Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zowu moja franca strzeliła focha...

Featured Replies

Napisano

Idę sobie dzisiaj rano do auta, bo zamierzałem odkurzyć wnętrze, przekręcam kluczyk, a tu rozrusznik kręci a silnik nie zapala. Zaskoczył za siódmym razem. sciana.gif Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to problem który powraca jak bumerang, w ASO zgłaszałem to już cztery razy. Zrobiło się chłodniej i znowu to samo. Czyli de facto usterka nadal nie usunięta. Jeżeli jutro lub w poniedziałek ponownie będą takie jajca to wzywam lawetę z Assistance (całe szczęście pudło jest jeszcze na gwarancji), bo boję się że przy takim kręceniu spalę jeszcze na dodatek rozrusznik. no.gif Ja rozumiem, że francuzy to są nowoczesne auta zlosnik.gif ale chyba technologia kosmiczna toto nie jest i powinno to być względnie proste do zdiagnozowania / naprawienia. pad.gif Tak wyżalić się chciałem w sobotę... wink.gif Ale auto odkurzyłem mimo początkowego wq.ienia grinser006.gif

Napisano

Widocznie słaby węgiel zasypałeś. A na poważnie, to serwis pewnie nic nie znajdzie, bo oni nic nie potrafia. Przynajmniej ja mam takie wrażenie.

Napisano

przekrecasz kluczyk w reno??

imo wsiadles nie do swojego auta

Napisano

> przekrecasz kluczyk w reno??

> imo wsiadles nie do swojego auta

może we flu jest jeszcze kluczyk?

Napisano

> Widocznie słaby węgiel zasypałeś. A na poważnie, to serwis pewnie nic nie znajdzie, bo oni nic nie

> potrafia. Przynajmniej ja mam takie wrażenie.

Ponoć przepustnica w tym silniku musi być czyszczona co około 15 kkm. wink.gif

Napisano

> może we flu jest jeszcze kluczyk?

Tak dokładnie, HF jest w opcji i wtedy mamy kartę. Ale za to trza było dopłacać 1050 złotych polskich. grinser006.gif

Napisano

> czujnik położenia wału do wymiany?

Był wymieniony ponoć po ostatniej interwencji w ASO pół roku temu. Jak widać guzik to dało. frown.gif

Napisano

> Był wymieniony ponoć po ostatniej interwencji w ASO pół roku temu. Jak widać guzik to dało.

Mi mechanik po kolei wymienił 2 razy czujnik, takie dziadostwo

ostatni znowu coś głupieje

odpiąłem czujnik na chwilę i odpalił wink.gif

Napisano

> Mi mechanik po kolei wymienił 2 razy czujnik, takie dziadostwo

> ostatni znowu coś głupieje

> odpiąłem czujnik na chwilę i odpalił

Czyli winą są dziadowskiej jakości czujniki? hmm.gif

Napisano

Spróbuj ruszyć przepchać trochę auto na biegu do przodu i do tyłu, powinien zaskoczyć, po prostu czujnik prześle dane przy innym położeniu wału korbowego a docelowo go wyciągnąć i wyczyścić sam czujnik i wtyczki czujników.

Napisano

> Spróbuj ruszyć przepchać trochę auto na biegu do przodu i do tyłu, powinien zaskoczyć, po prostu

> czujnik prześle dane przy innym położeniu wału korbowego a docelowo go wyciągnąć i wyczyścić

> sam czujnik i wtyczki czujników.

przecież kręcąc rozrusznikiem silnik tez się kręci, bez sensu spineyes.gif

Napisano

> przekrecasz kluczyk w reno??

> imo wsiadles nie do swojego auta

ja niczego nie przekręcałem zlosnik.gif

Napisano

> Spróbuj ruszyć przepchać trochę auto na biegu do przodu i do tyłu, powinien zaskoczyć, po prostu

> czujnik prześle dane przy innym położeniu wału korbowego

A nie wystarczy zakręcić rozrusznikiem? grinser006.gif

Napisano

> A nie wystarczy zakręcić rozrusznikiem?

U mnie w Twingo kręcić można było pół dnia ale jak sie go bujnelo to wtedy odpalal.

Napisano

> U mnie w Twingo kręcić można było pół dnia ale jak sie go bujnelo to wtedy odpalal.

Spróbuję tego patentu następnym razem. Jak nie zatrybi to wzywam lawetę. zlosnik.gif

Napisano

> Spróbuję tego patentu następnym razem. Jak nie zatrybi to wzywam lawetę.

I tak bym wzywal zlosnik.gif

Napisano

> przecież kręcąc rozrusznikiem silnik tez się kręci, bez sensu

Ma sens.

Bez włączenia stacyjki impulsator nie poda sygnału. Jak się więc zabrudzony ustawi ciut inaczej to jest szansa że właśnie trafi z impulsem we właściwym momencie

Napisano

i własnie dlatego jak się nie ma auta już na gwarancji to warto assistance mieć z opcja że kilkakrotnie przyjadą i naprawia, jak tam mam w starter24

Napisano

> i własnie dlatego jak się nie ma auta już na gwarancji to warto assistance mieć z opcja że

> kilkakrotnie przyjadą i naprawia, jak tam mam w starter24

Ja w swoim doczytałem, że do danej usterki przyjeżdżają tylko raz. Czyli jak padnie akumulator to przyjadą, prądu pożyczą ale nie licz na to, że wykupując assistance możesz samochodu przez rok nie naprawiać bo Ci się nie chce. Też Starter oczywiście. W Twoim nie było takiego zapisu? cfaniaczek.gif