Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

China robi brzydkie auta? -NIE! 2015 Mitsubishi Triton

Featured Replies

Napisano

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... moje oczy ooniee.gifclown.gif[...]

totx.jpg

qef2.jpg

Concept tez musialem ikonka_photo2.gif z jakimis mulher.gif znalesc ... zeby nie straszyllizak.gif[...]

mitsubishi-gr-hev-concept-suv.jpg

A wiec oficialnie - Japan chaja.gif China ...w brzydocie ...

Japan 1: China 0

Dluzszy, drozszy niz obecny Triton ... (ktory jest Miss pieknosci270747800-sex.gif) w porownuaniu do nowego ...lizak.gif[...]

JoeP1050189Medium.jpg

Silniki te same podobno:

2.4l 4cyl Flex E85

3.5l V6 tez flex E85

2.5l Diesel

3.2l Diesel ....

hmm.gif Chery wydaje sie teraz calkiem apetycznyfood.gif[...]

crash-test-heres-why-chinese-cars-are-not-ready-for-primetime.jpg

Miss-a-bitch-i musi zdechnac ... z takim design...

Napisano

Na ostatnim zdjęciu widać słynną Chińską dokładność ...... w postaci odstających drzwi w samochodzie pokazowym ...... , nigdy nie kupię samochodu rodzimej produkcji z tego kraju i żaden marketingowy bełkot mnie do tego nie przekona ok.gif

Napisano
  • Autor

[...] , nigdy nie kupię samochodu rodzimej produkcji z tego kraju i

> żaden marketingowy bełkot mnie do tego nie przekona

Nikt przeciez nikogo nie zmuszaidea.gif[...]

Sprzedaz Great Wall Motors u mnie spadla o 50% ale dlatego ze rynek sie nasycil. idea.gif. Jednak 20-30k aut sa jakas probka dla statystyki. Jak narazie 6+ lat Great Wall zdaje je wysmienicie pod zwgledem:

- obslugi klienta (oparty i skopoiowany od Toyota)

- awaryjnosc - niezla

-q wykonania - hmm.gif lekcja do odrobienia...

Wiec gadanie "nie kupie tego bo jest be i fuj"gay.gif do mnie nie przemawia jak sie obiadu nie skosztowalo ... zlosnik.gif[...]

greatwall-wingle6-shanghai-china-1.jpg

Napisano

Punkt widzenia jak każdy inny. Ja nie kupię z wielu powodów z których najważniejszym jest fakt testowania przez lata wielu wyrobów Made in China i bardzo kiepskiej opinii na ich temat, dlaczego z samochodami miało by być inaczej ?

Nie piszę tu o markowych sprzętach sygnowanych znaczkiem Made in China z racji przeniesienia tam produkcji, tylko o rodzimej twórczości własnej ok.gif

U nas te samochody nie mają póki co prawa bytu z tak prozaicznej przyczyny jak brak sieci serwisowej.

Napisano
  • Autor

> Punkt widzenia jak każdy inny.

oczywiscie ... waytogo.gif

>Ja nie kupię z wielu powodów z których najważniejszym jest fakt

> testowania przez lata wielu wyrobów Made in China i bardzo kiepskiej opinii na ich temat,

> dlaczego z samochodami miało by być inaczej ?

Wyroby Made in China sa takie same jak kazde inne - to za co placisz - to dostajeszidea.gif[...]

Nawet sobie nie zdajesz sprawy ze piszesz ten post dzieki sprzecie Made in China, opracowanym przez China z 0% innego kapitali - jakze popularnym w PL - idea.giflizak.gif - Huawei ...

wdmequipos.jpg

Wkladajac inny kapeluszhmm.gif - EU swiatowe marki sa innehmm.gif? Chcesz moze pogadac z moim sasiadem? idea.gif?

Auto kupione za $44k, 22k km i ... trzeci raz u dealer-a pojechalo w tem sam sposob ... Tu zgadujeidea.gif - moze wloza 3ci silnikidea.gif, albo nie - niewiem.gif jeszcze...

(przeprawszam wszystkich fan boys ze to znow ta markapanic.gif - clakowicie nie zamierzone ...)

f4wy.jpg

> Nie piszę tu o markowych sprzętach sygnowanych znaczkiem Made in China z racji przeniesienia tam

> produkcji, tylko o rodzimej twórczości własnej

Jak widzisz nie ma jakiejs roznicy IMVHOzlosnik.gif[...] bo gdyby nie ta tworczosc to bys tego postu nie napisalzlosnik.gif[...]

z9xb.jpg

> U nas te samochody nie mają póki co prawa bytu z tak prozaicznej przyczyny jak brak sieci

> serwisowej.

Bo jestescie za biednym krajem IMVHO - kazdy woli 10letnim autem ktore magicznie zrobilo 100k km - nigdy wiecej - niz zdac sie na produkt ktory ma wsparcie i gwarancje producenta ... i zero prestigehmm.gif[...]

