Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cennik mandatów w D

Featured Replies

Napisano

> czego spodziewać się przy pamiątkowym foto

> mają jakiś taryfikator ???

2x mi pstryknął w de, raz na bank miałem spore przekroczenie prędkości, bo o 3 w nocy jechałem serpentynami praktycznie bez ruchu i wjeżdżając w małą wioskę mi cyknęło, a tam chyba 30km/h było, miałem między 60-80km/h-nic nie przyszło, miałem też później kontrolę policmajstrów (swoją drogą wybroniłem się z zakazu wyprzedzania, którego nie zauważyłem i pobrałem auto z przyczepą kempingową zjeżdżając z góry, a w dolince stali) i nic nie wspominali, że coś w rejestrze jest. Minęło już 2 latka i cisza.

Podobno nie wysyłają, ale jak cykną do kontroli i sprawdzą czy były jakieś fotki to trzeba spłacić na miejscu albo przegwizdane-czy to prawda?Niech wypowiedzą się Ci co im tak się stało smile.gif

Napisano

> Podobno nie wysyłają,

Wysylaja, wysylaja, od Listopada zeszlego roku biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> 2x mi pstryknął w de, raz na bank miałem spore przekroczenie prędkości, bo o 3 w nocy jechałem

> serpentynami praktycznie bez ruchu i wjeżdżając w małą wioskę mi cyknęło, a tam chyba 30km/h

> było, miałem między 60-80km/h-nic nie przyszło, miałem też później kontrolę policmajstrów

> (swoją drogą wybroniłem się z zakazu wyprzedzania, którego nie zauważyłem i pobrałem auto z

> przyczepą kempingową zjeżdżając z góry, a w dolince stali) i nic nie wspominali, że coś w

> rejestrze jest. Minęło już 2 latka i cisza.

> Podobno nie wysyłają, ale jak cykną do kontroli i sprawdzą czy były jakieś fotki to trzeba spłacić

> na miejscu albo przegwizdane-czy to prawda?Niech wypowiedzą się Ci co im tak się stało

wysyłają od sierpnia ubiegłego roku. Widziałem na własne oczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Podobno nie wysyłają,

od zeszłego roku wysyłają, a przynajmiej mogą

poza tym jechałem na niemieckich blachach więc przyjdzie do właściciela i trzeba będzie zapłacić

Napisano
  • Autor

> Masz, wszystkie przewinienia maka swoj Katalog

> Mozesz poszperac w necie pod Bußgeldkatakog

> https://www.google.de/#q=bu%C3%9Fgeldkatalog

dzięki , tragedii nie ma (max 30 euro się załapię)

znajomemu kazałem podać moje namiary jakby chcieli więc zobaczymy co z tego wyniknie

Napisano

> od zeszłego roku wysyłają, a przynajmiej mogą

> poza tym jechałem na niemieckich blachach więc przyjdzie do właściciela i trzeba będzie zapłacić

A tak to zapłacisz smile.gif stuknęło mi tak w Darmstadzie, na szczęście 20eur tylko smile.gif

Napisano

> wysyłają od sierpnia ubiegłego roku. Widziałem na własne oczy

Trzeba będzie się bardziej pilnować 20.GIF Yanosik w de działa? grinser006.gif

Napisano

mi przyszło w 2007 roku za przekroczenie prędkości ( na 80 było 106 mandat 30 euro) i to po niecałym miesiącu od wykroczenia shocked.gif. Auto na niemieckich tablicach wywozowych

Napisano

Przyślą, jak auto w leasingu to po prostu dłużej zejdzie.

Realizowaliśmy projekty w DE, no ale z niemieckiej diety łatwiej zapłacić mandat niż z polskiej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przyślą, jak auto w leasingu to po prostu dłużej zejdzie.

