Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

solidarność motocyklistów

Featured Replies

Napisano

Fajne zlosnik.gifhehe.gifok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Swoją drogą - jaka solidarność? hehe.gif

Wystarczy poczytać autokącik hehe.gif

Przecież tylko JA potrafię jeździć, wszyscy INNI to zło, które psuje opinię PRAWDZIWYM MOTOCYKLISTOM hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Do tego - masz Suzuki to jesteś beznadziejny, bo liczy się tylko hąda.

Masz dwieściepięćdźiesiątkę - też nie jesteś motocyklistą bo powinieneś mieć min. LYTRA.

No solidarność jak nic hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Przecież tylko JA .... psuje opinię PRAWDZIWYM Motocyklistom

Juz samo posiadanie R6 wyklucza bycie prawdziym motocyjkistom biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Swoją drogą - jaka solidarność?

> Wystarczy poczytać autokącik

> Przecież tylko JA potrafię jeździć, wszyscy INNI to zło, które psuje opinię PRAWDZIWYM

> MOTOCYKLISTOM

> Do tego - masz Suzuki to jesteś beznadziejny, bo liczy się tylko hąda.

> Masz dwieściepięćdźiesiątkę - też nie jesteś motocyklistą bo powinieneś mieć min. LYTRA.

> No solidarność jak nic

Sorry, ale albo nie znasz pojęcia "solidarność", tym bardziej solidarność motocyklisty i wtedy takie teksty rozumiem, bo nie rozumiesz o czym piszesz ok.gif, albo...albo coś Ci ostatnio nie wyszło i taki stosunek masz generalnie grinser006.gifok.gif

Napisano

Rozumiem.

Tylko, że niby jak tak skłócone środowisko miałoby być solidarne? hehe.gif

Napisano

> Swoją drogą - jaka solidarność?

> Wystarczy poczytać autokącik

> Przecież tylko JA potrafię jeździć, wszyscy INNI to zło, które psuje opinię PRAWDZIWYM

> MOTOCYKLISTOM

> Do tego - masz Suzuki to jesteś beznadziejny, bo liczy się tylko hąda.

> Masz dwieściepięćdźiesiątkę - też nie jesteś motocyklistą bo powinieneś mieć min. LYTRA.

A jak nie masz nawet 250-tki to spieprzaj dziadu? hahaha.gifhehe.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

> No solidarność jak nic

hehe.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

> Rozumiem.

> Tylko, że niby jak tak skłócone środowisko miałoby być solidarne?

Rozumiesz ok.gif

Więc swoim postem co robisz - wzmacniasz solidarność, czy raczej wrzucasz granat do ogniska i patrzysz, kogo ochlapie? grinser006.gif

Widzisz...można być solidarnym ok.gif Zaczyna się do LWG, czy kiwnięcia głową na światłach, a kończy się...pewnie gdzieś daleko za Śiedmiogórogrodem grinser006.gif

Nie jestem zwolennikiem naklejki "prawdziwy motocyklista", tak samo jak "prawdziwy Polak". grinser006.gif Oczywiście PJ kat A, czyni z posiadacza motocyklistę, jednak różni się on nieco od tego, który ujeżdża moto dziesiątki lat. Identycznie jest z kierowcami aut. Nawet na AK masz gradację użytkowników na podstawie liczby postów ok.gif

Natomiast MY, motocykliści wymagamy od siebie nieco więcej niż tylko umiejętności zamknięcia licznika na prostej i okazjonalnego lansowania się czy to na plastikowym, czy też hydraulicznym moto nono.gif.

