Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam butów

Featured Replies

Napisano

Szukam butów, budżet koło 400, może 500. Buty na miasto, dalekiej turystyki na razie nie uprawiam. Mogą być krótsze.

No i najważniejsze

1. Ochraniały dobrze stopę w razie wypadku

2. Noga się nie gotowała w lato, wiem że gore tex to nie będzie, ale żeby trochę oddychały

3. Wytrzymywały z 30 minut w deszczu

4. Trwałe, żeby po sezonie się nie rozleciały

5. Nowe

Ma ktoś coś sprawdzonego? Na razie z tego co patrzyłem na budżet łapie się Adrenaline i część modeli z Modeki, Rebelhorn, Buse.

Aha nie patrzcie na razie że to na skuter, z czasem się pojawi i moto.

Napisano

> Szukam butów, budżet koło 400, może 500. Buty na miasto, dalekiej turystyki na razie nie uprawiam.

> Mogą być krótsze.

> No i najważniejsze

> 1. Ochraniały dobrze stopę w razie wypadku

> 2. Noga się nie gotowała w lato, wiem że gore tex to nie będzie, ale żeby trochę oddychały

> 3. Wytrzymywały z 30 minut w deszczu

> 4. Trwałe, żeby po sezonie się nie rozleciały

> 5. Nowe

> Ma ktoś coś sprawdzonego? Na razie z tego co patrzyłem na budżet łapie się Adrenaline i część

> modeli z Modeki, Rebelhorn, Buse.

> Aha nie patrzcie na razie że to na skuter, z czasem się pojawi i moto.

we wtej cenie to ja bym dozbieral

Napisano
  • Autor

> we wtej cenie to ja bym dozbieral

czy ja wiem, kurtke mam za 650, spodnie za 450 i z obu jestem zadowolony, teraz śmigam w turystykach górskich z gore i poza wyglądem jest ok wink.gif, nie licząc oczywiście braku ochrony

Jakoś średnio mi się chce wydawać więcej, chyba, że rzeczywiście taka bryndza w tej cenie jest

Napisano

Uzywam Buse chyba 3 sezon, w deszczu nigdy nie przemokly, przezyly przycierke z samochodem i jak na razie sie nie rozpadaja wink.gif

Napisano

> we wtej cenie to ja bym dozbieral

Albo szukał przecen. Ja kupilem jakies modeki przecenione z 600zł na 219zl smile.gif w honda plaza.

Napisano
  • Autor

> Uzywam Buse chyba 3 sezon, w deszczu nigdy nie przemokly, przezyly przycierke z samochodem i jak na

> razie sie nie rozpadaja

jaki model?

Napisano

ja mam Rebelhorn street, narazie dużo nie natrzaskałem kilomentów ale noga mi się nie gotuje podczas jazdy i są bardzo wygodna w chodzeniu. W deszczu też nie jeździłem. Tylko wyczytałem na necie że powinny te 30 min wytrzymać.

Napisano

Air Plusy spełniają z nawiązką wszystkie Twoje wymagania (poza ceną).

Bez najmniejszego problemu da się je wyrwać sporo taniej niż w tym sklepie, ale nadal to będzie oscylowało w okolicach 600zł.

Niemniej jednak buty są na prawdę godne polecenia ok.gif

Napisano

ja szukałęm czegoś w podobnym budżecie, ale dla mnie warunkiem było żeby były jak najbardziej normalne, żeby dało sie zsiąść ze skutera i gdzieś pójść do ludzi nie wyglądając jak idiota (no offence zlosnik.gif ).

Mój wybór padł na wrzucone przez RSSSS Alpinestars Fastlane. Za dużo doświadczeń z nimi nie mam, ale w czasie jazdy przy +20 paru noga się nie gotuje, ale już jak użyłem ich jak butów w tych samych warunkach (zostawiłem skuter w serwisie i wracałem SKM z Rembertowa do centrum) to było mi gorąco. Ale dramatu nie było smile.gif

Napisano

> ja szukałęm czegoś w podobnym budżecie, ale dla mnie warunkiem było żeby były jak najbardziej

> normalne, żeby dało sie zsiąść ze skutera i gdzieś pójść do ludzi nie wyglądając jak idiota

> (no offence ).

