Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żona teraz chce Yaris - tylko co kupić?

Featured Replies

Napisano

na co zwracać uwagę. Najwięcej 1,0 benzyna. Ma być oczywiście powyżej 2000 rocznika i poniżej 10 tysi i możlwiie najmniej zjeżdzony. Były tam jakieś liftingi, na co patrzeć, co jest naczęstszym mankamentem, jak z tanimi zamiennikami itd. Proszę o podpowieudzi

Auto tylko na dojazdy do biura 20km dziennie w obie strony, 7km trasa i 3km miasta z 3 światłami. Do innych zadań mamy inne auto

Napisano

> na co zwracać uwagę. Najwięcej 1,0 benzyna. Ma być oczywiście powyżej 2000 rocznika i poniżej 10

> tysi i możlwiie najmniej zjeżdzony. Były tam jakieś liftingi, na co patrzeć, co jest

> naczęstszym mankamentem, jak z tanimi zamiennikami itd. Proszę o podpowieudzi

> Auto tylko na dojazdy do biura 20km dziennie w obie strony, 7km trasa i 3km miasta z 3 światłami.

> Do innych zadań mamy inne auto

Jak już to kupiłbym z silnikiem 1.3...

Kolega ma do sprzedania z silnikiem 1.0, pierwszy właściciel. Jak nie przeraża Ciebie to, że auto stacjonuje na lubelszczyźnie odezwij się na PW.

Napisano

> na co zwracać uwagę. Najwięcej 1,0 benzyna. Ma być oczywiście powyżej 2000 rocznika i poniżej 10

> tysi i możlwiie najmniej zjeżdzony. Były tam jakieś liftingi, na co patrzeć, co jest

> naczęstszym mankamentem, jak z tanimi zamiennikami itd. Proszę o podpowieudzi

> Auto tylko na dojazdy do biura 20km dziennie w obie strony, 7km trasa i 3km miasta z 3 światłami.

> Do innych zadań mamy inne auto

Facelift był w 2013 r.

Miałem takiego Yarisa - sprzedałem ze względu na rdzę. Ale to była wersja z silnikiem D4D z Japonii.

Rodzice mają Yarisa 1.0 z Francji i tego rdza nie bierze.

Napisano

> Facelift był w 2013 r.

> Miałem takiego Yarisa - sprzedałem ze względu na rdzę. Ale to była wersja z silnikiem D4D z

> Japonii.

> Rodzice mają Yarisa 1.0 z Francji i tego rdza nie bierze.

miałem Yarisa poliftowego 2004 1 generacji d4d

potwierdzam, też rdzewiał i miał problemy ze skrzynią biegów, 3x naprawiałem;), w końcu pojechał pa pa

ale ogólnie bardzo sprytne i praktyczne oraz o dziwo przestronne auto, silnika 1.3 za ta kase nie kupisz, 1.0 tez sie dobrze jezdzi tym brzdacem;)

Napisano
  • Autor

> Jak już to kupiłbym z silnikiem 1.3...

> Kolega ma do sprzedania z silnikiem 1.0, pierwszy właściciel. Jak nie przeraża Ciebie to, że auto

> stacjonuje na lubelszczyźnie odezwij się na PW.

napisz cos wiecej. paliwo mam za free wiec odleglosc nie gra roli

Napisano
  • Autor

> miałem Yarisa poliftowego 2004 1 generacji d4d

> potwierdzam, też rdzewiał i miał problemy ze skrzynią biegów, 3x naprawiałem;), w końcu pojechał pa

> pa

> ale ogólnie bardzo sprytne i praktyczne oraz o dziwo przestronne auto, silnika 1.3 za ta kase nie

> kupisz, 1.0 tez sie dobrze jezdzi tym brzdacem;)

ogladalismy jednego 1,0 z 2003 z przebiegiem 180 tysi. cos brzeczalo, jakby lozysko, po wcisnieciu sprzegla cisza jak makiem zasial. podobne objawy?

Napisano
  • Autor

> Facelift był w 2013 r.

> Miałem takiego Yarisa - sprzedałem ze względu na rdzę. Ale to była wersja z silnikiem D4D z

> Japonii.