To także umiejętność radzenia sobie na torze, winklach, bezpiecznej jazdy, nastukanych tysięcy kilometrów, poradzenia sobie z przebitą oponą, drobną awarią, itd, a dużo mniej z właściwym doborem kolorystycznym ubioru do moto palacz.gif

I teraz o tej solidarności...w mieście jadący przede mną rider zatrzymał się - zgasł i nie chciał odpalić motocykl. Zatrzymałem się, próbowaliśmy rzeźbić, pożyczyłem śrubokręt, zaproponowałem holowanie, pozwoliłem zatelefonować...

solidarność z drugiej strony...moja awaria...zepchnąłem moto na chodnik...w ciągu 10 minut zatrzymał się gościu pick-upem, próbowaliśmy rzeźbić, wrzuciliśmy 220 kg na pakę i przez całe miasto do garażu, w we 3 zdjęliśmy 220 kg z paki (bez żadnego zjazdu)...zajęło to 1,5h...o kasie nie chciał słyszeć, też motocyklista ok.gif

Każdy człowiek jest inny, ma inne poglądy, ale ludzie zrzeszają się w grupy, stowarzyszenia, inne organizacje, bo kierują się podobnymi poglądami, wartościami, podobne rzeczy są dla nich ważne...Harcerz z harcerzem się zrozumie, pielęgniarka z pielęgniarką też, homoseksualista z homoseksualistą także biglaugh.gif (chyba przesadziłem hmm.gif)

A wtedy szczególnie blisko do solidarności ok.gif

Napisano

Sir Jocker,

ja Cie prosze, dlaczego mam byc solidarny z jakims debilem ktory tnie przez miasto 200 km/h + ?

Kiedy sie jest solidarnym, to sie jest ale zeby zawsze - wykluczone !

wink.gif

Napisano

> Sir Jocker,

> ja Cie prosze, dlaczego mam byc solidarny z jakims debilem ktory tnie przez miasto 200 km/h + ?

Możesz się zatrzymać i mu pomóc, gdy ten mistrz prostej zaliczy glebę ok.gif

> Kiedy sie jest solidarnym, to sie jest ale zeby zawsze - wykluczone !

Zacznijmy się najpierw wszyscy na drodze pozdrawiać a nie tylko swoich znajomych spineyes.gifok.gif

Napisano

> Sir Jocker,

> ja Cie prosze, dlaczego mam byc solidarny z jakims debilem ktory tnie przez miasto 200 km/h + ?

> Kiedy sie jest solidarnym, to sie jest ale zeby zawsze - wykluczone !

Oczywiście solidarność ma swoje granice ok.gif - gruby przykład to EU vs Grecja, a wcześniej Grecja vs EU grinser006.gif

Ja nie chcę być kojarzony z "dawcą organów" i swoim postępowaniem staram się temu stereotypowi nie dawać pożywki. Inni czerpią z tej wolności mniej odpowiedzialnie no.gif

Pamiętam Twój post o "samoregulacji" populacji motocyklistów alien.gif

To do jakiej prędkości w mieście będziesz solidarny +5%, +10%?

wink.gif

Napisano

> To do jakiej prędkości w mieście będziesz solidarny +5%, +10% ?

O ile w obszarze niezabudowanym jestem tolerancyjny na predkosci innych, tak w obszarze zabudowanym jestem zdania, ze niema zmiluj sie.

Sam w w/w prowadze do 55 km/h prawdziwej ( GPS ). i wystarcza.

wink.gif

Napisano

> Rozumiesz

> Więc swoim postem co robisz - wzmacniasz solidarność, czy raczej wrzucasz granat do ogniska i

> patrzysz, kogo ochlapie?

> Widzisz...można być solidarnym Zaczyna się do LWG, czy kiwnięcia głową na światłach, a kończy

> się...pewnie gdzieś daleko za Śiedmiogórogrodem

> Nie jestem zwolennikiem naklejki "prawdziwy motocyklista", tak samo jak "prawdziwy Polak".

> Oczywiście PJ kat A, czyni z posiadacza motocyklistę, jednak różni się on nieco od tego, który

> ujeżdża moto dziesiątki lat. Identycznie jest z kierowcami aut. Nawet na AK masz gradację

> użytkowników na podstawie liczby postów

> Natomiast MY, motocykliści wymagamy od siebie nieco więcej niż tylko umiejętności zamknięcia

> licznika na prostej i okazjonalnego lansowania się czy to na plastikowym, czy też

> hydraulicznym moto .