Czyli nazwijmy ze to wynika z uwarunkowan spolecznych ... a nie doswiadczenia ... hmm.gif

I jak najbardziej nie przekonuje cie ze Made in China jest najlepsze - nie, jest dokladnie tyle warte ile za to zaplacisz ... czym nie rozni sie od rzeczy Made in ... (tu wpisz co chcesz)..

Ja widze problem calkowicie odwrotnie - problem jest taki jesli placisz duzo $$$ ooniee.gif i dostajesz ... cos gdzie producent ci nie oferuje wsparcia lizak.gif[...] ale chyba dlatego jestesmy rozni idea.gifzlosnik.gif

Napisano

Mitsu jest ohydne i z tym nie będziemy dyskutować.

Drażni mnie jednak jakieś dziwne Twoje uwielbienie do chińskich produktów. Drażni to dobre słowo, bo zdziwienie już dawno minęło wink.gif

Używasz czegoś od nich? Jakiegoś wozu chińskiej marki?

Popatrz na te auta które podlinkowałeś. Ten pickup z dokładanymi klamkami (porównaj z tymi z Mitsu). Nie nie są wmontowane tylko namontowane. W przypadku potrzeby otwarcia drzwi siłą, taka klamka odpadnie. To nawet nie jest tandeta...

Klamka kasetowa w tym żółto/pomarańczowym czymś. Bez komentarza. stosowane w Korei i Europie w latach 90tych.

Obecnie stosowane w Dacii (i pisałem o tym ostatnio, że jest to baaardzo zła wizytówka tych samochodów).

Co jest w środku tych "Chińczyków" nie ocenię, bo u nas tego chyba nie ma.

PS. Ty chyba jeździsz jakąś Toyotą o wyglądzie "idź stąd". Tego już kompletnie nie kumam niewiem.gif Dlaczego nie "Chińczyk"?

Napisano

> (przeprawszam wszystkich fan boys ze to znow ta marka - clakowicie nie zamierzone ...)

VW na lawecie...

noramny widok... z niemiec ich tu trochę tak przyjeżdża rotfl.gif

na ironię powiem Ci, że ostatnio w jakimś radio słyszę reklamę VW, a dokładniej modelu KRAFTER 9taki tam dostawczak

no i tam mówią, że "dajemy Ci 3 letnią gwarancję, z której i tak pewnie nie skorzystasz" hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

czaisz te ironię? biglaugh.gif

nie jestem FAN BOY-em tej marki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Mitsu jest ohydne i z tym nie będziemy dyskutować.

zlosnik.gifok.gif[...]

> Drażni mnie jednak jakieś dziwne Twoje uwielbienie do chińskich produktów. Drażni to dobre słowo,

> bo zdziwienie już dawno minęło

Zostalem China Car Fan boyhehe.gif? Nie - IMVHO to raczej realistyczne podejscie - oparte na doswiadczeniu, dotyku, drive.gif i tego co widze idea.gif[...]

> Używasz czegoś od nich? Jakiegoś wozu chińskiej marki?

Great Wall Motors dosc sie drive.gifhmm.gif, probowalem Cherries smiley_cherries_icon_by_rubyangel7595-d2yuzux.gif= tfupanic.gif znaczy Chery [...], hmm.gif co tam jeszcze - naprawde jestem pod wrazniem (cena vs to co oferuje Foton Tunlandidea.gif), aaa - mialem jako rental Geely -zlosnik.gif - i chyba tyle u siebie w Oz dotknalemidea.gif... W PRC - podotykalem troche wiecej270747800-sex.gif[...]zlosnik.gif - od VeeDub na jakims Xiongi 106746764 ... X - sportCoupeSedan konczacidea.gif[...]

> Popatrz na te auta które podlinkowałeś. Ten pickup z dokładanymi klamkami (porównaj z tymi z

> Mitsu). Nie nie są wmontowane tylko namontowane. W przypadku potrzeby otwarcia drzwi siłą,

> taka klamka odpadnie. To nawet nie jest tandeta...

I tu sie akurat mylisz.

idea.gif

Nie jestem fanboy tego wszystkiego co Made in China. - tak jak mysliszzlosnik.gif[...], porownujac sie tu (nie mowie o tobie) to tych icon_secta.gif.pagespeed.ce.jLEsHC0ck0.gif ktorych draznia takie oczywiste stwierdznia ze VeeDub ma bardzo kiepska Q - to ja wrecz jestem nie groznyzlosnik.gif[...]

Jak widze China, Made in China...hmm.gif

1. Robia ogromny postepidea.gif[...]

2. Produkty sa od kiepskich, ok bardzo dziadowskich do dobrych, po coraz lepszeidea.gif.

3. Czy sa bardzo dobre? I tak i nie.

TAKwaytogo.gif - patrzac to co dostajesz i ile za to placisz to takie marki jak Daewoo juz dawno pobili.

Nieno.gif - bo dalej porownujac 90%, ba 95% nawet 97% marek i modeli obecnych na rynku - to do Hyundai, Toyota, GM, VeeDub im dwie generacje - nawet 3 dalekohmm.gif

Te pozostale 3% stanie sie predzej czy pozniej - raczej predzej takimi swiatowymi koncernami jak Toyota czy GM ( i to nie sa moje przewidywaniaidea.gif).

