Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Megane - diesle

Featured Replies

Napisano

Jestem na etapie szukania auta. Chodzi mi po głowie Meganka z silnikiem dCI. Pamiętam, że kiedyś były problemy z tymi jednostkami napędowymi, a jak jest teraz? Wyeliminowano wady?

Najbardziej zależy mi na silniku 1.9 ale najwięcej Meganek jest jednak z 1.5.

Wpadła mi taka w oko Warta zainteresowania?

Napisano

> Jestem na etapie szukania auta. Chodzi mi po głowie Meganka z silnikiem dCI. Pamiętam, że kiedyś

> były problemy z tymi jednostkami napędowymi, a jak jest teraz? Wyeliminowano wady?

> Najbardziej zależy mi na silniku 1.9 ale najwięcej Meganek jest jednak z 1.5.

> Wpadła mi taka w oko Warta zainteresowania?

ten 1.9 powstał we współpracy z nissanem i jest ponoć pozbawiony wad poprzednika (120KM)

Napisano

Co to za dziwaczna wersja? zlosnik.gif Niby GT Line z navi, a klima manualna. Czujniki parkowania z tylu są, ale wyłącznika z lewej strony (przy regulatorze świateł) nie ma. No chyba, że tutaj wyłączany jest wyłącznie z menu komputera. Zdjęcia picowane przez profesjonalistę.

Napisano

> ten 1.9 powstał we współpracy z nissanem i jest ponoć pozbawiony wad poprzednika (120KM)

Blisko, ale nie do końca.

To o czym piszesz dotyczy silnika 2.0dCi. 1.9 dCi 130KM to poprawiony stary silnik. Ma m.in. Chłodzoną cieczą turbinę.

Napisano

> Jestem na etapie szukania auta. Chodzi mi po głowie Meganka z silnikiem dCI. Pamiętam, że kiedyś

> były problemy z tymi jednostkami napędowymi, a jak jest teraz? Wyeliminowano wady?

> Najbardziej zależy mi na silniku 1.9 ale najwięcej Meganek jest jednak z 1.5.

Sprawdz ile takie Megane kosztuje w Niemczech i wyciagnij wnioski grinser006.gif

Obawiam sie, ze trzeba by dolozyc z 10kPLN najmarniej wink.gif

Napisano

hehe.gif kolego po tyle to sprzedawane są poleasingowe golasy z takimi przebiegami, a nie wypasione furmanki, ktoś Ci dobrze napisał, że brakuje tu gdzieś 8-10 tys i bezwypadkowe i z ori przebiegiem, bez wałka na vacie i innych wałkó. Teraz Twoja mądrość to albo olać albo poszukać gdzie jest kruczek, bo jest gdzieś na pewno. Nikt Ci nie zasponsoruje nic, bądź tego świadomy.

Napisano

Tyle to kosztuja auta z 2009 nie z 2011. Zdjecia pieknie odpicowane. Nic tylko kupowac.

Napisano
  • Autor

> Sprawdz ile takie Megane kosztuje w Niemczech i wyciagnij wnioski

> Obawiam sie, ze trzeba by dolozyc z 10kPLN najmarniej

Megane 1.9 dCI 2011 kosztuje w Niemczech od 6,850 E, tak więc cena w PL wcale nie jest jakaś super atrakcyjna. Oczywistym jest, że ta z linku wcale nie musi mieć 118 kkm ale jej cena nie jest zbyt odjechana od realiów niemieckich

Proszsz, druga z brzegu

Napisano

> Megane 1.9 dCI 2011 kosztuje w Niemczech od 6,850 E, tak więc cena w PL wcale nie jest jakaś super

> atrakcyjna. Oczywistym jest, że ta z linku wcale nie musi mieć 118 kkm ale jej cena nie jest

> zbyt odjechana od realiów niemieckich

> Proszsz, druga z brzegu

To jedz sam i przywiez sobie taka Meganke za 7500EUR grinser006.gif

Ta sprowadzona przez handlarza jest na 100% przekrecona ok.gif

Napisano
  • Autor

> To jedz sam i przywiez sobie taka Meganke za 7500EUR

> Ta sprowadzona przez handlarza jest na 100% przekrecona

A czy ja mówię, że przebieg jest zgodny z rzeczywistością? Piszę, że cena tego samochodu nie odstaje od cen, które płaci się w Niemczech.

BTW w 2007 kupiłem od handlarza sześcioletnie stilo jtd z przebiegiem 105 kkm - prawdziwym.

Napisano

> Megane 1.9 dCI 2011 kosztuje w Niemczech od 6,850 E, tak więc cena w PL wcale nie jest jakaś super

> atrakcyjna. Oczywistym jest, że ta z linku wcale nie musi mieć 118 kkm ale jej cena nie jest

> zbyt odjechana od realiów niemieckich

> Proszsz, druga z brzegu

Oczywiście zauważyłeś skromną różnicę w przebiegu między 118 a 175 tys?Dalej uważasz, że cena nie jest odjechana?Ta co podałeś 7,5 eur, 1500 paliwo na sprowadzenie, 1500 zarobku daje to 36,5 tys za samochód gotowy do rejestracji, czyli mimo że wyższy przebieg (o 50%), mimo, że mniejszy wypas, mimo, że policzyłem tylko 1500zł marży, co wcale nie jest dużo przy samochodzie za ponad 30k to dalej daje o 4 tys więcej niż ta z linku.

Ale kupującemu nawet jak się podaje na tacy argumenty, to i tak ma klapki na oczach, więc powodzenia. Wcale się nie zdziwię jak złapiesz combo, czyli i dzwona porządnego i cofkę, a jeszcze może vacik w przyszłości. ok.gif

Napisano

> A czy ja mówię, że przebieg jest zgodny z rzeczywistością? Piszę, że cena tego samochodu nie

> odstaje od cen, które płaci się w Niemczech.

Odstaje.:) Do wiekszego przebiegu dodaj jeszcze rok PRODUKCJI 2010. W Polsce przy odsprzedaży ludzie patrzą na datę produkcji a nie pierwszej rejestracji. Chcesz mieć auto z 2011 to szukaj rejestracji od marca-kwietnia 2011. Chcesz trafić dobre auto to spokojnie omiń pierwsze 2 strony ogłoszeń albo szansa na minę będzie wysoka.

Kupowałem w Niemczech auto wiec jakieś tam ogólne pojęcie o temacie mam.

Z grubsza możesz sobie tu wycenić http://www.autofokus24.de

Da Ci to oględ ile mniej wiecej kosztuje zadbane, sprawne auto za Odrą

W moim przypadku ceny pokrywały sie prawie idealnie.