Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peżoł 308

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne towarzystwo.

Jak wszystko dobrze pójdzie stanę się właścicielem w/w (1.6HDI z 2010). Mam zwrócić uwagę na coś konkretnego przy oględzinach w warsztacie? Jazda próbna odbyła się bez uwag z mojej strony, autko bardzo przyjemne, ciche i żwawe mimo tylko 90KM. ok.gif

Napisano

> a jaki przebieg deklaruje sprzedający ?

Taki jak chce kupujący zlosnik.gif Nasz klient na Pan zlosnik.gif

Napisano

> Taki jak chce kupujący Nasz klient na Pan

Przebieg jest negocjowalny grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a jaki przebieg deklaruje sprzedający ?

70kkm i można powiedzieć, że jest wiele dowodów na to, że prawdziwy. Auto od prywatnego użytkownika, miało zostać w rozliczeniu w salonie za nowe, przeszło przegląd w ASO w kontekście odkupu.

Napisano

> 70kkm i można powiedzieć, że jest wiele dowodów na to, że prawdziwy. Auto od prywatnego

> użytkownika, miało zostać w rozliczeniu w salonie za nowe, przeszło przegląd w ASO w

> kontekście odkupu.

to że ASO chciało go wykupić to nie znaczy ze jest w dobrym stanie. szczególnie jeśli mają przysalonowy komis

Napisano
  • Autor

> to że ASO chciało go wykupić to nie znaczy ze jest w dobrym stanie. szczególnie jeśli mają

> przysalonowy komis

No nie wiem, auto wygląda i jeździ jak nowe...

Tym niemniej jutro jedzie na przegląd przedzakupowy, bo od spodu nie miałem jak obejrzeć. Na co zwrócić uwagę mechanicznie, bo blacharsko będzie obadane z każdej strony.

Jedyna rzecz, która mnie zastanowiła to przednia szyba - wszystkie są oznaczone ....0, a przednia .....1 (wszystkie z logiem lwa, oryginały)

(samochód z grudnia 2010 - właściciel mówi, że nie była wymieniana)

Napisano

> No nie wiem, auto wygląda i jeździ jak nowe...

> Tym niemniej jutro jedzie na przegląd przedzakupowy, bo od spodu nie miałem jak obejrzeć. Na co

> zwrócić uwagę mechanicznie, bo blacharsko będzie obadane z każdej strony.

> Jedyna rzecz, która mnie zastanowiła to przednia szyba - wszystkie są oznaczone ....0, a przednia

> .....1 (wszystkie z logiem lwa, oryginały)

> (samochód z grudnia 2010 - właściciel mówi, że nie była wymieniana)

to samochód miał wymienianą przednią szybę.

Napisano

> No nie wiem, auto wygląda i jeździ jak nowe...

> Tym niemniej jutro jedzie na przegląd przedzakupowy, bo od spodu nie miałem jak obejrzeć. Na co

> zwrócić uwagę mechanicznie, bo blacharsko będzie obadane z każdej strony.

> Jedyna rzecz, która mnie zastanowiła to przednia szyba - wszystkie są oznaczone ....0, a przednia

Właściciel nie mówi prawdy smile.gif albo serwis wymienił bez jego wiedzy smile.gif

Wytłumacz - sam sobie - jak szyba z 2011 roku mogła w fabryce znaleźć się w 2010 ???

Nie oznacza to absolutnie wypadkowości, jedynie tyle że z jakiegoś powodu została wymieniona, kamień ?

Napisano

sprawdź dokładnie blachy czujnikiem, może to tylko wymiana szyby z uwagi na jakiś kamyczek z drogi, to przecież bardzo powszechne zjawisko na naszych drogach i nie tylko. Sam wymieniałem w przeszłosci przednei szyby w dóch swoich autach a były 100% bezwypadkowe

Napisano

gorzej, że nie uda mu sie sprawdzić błotników przednich smile.gif

aczkolwiek, mi kiedyś serwis na przedsprzedażowym przeglądzie uparcie mierzył smile.gif

Napisano

wymiana szyby to nic poważnego. należy sprawdzić z czego wynikała wymiana i tyle. W poprzednim moim aucie szyba była wymieniana a w obecnym ma kilka śladów po kamykach, także moim zdaniem normalka.

