Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczące kokpity Lacetti

Featured Replies

Napisano

Koledzy mam pytanie, czy Wasze laczki też trzeszczą, mam wrażenie ze z wiekiem coraz bardziej. Może ktoś przerabiał temat i podpowie co zrobić żeby kokpit tak nie potrzaskiwał na nierównościach - dźwięk trzasków dochodzi z okolic prawego słupka (głośniej) z lewego rzadziej i chyba ciszej.

Nie są to elementy ze skrytki-schowka bo jeździłem zupełnie z pustą.

Pozdrawiam

Napisano

> Koledzy mam pytanie, czy Wasze laczki też trzeszczą, mam wrażenie ze z wiekiem coraz bardziej. Może

> ktoś przerabiał temat i podpowie co zrobić żeby kokpit tak nie potrzaskiwał na nierównościach

> - dźwięk trzasków dochodzi z okolic prawego słupka (głośniej) z lewego rzadziej i chyba

> ciszej.

> Nie są to elementy ze skrytki-schowka bo jeździłem zupełnie z pustą.

> Pozdrawiam

Nie trzeszczą. Nawet na największych dziurach jest cisza jak makiem zasiał.

Napisano

Potwierdzam, nic nie trzeszczy.

Może spróbuj "wygłuszyć" hałas poprzez podłożenie gąbki i ewentualnym podklejeniu brzegów hałasujących plastików jakąś taśmą z materiału.

Napisano

> Koledzy mam pytanie, czy Wasze laczki też trzeszczą, mam wrażenie ze z wiekiem coraz bardziej. Może

> ktoś przerabiał temat i podpowie co zrobić żeby kokpit tak nie potrzaskiwał na nierównościach

> - dźwięk trzasków dochodzi z okolic prawego słupka (głośniej) z lewego rzadziej i chyba

> ciszej.

> Pozdrawiam

Może coś było rozbierane i źle poskładane. Tam są sprężyste zatrzaski, które powinny trzymać wszystko razem. U mnie w 7-letnim Lacetti nic nie trzeszczało.

Napisano

U mnie też cicho, sześciolatek.

Napisano

U mnie brzęczy ramka głośnika wysokotonowego/klamki w prawych drzwiach (pewnie głośniczek się odkleił bo robiłem na klej z pistoletu), ale nie chce mi się tego teraz rozbierać... zresztą obecnie zona jeździ a jej nie przeszkadzają takie drobiazgi smile.gif

Napisano

> ciszej.

> Pozdrawiam

W egzemplarzu żony panowała cisza do momentu, kiedy przejechała kilka kilometrów po strasznie zniszczonej drodze, gdzieś na mazurach. Od tej pory, na nierównościach trzeszczy gdzieś z okolic prawego słupka. Jak wydumasz skąd to się bierze to daj cynk ok.gifcool.gif

Napisano
  • Autor

> W egzemplarzu żony panowała cisza do momentu, kiedy przejechała kilka kilometrów po strasznie

> zniszczonej drodze, gdzieś na mazurach. Od tej pory, na nierównościach trzeszczy gdzieś z

> okolic prawego słupka. Jak wydumasz skąd to się bierze to daj cynk

Właśnie kolego dumam i nie bardzo wiec co z tym zrobić stąd pytałem na forum innych kolegów i jak widzisz jesteś póki co druga osobą, którą ta przypadłość dopadła.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ciszej.

> Pozdrawiam

U mnie trzeszczało coś, i myślałem że to w kokpicie, ale okazało się że w wibracje wpada mocowanie lusterka wstecznego na szybie.

A trochę też daje znać o sobie tapicerka na drzwiach od kierowcy.