> To także umiejętność radzenia sobie na torze, winklach, bezpiecznej jazdy, nastukanych tysięcy

> kilometrów, poradzenia sobie z przebitą oponą, drobną awarią, itd, a dużo mniej z właściwym

> doborem kolorystycznym ubioru do moto

> I teraz o tej solidarności...w mieście jadący przede mną rider zatrzymał się - zgasł i nie chciał

> odpalić motocykl. Zatrzymałem się, próbowaliśmy rzeźbić, pożyczyłem śrubokręt, zaproponowałem

> holowanie, pozwoliłem zatelefonować...

> solidarność z drugiej strony...moja awaria...zepchnąłem moto na chodnik...w ciągu 10 minut

> zatrzymał się gościu pick-upem, próbowaliśmy rzeźbić, wrzuciliśmy 220 kg na pakę i przez całe

> miasto do garażu, w we 3 zdjęliśmy 220 kg z paki (bez żadnego zjazdu)...zajęło to 1,5h...o

> kasie nie chciał słyszeć, też motocyklista

> Każdy człowiek jest inny, ma inne poglądy, ale ludzie zrzeszają się w grupy, stowarzyszenia, inne

> organizacje, bo kierują się podobnymi poglądami, wartościami, podobne rzeczy są dla nich

> ważne...Harcerz z harcerzem się zrozumie, pielęgniarka z pielęgniarką też, homoseksualista z

> homoseksualistą także (chyba przesadziłem )

> A wtedy szczególnie blisko do solidarności

cieszę się że są jeszcze osoby dla których są ważniejsze sprawy niż na czym się jeździ i czy ma się dobrany kolorystycznie pod moto kombinezonik... ok.gif

Napisano

> O ile w obszarze niezabudowanym jestem tolerancyjny na predkosci innych, tak w obszarze zabudowanym

> jestem zdania, ze niema zmiluj sie.

> Sam w w/w prowadze do 55 km/h prawdziwej ( GPS ). i wystarcza.

moim zdaniem jeżdżąc na motocyklu trzeba:

- myśleć za innych użytkowników drogi

- zakładać że nikt cie nie widzi na drodze

- być przygotowanym na awaryjne hamowanie.

Napisano

> moim zdaniem jeżdżąc na motocyklu trzeba:

> - myśleć za innych użytkowników drogi

ok.gif

> - zakładać że nikt cie nie widzi na drodze

ok.gif

> - być przygotowanym na awaryjne hamowanie.

Lub przyspieszenie dla ominięcia przeszkody zlosnik.gif

Ja bym do tego jeszcze dodał - trzeba być przygotowanym na celowe złośliwości innych kierowców.

Napisano

> O ile w obszarze niezabudowanym jestem tolerancyjny na predkosci innych, tak w obszarze zabudowanym

> jestem zdania, ze niema zmiluj sie.

> Sam w w/w prowadze do 55 km/h prawdziwej ( GPS ). i wystarcza.

O widzisz, to aż 10% więcej wink.gif W PL mógłbyś jeździć nawet 60km/h +10%, tylko w nocy (o ile jest tylko znak "teren zabudowany)

To jeszcze powiedz, ile razy miga Ci kierunek, zanim zmienisz pas? wink.gif

Napisano

> moim zdaniem jeżdżąc na motocyklu trzeba:

> - myśleć za innych użytkowników drogi

> - zakładać że nikt cie nie widzi na drodze

> - być przygotowanym na awaryjne hamowanie.

