Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klocki do sportu

Featured Replies

Napisano

Hej szukam dobrego klocka do tarczy brembo max auto CC 1.2 8v ok 90km zastanawiam się nad ds2500 ds3000 ebc green widziałem tez na allego jakies klocki omp ale nic o nich nie moglem znaleźć co byscie polecili ?

Napisano

> Hej szukam dobrego klocka do tarczy brembo max auto CC 1.2 8v ok 90km zastanawiam się nad ds2500

> ds3000 ebc green widziałem tez na allego jakies klocki omp ale nic o nich nie moglem znaleźć

> co byscie polecili ?

Możesz sobie darować OMP.

Reszty nie testowałem.

Napisano

Co to znaczy do sportu ? KJS ? RPP? WPP?

Napisano

> Hej szukam dobrego klocka do tarczy brembo max auto CC 1.2 8v ok 90km zastanawiam się nad ds2500

> ds3000 ebc green widziałem tez na allego jakies klocki omp ale nic o nich nie moglem znaleźć

> co byscie polecili ?

Jesli ta brembo max jest lita, to przede wszystkim powinienes przejsc na wentylowana tarcze, a dopiero potem szukac klocków.

Napisano

> Jesli ta brembo max jest lita, to przede wszystkim powinienes przejsc na wentylowana tarcze, a

> dopiero potem szukac klocków.

Do tego dobry, świeży płyn bo seryjne hample w CC to nawet moja mulher.gif zagotuje.

Napisano

mam ferodo premiery + tarcze brembo i nie ma ... we wsi zeby je zagotować a hamuje super smile.gif do kjs idealne ok.gif

Napisano

> mam ferodo premiery + tarcze brembo i nie ma ... we wsi zeby je zagotować a hamuje super do kjs

Jak ktoś nadużywa lewej to wszystko zagotuje.

Do KJS zupełnie wystarczy brembo + ferodo premier i dobry płyn o podwyższonej temp. wrzenia... i sprawna reszta układu hamulcowego.

Napisano

> mam ferodo premiery + tarcze brembo i nie ma ... we wsi zeby je zagotować a hamuje super do kjs

> idealne

chcesz sprawdzić zlosnik.gif

Napisano

Ja nie startując w kajtkach jeżdżę na litej tarczy i klocku DS 2500, ale w rajdówce mamy dużą wentylowaną tarcze i klocek DS 3000 i iskierki lecą grinser006.gif ;p.

Ostatnio widziałem jak gościu chciał sprzedać klocki DS 3000 za 250 zł więc sie opłacało ;p

Napisano

> Jak ktoś nadużywa lewej to wszystko zagotuje.

> Do KJS zupełnie wystarczy brembo + ferodo premier i dobry płyn o podwyższonej temp. wrzenia... i

> sprawna reszta układu hamulcowego.

używam lewej i ani razu nie zagotowałem. świeży płyn jak napisałeś i mozna jeździć

Napisano

> Ostatnio widziałem jak gościu chciał sprzedać klocki DS 3000 za 250 zł więc sie opłacało ;p

Jak na ulicę to strach na tym jeździć...

Napisano

> co byscie polecili ?

EBC też sobie możesz darować.

Napisano

> Jak na ulicę to strach na tym jeździć...

Dlaczego strach na tym jeździć ??!!

Napisano

> Dlaczego strach na tym jeździć ??!!

Pewnie dlatego, że takie klocki działą dopiero wtedy jak je solidnie nagrzejesz ok.gif

Napisano

> idealne

Nie zgodze sie z tym. No, ale co kto lubi...

Napisano

Z tego co kojarzę to Brembo max jest tarczą nacinaną - jeździłem na takiej z klockiem Ferodo Racing ds 2000 czy jakoś tak i jak dla mnie w zupełności wystarczało, do tego płyn Motul RBF i pomimo używania lewej nogi NIGDY nie zdarzyło mi się zagotować hamulca - mówię o kjs-ach grinser006.gif

Co do DS 2500/3000 to już wymagają "grzania" aby hamowały, EBC Green Stuff pomimo tego iż producent podaję info, że hamują od początku i tak trzeba je dogrzać aby jako tako hamowały, ale jak na klocek "sportowy" i do tego dosyć drogi "szału ni ma" - to tak z mojego doświadczenia zlosnik.gif

Napisano

> ...bo nie rozgrzane nie hamują

klocek nie dogrzany zawsze będzie słabiej hamował ale to nie znaczy że będzie w ogóle nie hamował. Jak kto woli ja jeżdżę na ds 2500 i jest super ;p

Napisano

> klocek nie dogrzany zawsze będzie słabiej hamował ale to nie znaczy że będzie w ogóle nie hamował.

> Jak kto woli ja jeżdżę na ds 2500 i jest super ;p

A jaki klocek robi szał w mieście jeśli green stuff nie daje rady?

Napisano

> A jaki klocek robi szał w mieście jeśli green stuff nie daje rady?

DS performance sie sprawdza ok.gif

Napisano

> DS performance sie sprawdza

ok.gif