Napisano

> gorzej, że nie uda mu sie sprawdzić błotników przednich

> aczkolwiek, mi kiedyś serwis na przedsprzedażowym przeglądzie uparcie mierzył

Przednie (plastiki) to się od wewnątrz sprawdza, oryginały są czarne a wymienione są białe/szare smile.gif

Napisano

> Przednie (plastiki) to się od wewnątrz sprawdza, oryginały są czarne a wymienione są białe/szare

Nadkola bedziesz odkrecal? wink.gif

Napisano

> Nadkola bedziesz odkrecal?

Nie, podniosę maskę i zobaczę jaki kolor ma błotnik od wewnątrz np. przy zawiasie smile.gif lub w jakimkolwiek innym miejscu uwidaczniającym go od spodu, albo czy jest pomalowany na kolor, a nie powinien smile.gif

Jak nie chcesz umoczyć kasy w klepanego strucla zawsze się znajdzie sposób na sprawdzenie.

Napisano

ile złota za takie cudo ?

dpf dwumas ?

Napisano
  • Autor

> ile złota za takie cudo ?

Tyle co eurotax wycenia zlosnik.gif

> dpf dwumas ?

DPF tak, dwumasy nie ma.

Napisano

o, dobrze wiedzieć

człowiek sie uczy całe życie smile.gif

Napisano

> Witam szanowne towarzystwo.

> Jak wszystko dobrze pójdzie stanę się właścicielem w/w (1.6HDI z 2010). Mam zwrócić uwagę na coś

> konkretnego przy oględzinach w warsztacie? Jazda próbna odbyła się bez uwag z mojej strony,

> autko bardzo przyjemne, ciche i żwawe mimo tylko 90KM.

Poduszki silnika, łączniki w zawieszeniu sciana.gif

Z pierdół: podłokietnik(trzeszczy jak potępiony na wybojach), cykanie po odpaleniu auta (wynikające z reguły serwisowania ASO które lubi pourywać wszelkie plastiki trzymające wężyki, obejmy etc., które potem pięknie nam grają/cykają w trakcie użytkowania auta spineyes.gifspineyes.gif)

Napisano
  • Autor

Auto sprawdzone w ASO, jestem lżejszy o 250 zł, zyskując spokój psychiczny alien.gif.

Przednia szyba wymieniona w 2011 roku w ASO z AC (kamień).

Naprawa blacharska (w zasadzie w tym przypadku nie blacharska, tylko "plastikarska" - zderzak, lampa, błotnik - w ASO z AC). Widziałem zakres prac, niski kosztorys.

Przebieg 70kkm udokumentowany przeglądami, fakturami, stanem oryginalnych opon, etc. Mechanicznie - jedyna uwaga - "dolać płynu chłodniczego, bo jest na 'minimum' i zapraszamy na OT za 10kkm" zlosnik.gif

Auto kupione ok.gif

Edit: podłokietnik nie hałasuje, bo nie mam hehe.gif

Napisano

dolać płynu chłodniczego hehe, to tylko głowica podcieka tongue.gif

Napisano

> dolać płynu chłodniczego hehe, to tylko głowica podcieka

A to jakiś standard z tym podciekaniem hmm.gif

Napisano

> Auto kupione

> Edit: podłokietnik nie hałasuje, bo nie mam

waytogo.gifwaytogo.gif

To teraz tylko lać ropę i jeździć waytogo.gif

Bezawaryjności 20.GIF

Napisano

> A to jakiś standard z tym podciekaniem

Może nie standard jak w silnikach Serii K w Roverach ale nie jest to przypadek odosobniony.

Napisano

> dolać płynu chłodniczego hehe, to tylko głowica podcieka

NIE, jak we wszystkich HDI z czasem puszcza korek na zbiorniku wyrównawczym smile.gif

Kupić nowy - ~25 PLN smile.gif