Stojąc w korku na ulicy dwukierunkowej rozdzielonej podwójną ciągłą (grudzień), pan z samochodu uchyla okno i pyta: Jak to możliwe, że ma pan motocykl i stoi w korku? Odpowiedziałem, że jest ślisko i musiałbym złamać PRD - pan zamknął szybę rotfl.gif

Napisano

> Lub przyspieszenie dla ominięcia przeszkody

NIgdy w zadnym pojezdzie nie osiagniesz przyspieszenia takiego jak przy hamowaniu (co jest przyspieszeniem negatywnym ).

wink.gif

Napisano

> To jeszcze powiedz, ile razy miga Ci kierunek, zanim zmienisz pas ?

Cos mi tu dyversja zalatuje biglaugh.gif

W OZ Minimum 5 x

w ON conajmniej 8 x

wink.gif

Napisano

> NIgdy w zadnym pojezdzie nie osiagniesz przyspieszenia takiego jak przy hamowaniu (co jest

> przyspieszeniem negatywnym ).

Sugerujesz, że jeśli np. TIRa wyniesie na zakręcie - to lepiej jeśli będę hamował (bo to skuteczniejsza zmiana prędkości), niż gdybym przyspieszył (tak żeby nie zdążył we mnie trafić)?

Napisano

A kto mi powie, co to za sprzęt gra główną rolę w tym filmiku? cfaniaczek.gif

Napisano

> A kto mi powie, co to za sprzęt gra główną rolę w tym filmiku?

CZ 175 20.GIF Pierwszy raz go zobaczyłem w odcinku Amerykańskich naprawiaczy zlosnik.gifhehe.gifok.gif

jakiś tekst

Napisano

No coś niebardzo zlosnik.gif

Też go oglądałem - ale ten w filmie nie ma "noska" zlosnik.gif

EDYTA

Kurna przecież on ma nosek zlosnik.gif

Tylko w większości ujęć pokazany tak, że go nei widać zlosnik.gif

Napisano

> No coś niebardzo

> Też go oglądałem - ale ten w filmie nie ma "noska"

> EDYTA

> Kurna przecież on ma nosek

> Tylko w większości ujęć pokazany tak, że go nei widać

Ychym a my mieliśmy Osę hehe.gifzlosnik.gif Podobno rewelacyjnie spisywała się w rajdach i w jeździe terenowej zlosnik.gifok.gif

PS To tak w ramach zmiany tematu na bardziej neutralny zlosnik.gifhehe.gif20.GIFok.gif

Napisano

> Cos mi tu dyversja zalatuje

> W OZ Minimum 5 x

> w ON conajmniej 8 x

5x to tłusto grinser006.gif

Żadna dywersja grinser006.gif, chciałem wiedzieć, jak to się robi w D, bo my tu w środkowej PL, to tylko z filmów wiemy, jako to sie robi, takich XXX 893goodvibes.gif

Napisano

> CZ 175 Pierwszy raz go zobaczyłem w odcinku Amerykańskich naprawiaczy

> jakiś tekst

bardzo ciekawy wizualnie sprzęt, myślałem nawet kiedyś żeby się zabrać za remont takowego... ale osa ma pierszeństwo smile.gif

Napisano

> bardzo ciekawy wizualnie sprzęt, myślałem nawet kiedyś żeby się zabrać za remont takowego... ale

> osa ma pierszeństwo

Masz już w garażu czy na oku? cfaniaczek.giffood.gifok.gif

Napisano

> Masz już w garażu czy na oku?

ani jedno ani drugie... jest na mojej liście dwóch kółek które na pewno zagoszczą w garażu. Na tą chwilę szukam sensownego R65 albo R80 jako baza na cafe które zostanie na stałe... hmmm taki przynajmniej mam plan smile.gif

Napisano

> ani jedno ani drugie... jest na mojej liście dwóch kółek które na pewno zagoszczą w garażu. Na tą

> chwilę szukam sensownego R65 albo R80 jako baza na cafe które zostanie na stałe... hmmm taki

> przynajmniej mam plan

No to trzymam kciuki waytogo.gifhehe.gifok.gif