> Mój wybór padł na wrzucone przez RSSSS Alpinestars Fastlane. Za dużo doświadczeń z nimi nie mam,

> ale w czasie jazdy przy +20 paru noga się nie gotuje, ale już jak użyłem ich jak butów w tych

> samych warunkach (zostawiłem skuter w serwisie i wracałem SKM z Rembertowa do centrum) to było

> mi gorąco. Ale dramatu nie było

Orientujesz się gdzie w Warszawie można je obejrzeć / przymierzyć?

Napisano

Na miasto używam Probiker Active, dałem za nie w zimie bodaj 120 zł. Piszą, że przemakają, mi nie przemokły, impregnat za 5 zł. jest kluczem. Jeżdżąc na skuterze masz ochronę na zalewanie od spodu, a narażony jesteś na nachlapywanie z góry przez auta. Sztywne w kostce, dobrze wykonane, śmiało można dreptać po mieście.

Na trasy używam TCX S-Sportour, kosztowały mnie coś ponad 500 zł. Wodobeszczelne z natury plus impregnat. Chodzenie też nie sprawia kłopotów.

Podejmując decyzje, spróbuj odpowiedzieć sobie na pytanie ile razy Ty lub ile razy ktoś z naszych forumowiczów "użył" sliderów (nie licząc wywrotek)? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Orientujesz się gdzie w Warszawie można je obejrzeć / przymierzyć?

Modlinska uhma bike

Napisano

> Modlinska uhma bike

dokładnie tam kupowałem ok.gif

Napisano

> Modlinska uhma bike

Czy mozecie cos powiedziec jak w rzeczywistosci wyglada kwestia ochrony palcow w tych butach?

Na tym filmiku (2:23) wyglada jakby nie bylo tam zadnego protektora:

Napisano

> Czy mozecie cos powiedziec jak w rzeczywistosci wyglada kwestia ochrony palcow w tych butach?

> Na tym filmiku (2:23) wyglada jakby nie bylo tam zadnego protektora:

>

nie ma, protektory są na pięcie i z boku

Napisano

> nie ma, protektory są na pięcie i z boku

Okazuje się, ze Fastlane'ow już nie robią - na 2014 r. zastapil je model Faster.

Jak przyjdzie nowa dostawa towaru MY 2014 w tym m.in rekawice to wybiorę się obejrzeć / przymierzyć.

Napisano

> Okazuje się, ze Fastlane'ow już nie robią - na 2014 r. zastapil je model Faster.

> Jak przyjdzie nowa dostawa towaru MY 2014 w tym m.in rekawice to wybiorę się obejrzeć /

> przymierzyć.

Ogladalem zarówno Faster jak i Fast Lane - z plusow to na pewno ladny wygląd i lekka waga, natomiast ogolne wrazenie było takie ze oferują poziom bezpieczeństwa niewiele lepszy od przeciętnej pary adidasow grinser006.gif Podeszwa również raczej z tych węższych - nie wiem na ile zapewnia stabilność przy podparciu cięższego motocykla a i przy chodzeniu nie była zbyt wygodna. Obejrzalem dzisiaj jeszcze kilka innych par butow i ostatecznie chyba się zdecyduje na Daytona Journey XCR.

Napisano

> Ogladalem zarówno Faster jak i Fast Lane - z plusow to na pewno ladny wygląd i lekka waga,

> natomiast ogolne wrazenie było takie ze oferują poziom bezpieczeństwa niewiele lepszy od

> przeciętnej pary adidasow Podeszwa również raczej z tych węższych - nie wiem na ile zapewnia

> stabilność przy podparciu cięższego motocykla a i przy chodzeniu nie była zbyt wygodna.

