Bo ja np. mam podnóżek na środku stopy/buta, a widziałem, że szybcy i wściekli jeżdżą z palcami na podnóżku...

To jak to jest u Was? hehe.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Nawet ktoś tutaj wklejał, jak jego

> gaźnik wyglądał, a raczej komora pływakowa

yaya.gif

287221840-DSC03550.JPG

287221840-DSC03557.JPG

post-109606-14352521879493_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> A wiesz, że myślałem o tym? Bo ja np. mam podnóżek na środku stopy/buta, a widziałem, że szybcy i

> wściekli jeżdżą z palcami na podnóżku...

> To jak to jest u Was?

Jak jeżdżę "normalnie" - mam na środku.

Jak jeżdżę szybko i wściekle - na palcach.

Najczęściej to lewa noga pierwsza idzie "na palce".

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Aha - zapomniałem dodać.

Na "przednich" podnóżkach.

Z tylnych jeszcze nie korzystam zlosnik.gif

Napisano

czekam na watek jak czesto i po ilu kilometrach pastujecie swoje buty motocyklowe 270635636-JUMP2.gif

Napisano

Całe kombi po solidnym oczyszczeniu ( średnio raz w miesiącu dość sensownie zmoknę), idzie do suszenia + konserwacja zlosnik.gif

Napisano

> To jak to jest u Was?

Szybki i wściekły....zawsze zlosnik.gif

A na poważnie, wygodniej i "lepiej" jeździ mi się trzymając palce na podnóżkach a wewnętrzną stroną buta, wyścielaną jakąś "masą gumową" trzymam wtedy się "skrzydełek" ok.gif