> Realizowaliśmy projekty w DE, no ale z niemieckiej diety łatwiej zapłacić mandat niż z polskiej

auto prywatne, oszacowany mandat spokojnie do przyjęcia ok.gif

Napisano

W D dużo więcej kosztuje nie trzymanie odległości od przekroczenia prędkości. Kumpel z pracy dostal 200E jadąc ciężarówką tongue.gif

Napisano

moze i maja

miga mi regularnie

w doopie mam i nigdy nie porzychodzi

blachy uk

Napisano
  • Autor

> moze i maja

> miga mi regularnie

> w doopie mam i nigdy nie porzychodzi

> blachy uk

a tu blachy D i do tego nie moje

na PL też bym nie rozmyślał o mandacie bo parę przygód miałem i nic nie przychodziło (jak narazie cool.gif)

Napisano

> a tu blachy D i do tego nie moje

> na PL też bym nie rozmyślał o mandacie bo parę przygód miałem i nic nie przychodziło (jak narazie

> )

Na D to znajda swojego oslabiony.gif

on sie wytlumaczy komu auto sprzredal i pojdzie do pl

wtedy Ty, jak dostniesz pismo od firmy sciagajacej dlugi

odeslesz pismo o nekaniu i probie wyludzeniu kasy itp itd

Napisano
  • Autor

> Na D to znajda swojego

> on sie wytlumaczy komu auto sprzredal i pojdzie do pl

> wtedy Ty, jak dostniesz pismo od firmy sciagajacej dlugi

> odeslesz pismo o nekaniu i probie wyludzeniu kasy itp itd

eeeee

jechałem autem znajomego i wcale go nie zamierzam kupować jego samochodu cool.gif

Napisano

> eeeee

> jechałem autem znajomego i wcale go nie zamierzam kupować jego samochodu

to mu oddasz kase i bedzie po sprawie ok.gif

Napisano

> 2x mi pstryknął w de, raz na bank miałem spore przekroczenie prędkości, bo o 3 w nocy jechałem

> serpentynami praktycznie bez ruchu i wjeżdżając w małą wioskę mi cyknęło, a tam chyba 30km/h

> było, miałem między 60-80km/h-nic nie przyszło, miałem też później kontrolę policmajstrów

> (swoją drogą wybroniłem się z zakazu wyprzedzania, którego nie zauważyłem i pobrałem auto z

> przyczepą kempingową zjeżdżając z góry, a w dolince stali) i nic nie wspominali, że coś w

> rejestrze jest. Minęło już 2 latka i cisza.

> Podobno nie wysyłają, ale jak cykną do kontroli i sprawdzą czy były jakieś fotki to trzeba spłacić

> na miejscu albo przegwizdane-czy to prawda?Niech wypowiedzą się Ci co im tak się stało

mieszkam w DE wiec taryfikator mają to na pewno powiem tak do 15 km przekroczenia są łagodne mandaty ostatnio dostałem 20 Euro przekroczyłem o 13km czas realizacji kiedy przyszedl list z fotką nie całe dwa tygodnie wiec to co napisałeś możę i obowiązywało do listopada od Listopada każde jedno wykroczenie Polaków będzie karane i nie ominie cię kara ostatnio jak wracałem z PL to policja miała akcje łapali samych polaków jeden za drugim i sprawdzali czy ma się jakiś mandat czy nie jak było to płacić i tyle więc pozdrawiam zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Do brata doszło po ok miesiącu, wezwanie o podanie kierującego z loginem do strony gdzie można było sobie fotkę obejrzeć. AFAIR było 100E za przekroczenie o 30km/h

Napisano

> nie ale jest inna aplikacja na androida o nazwie Blitzer.de w sklepie plej do pobrania ,ale

> polecam odrazu zakupić lub zassać z neta wersję PLUS ewentualnie prosze cie tu info

> http://videokatalog.info/niemieckie-ciekawostki/147-radary-niemcy

O prosię coś jest...Dzięki 20.GIF

Napisano

> O prosię coś jest...Dzięki

szukajka w matce google nie jest trudna zlosnik.gifzlosnik.gif niebawem ma się zmienić taryfikator kar na większe ale to trzeba poszukać zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> szukajka w matce google nie jest trudna niebawem ma się zmienić taryfikator kar na większe ale to

> trzeba poszukać

Nie było mi to aż tak bardzo potrzebne, bo dopiero w wakacje pewnie będę jechał, więc zapytałem z ciekawości, nie poprzedzając tego googlowaniem. smile.gif

Napisano

> niebawem ma się zmienić taryfikator kar na większe

Już się zmienił, od 1 maja.