> Obejrzalem dzisiaj jeszcze kilka innych par butow i ostatecznie chyba się zdecyduje na Daytona

> Journey XCR.

i dlatego najlepiej samemu pójść i pomacać zlosnik.gif

Ja np. nie mam cięższego motocykla tylko małego pierdzika zlosnik2.gif a normalny wygląd był dla mnie priorytetem. Do tego jedyne buty za kostkę jakie miałem do tej pory to zimowe HiMountain a tak zapierniczam w krótkich zamszowych pumach lub sparco do auta, wiec dla mnie te niewielkie wzmocnienia FastLane'ów to i tak niesamowity progres hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> i dlatego najlepiej samemu pójść i pomacać

> Ja np. nie mam cięższego motocykla tylko małego pierdzika a normalny wygląd był dla mnie

> priorytetem. Do tego jedyne buty za kostkę jakie miałem do tej pory to zimowe HiMountain a tak

> zapierniczam w krótkich zamszowych pumach lub sparco do auta, wiec dla mnie te niewielkie

> wzmocnienia FastLane'ów to i tak niesamowity progres

100% racji ze w tych tematach dobre macanko to podstawa ok.gif

Mnie się Fast Lane / Faster b. podobają i generalnie pasowały by do zamówionych rękawic Alpinestars SP-2 natomiast w konfrontacji z tymi Daytona mam pewność ze warto doplacic te kilkaset złotych więcej. Co nie znaczy ze sa idealne - np. w porównaniu do ww. butow Alpinestars te Daytona maja wygląd zimowych papuci biglaugh.gif

Napisano

Może mało w temacie ale się pochwalę.

Kupiłem sobie właśnie wymarzone buty - sidi vortice. Są piękne smile.gif

287719085-sidi.jpg

post-74953-14352524159638_thumb.jpg

Napisano

> Może mało w temacie ale się pochwalę.

> Kupiłem sobie właśnie wymarzone buty - sidi vortice. Są piękne

dobry but ale czysto sportowy, dlugo to w nich nie wytrzymasz

Napisano

> dobry but ale czysto sportowy, dlugo to w nich nie wytrzymasz

No, ja też daleko nie jeżdżę. Mój rekord to jak na razie 500 km na dzień.

Jeździłem w nich trzy razy po mieście i chyba będzie ok - muszę się trochę do nich przyzwyczaić, one do mnie grinser006.gif

Od nowa uczę się jeździć bo inaczej się czuje hamulec i zmienia biegi.

Mam nadzieję, że będzie dobrze - kupowałem oczami zlosnik.gif

A zawsze mogę się przeprosić ze starymi (nie)dobrymi falco sirius grinser006.gif

Napisano

> Może mało w temacie ale się pochwalę.

> Kupiłem sobie właśnie wymarzone buty - sidi vortice. Są piękne

Też je chciałem, niestety za chuda noga i musiały Alpiny Superteki frown.gif

Napisano

Rainers Titanium

t_s24_titanium_183.jpg

Mam takie, zaczynają się rozwalać, ale po trzecim sezonie kilku szlifach i glebach, w deszczu też sporo jeździły, także właściwie spełniają wszystkie postawione warunki(zastanawiam się odrobinę nad komfortem termicznym, ale nigdy się w nich jakoś specjalnie nie gotowałem) i do tego są bardzo wygodne.

Napisano
  • Autor

> Rainers Titanium

> Mam takie, zaczynają się rozwalać, ale po trzecim sezonie kilku szlifach i glebach, w deszczu też

> sporo jeździły, także właściwie spełniają wszystkie postawione warunki(zastanawiam się

> odrobinę nad komfortem termicznym, ale nigdy się w nich jakoś specjalnie nie gotowałem) i do

> tego są bardzo wygodne.

ciekawe, ale w Warszawie nigdzie ich nie widzę frown.gif

Napisano
  • Autor

Kupilem alpinestars mx6 smile.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba sporo powyżej budżetu...

nie tak sporo.. pan się zlitował i dał super rabat

polecam Uhma Bike zlosnik.gif