Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Twingo II co powiecie na jego temat ?

Featured Replies

Napisano

Jakieś bolączki i usterki ? jaki silnik polecicie ??

Napisano

> Jakieś bolączki i usterki ? jaki silnik polecicie ??

kumpel żonie kupił, babka krawężniki, torowiska z prędkościami naddźwiękowymi przelatuje i nic się nie dzieje. Wymieniają filtry, oleje, rozrządy i to tyle. Auto ma prawie 200 tyś. km, silnik 1.2 16V z klimatyzacją wink.gif

Napisano
  • Autor

> kumpel żonie kupił, babka krawężniki, torowiska z prędkościami naddźwiękowymi przelatuje i nic się

> nie dzieje. Wymieniają filtry, oleje, rozrządy i to tyle. Auto ma prawie 200 tyś. km, silnik

> 1.2 16V z klimatyzacją

a który rok ? bo właśnie stanęło że mojej kupimy jako drugie auto takie 2008 -09 ok.gif

Napisano

> a który rok ? bo właśnie stanęło że mojej kupimy jako drugie auto takie 2008 -09

Znaczy żona będzie miała dwa auta, czy drugie auto w rodzinie to będzie hmm.gifwink.gif

Napisano

Sprzedam Ci mojej żony grinser006.gif

Twingo II

Zalety - tanie w zakupie, tanie w utrzymaniu, sporo miejsca w środku, dość ładne (choć to kwestia gustu).

Wady: - głośne w środku, zwłaszcza tylne nadkola. Ja w swoim wyciszałem cały tył bo jazda po deszczu to była udręka.

Samochód dość podsterowny być może kwestia wersji (DCi) i ciężkiego silnika. Dziwne hamulce, niby są ok, ale jakieś takie .... być może za dużo wymagam od takiego samochodu.

Duży promień skrętu, lepiej manewruję swoją Octavią niż Twingo.

Mam rocznik 2010 DCi, przebieg 47 tys (autentyczny), samochód po sofcie w cinsoft.pl - obecnie 82 KM, 189 Nm , spalanie w zimę 5-5,3 l latem 4,5-4,7 (cykl miejski)

Jak co to do sprzedania smile.gif

Jedyny minus - brak klimy.

Napisano
  • Autor

> Znaczy żona będzie miała dwa auta, czy drugie auto w rodzinie to będzie

no dwa auta w rodzinie ale żona będziecie pewnie jeździć tylko małym zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

niestety bez klimy nie chce bo jest szansa że i ja tym pojeżdżę na zlecenia smile.gif druga sprawa dla mnie bez sensu raczej DCI na krótkie przebiegi ok.gif

Napisano

> niestety bez klimy nie chce bo jest szansa że i ja tym pojeżdżę na zlecenia druga sprawa dla mnie

> bez sensu raczej DCI na krótkie przebiegi

Ile kasy chcesz przeznaczyć?Znajomy sprzedaje fajnego tłingacza w fajnym wyposażeniu silnik 1.2, bezwypadek, przebieg poniżej 100 udokumentowany, samochód krajowy.

Napisano

Świetne autko, mam w domu takie od nowości, 6. rok leci i naprawdę niewiele kosztuje jego użytkowanie. waytogo.gif

Napisano

Zona ma takiego od nowego rocznik 2011 silnik 1.2 benzyne.

+ spalanie tylko miasto ok 6l/100 km.

+ autko jak na swoje gabaryty pojemne (mamy przesuwne i składane tylne fotele)

- duży promień skrętu

- słabe wyciszenie

U nas wersja z klimą i pełną elektryką RipCurl. Przebieg 16 kkm więc symboliczny, na przeglądzie po 2 latach na gwarancji robili chyba jakiś uszczelniacz półosi.

Napisano

Moja mama ma już drugie Twingo - poprzednie z 2000 roku z silnikiem 1.2 16V - fajne autko, rwie do przodu jak głupie - minusem jest hałas w środku.

Teraz ma nówkę sztukę - ze wszystkimi bajerami jakie można sobie zażyczyć. Póki co bez zastrzeżeń (jak dla niej - dla mnie ma jedną ogromną wadę - jest różowe zlosnik.gif )

Napisano
  • Autor

> Moja mama ma już drugie Twingo - poprzednie z 2000 roku z silnikiem 1.2 16V - fajne autko, rwie do

> przodu jak głupie - minusem jest hałas w środku.

> Teraz ma nówkę sztukę - ze wszystkimi bajerami jakie można sobie zażyczyć. Póki co bez zastrzeżeń

> (jak dla niej - dla mnie ma jedną ogromną wadę - jest różowe )

jop moi rodzice mają takie 1999r które ma 36tys przejechane grinser006.gif

a my właśnie myślimy nad drugą wersją hmm.gif