Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpryski na przedniej szybie.

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie bawil sie ktoś w naprawe ? Bo mam 2 po 2-3 mm kazdy i nie wiem czy to opłacalne ? A moze od razu szybe wymienić ?

Napisano

> Jak w temacie bawil sie ktoś w naprawe ? Bo mam 2 po 2-3 mm kazdy i nie wiem czy to opłacalne ? A

> moze od razu szybe wymienić ?

dobre pytanie- do lanosa z wklejeniem skasowali 150 złotych- szyba nówka, bez rys i refleksów wink.gif

Napisano

> Jak w temacie bawil sie ktoś w naprawe ? Bo mam 2 po 2-3 mm kazdy i nie wiem czy to opłacalne ? A

Mówią że odprysków się nie naprawia.

Napisano

Ja ostatnio robilem odprysk w Nordglass i sasowali mnie 140zl odprysk mila średnicy ok 5mm i stawka jest jedną niezależnie od wielkości. Gwarancja dożywotnią także zobaczymy - pacjent C4 picasso

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio robilem odprysk w Nordglass i sasowali mnie 140zl odprysk mila średnicy ok 5mm i stawka

> jest jedną niezależnie od wielkości. Gwarancja dożywotnią także zobaczymy - pacjent C4 picasso

czyli dobrze slyszalem 140 razy 2 to daje 280 a cala szyba za 490 smile.gif:)

Napisano

> czyli dobrze slyszalem 140 razy 2 to daje 280 a cala szyba za 490 smile.gif

U mnie szyba lekko droższa jest dlatego to mi się opłacało smile.gif teraz wykupilem w PZU ubezpieczenie ma szyby i jakby co to robię z tego wymianę całej smile.gif

Napisano

> W kielcach robiłem za 80.

możesz napisać gdzie, też mam do naprawy :/

Napisano

> Mówią że odprysków się nie naprawia.

Nie zaleca się naprawy w polu widzenia kierowcy. Poza tym jak najbardziej można. Zwłaszcza jak szyba jest droga to warto. ok.gif

Napisano

> Nie zaleca się naprawy w polu widzenia kierowcy. Poza tym jak najbardziej można. Zwłaszcza jak

> szyba jest droga to warto.

W miesiąc po wymianie szyby (z powodu kamienia) złapałem następny kamień i mam odprysk. W Nordglassie czy innym Pilkingtonie mi powiedzieli, że wypełnia się jeśli są rozwarstwienia, a odprysku tylko w zewnętrznej powłoce się nie naprawia bo klej nie ma jak wniknąć i taka "plomba" po prostu odpadnie.

Napisano

Miałem taki sam odprysk. W NordGlass rozwiercili otwór jak dentysta w zębie. Tak aby wypełnienie miało się czego trzymać. Zakleili i już dwa lata jeżdżę. W dodatku dali gwarancję. Jeśli kiedykolwiek odpadnie albo szyba będzie pękać od tego miejsca, wymiana szyby gratis.

Tyle, że te ich szyby to chyba z plastiku robią, więc wolałbym jeździć z tą, oryginalną jak najdłużej.

Napisano

Kiedys w firmie w jednym ze sluzbowych aut robili odprysk i dla mnie to padaka, widac slad, inna barwa szyby i pojawily sie znieksztalcenia przy odprysku po naprawie.