> Rodzice mają Yarisa 1.0 z Francji i tego rdza nie bierze.

jak wobeec tego rozpoznac produkcje francuska?

Napisano

> jak wobeec tego rozpoznac produkcje francuska?

Po nr VIN. Japoński zaczyna się na J a francuz na V.

Moja zona ma 1,0 z 2003 roku fancę. Zrobiła tym w 3 lata 12000km. Jazda tylko w koło komina i czasem gdzieś w delegację ale też nie daleko 20-100 km. Musiałem wymienić alternator i zaraz na początku hamulce z przodu. Teraz ma przejechane dopiero 100kkm. Jest przed liftowa. Ruda wyłazi na końcu lewego progu.

I przy jeździe w koło komina potrafi zjeść 8 litrów. Ale w trasie przy spokojnej jeździe 4,5.

Napisano
  • Autor

> łożysko w skrzyni :hhm:

tez tak mysle z tym ze w takich starszych autkach zwykle naprawa jest nieopłacalna. skrzynia uzywana 5 stowek + wymiana pewnie by czekala. na aukcjach opisuje ze to skrzynie od japonczykow. To dobrze czy zle?

Napisano

> łożysko w skrzyni :hhm:

Raczej lozysko oporowe sprzegla...

Napisano
  • Autor

> Raczej lozysko oporowe sprzegla...

Myślałem, ze łożysko to pracuje jak sprzęgło jest wciśnięte czyli odwrotnie

Napisano
  • Autor

2003 1,0 z przebiegiem 180tysi za 7,6 chyba w niedzielę kupimy

ma WK, ES, CZ + alarm, ABS, PP, 2 komplety opon, 5 drzwiowy i oczywiście biały

raczej golasek ale za tę cenę i na dojazdy 20km codziennie spokojnie wystarczy

Coś brzęczy w tej skrzyni ale będziemy jeździc do momentu aż radia będzie można słuchać, jak będzie przeszkadzać lub auto się rozkraczy to się naprawi smile.gif

Napisano

> 2003 1,0 z przebiegiem 180tysi za 7,6 chyba w niedzielę kupimy

> ma WK, ES, CZ + alarm, ABS, PP, 2 komplety opon, 5 drzwiowy i oczywiście biały

> raczej golasek ale za tę cenę i na dojazdy 20km codziennie spokojnie wystarczy

> Coś brzęczy w tej skrzyni ale będziemy jeździc do momentu aż radia będzie można słuchać, jak będzie

> przeszkadzać lub auto się rozkraczy to się naprawi

Jestes pewien, ze chcesz auto bez klimatyzacji?

Napisano
  • Autor

> Jestes pewien, ze chcesz auto bez klimatyzacji?

Ja nie a żona tak. To dla niej auto no i teraz też jeździ do biura autem bez klimy więc wybór jest świadomy

Zresztą wie jakie są efekty nieczyszczonejk czy zaniedbanej klimy a czystość tez kosztuje smile.gif

Napisano
  • Autor

> 2003 1,0 z przebiegiem 180tysi za 7,6 chyba w niedzielę kupimy

> ma WK, ES, CZ + alarm, ABS, PP, 2 komplety opon, 5 drzwiowy i oczywiście biały

> raczej golasek ale za tę cenę i na dojazdy 20km codziennie spokojnie wystarczy

> Coś brzęczy w tej skrzyni ale będziemy jeździc do momentu aż radia będzie można słuchać, jak będzie

> przeszkadzać lub auto się rozkraczy to się naprawi

pokaszanily nam się ogłoszenia i to nie miało WK a jest to warunek konieczny

Pasujemy

Kupujemy kolejna Astrę kombi tylko że G gdyż tego milony, no cóz, żona próbowała się od Asterki oderwać ale średnio to idzie smile.gif

Dzięki za porady

Napisano

> Myślałem, ze łożysko to pracuje jak sprzęgło jest wciśnięte czyli odwrotnie

Napisano
  • Autor

Kupiono kolejna Astrę wiec temat nieaktualny, dzięki