Te ostatnie 3% jest IMVHO godne podziwu, bo jak 15 lat temu na AK pisalem ze Hyundai bedzie kiedys waytogo.gif to tu wiekszosc sie smiala..

IMVHO, tez - ze majac do wyboru nowe auto z 3,4,5 letnia gwarancja od zderzaka do zderzaka - a majac do wyboru magiczne auto z magicznym przebiegiem - niezaleznie od wiekuzlosnik.gif - 100,000 km, zawsze po dziadkuold.gif - wybieram to Made in China... mimo, ze to sasada nie zabijeczacha.gif[...]zlosnik.gif[....]

> Klamka kasetowa w tym żółto/pomarańczowym czymś. Bez komentarza. stosowane w Korei i Europie w

> latach 90tych.

Zgoda, tylko to juz klepia w EU - Made in Bulgaria jesli sie nie myle, druga fabryka Made in Russia, teraz dodajmy nastepna Made in Brasil, in CKD Made in Egypt, Made in Zambia...

Nie uwazasz, ze nie wazne jak ta kaseta wyglada to jest jakies godne podziwu?hmm.gif

> Obecnie stosowane w Dacii (i pisałem o tym ostatnio, że jest to baaardzo zła wizytówka tych

> samochodów).

I tez klepane w tych samyh miejscachzlosnik.gif, co tam jest teraz Brasil, Morocco, Romania, Rus, etc zlosnik.gif

> Co jest w środku tych "Chińczyków" nie ocenię, bo u nas tego chyba nie ma.

Wlasnie, i to jest IMVHO glowna przeszkoda. Czyli oceniasz smak sniadania ktorego nie jadleszlosnik.gif, cos jak z truffles - odkryte przez oink.gif, wygladaja jak poo-409.gif ale jak smakujehehe.gif[...]

I nie twierdze, ze Made in China smakuje jak truffles - ale wlasnie gotuje z nimi i mimo, ze oink.gif ich dotykala, mimo ze wygladaja zle to sa wspanialewaytogo.gif. Made in China nie jest jednak taka no.giffacepalm%5B1%5D.gifnono.gif jak ci sie wydaje...

Z reszta jesli dobrze pamietam to tak samo ocenilem Great Wall (Mini test na MK - Feb 2014)

52nu.jpg

> PS. Ty chyba jeździsz jakąś Toyotą o wyglądzie "idź stąd". Tego już kompletnie nie kumam Dlaczego

> nie "Chińczyk"?

Ktory, FJ czy Prado - bo oba brzydkiehehe.gif[...]?

DSCN0201.jpg

f_327516633-1228421001.jpeg

Jak to wyglada ja mam w 10_6_7%5B1%5D.gif, i tym sie roznimy kupujac auta.idea.gif.

Dla mnie wazne jest, ze Toyota asskiss.gif jak mam jakies problemy, ze mam wsparcie jak cos padnie, ze przejade 100k km bez wiekszych wpadek.

Jestem gotowy kupic Made in China, jesli ma wsparcie podobne do Toyota... Jestem gotowy kupic Foton za $30k i pozostale $20k ktore wywale na HiLux wywalic na cos innego ...

photon-tunland-w.jpg

vs +$20k

2015-2016-Toyota-Hilux-Carscoops-sm.jpg

Problem jest taki ... ze dopoki China nie oferuje automatic nic z tego nie bedzie ... Wiec znow kupie nastepnego HiLux... 001.gif[...]

Czy kupil bym auto osobowe Made in China, tak. idea.gif ale jeszcze nie zadnego producenta ktorymi drive.gif.

Czy kupil bym auto osobowe Made in China - jesli bym mial tylko $14k na auto?

Zdecydowanie tak, Great Wall idea.gif[...]

Napisano
  • Autor

> VW na lawecie...

> noramny widok... z niemiec ich tu trochę tak przyjeżdża

Normalny widok u dealer-a zlosnik.gif

> na ironię powiem Ci, że ostatnio w jakimś radio słyszę reklamę VW, a dokładniej modelu KRAFTER

> 9taki tam dostawczak

> no i tam mówią, że "dajemy Ci 3 letnią gwarancję, z której i tak pewnie nie skorzystasz"

> czaisz te ironię?

hehe.gif[...]

> nie jestem FAN BOY-em tej marki

Tez nie, ale naprawde przyglodalem sie Amarok, odrobilem lekcje jak Mar00ha i wiec co to... Bylem gotowy na 2-3 letni lease ( nie zakup), dopoki wlasnie sasiad nastepnego nie kupilzlosnik.gif[...]

Touareg - problemy - $70k w bloto... Przyszedl Amarokhehe.gif, drive.gif - podobal mi sie, wykonczeniewaytogo.gif, ach ten miekki materrial, waytogo.gif[...]

10k przeszlo - dwa, 3 miesiace, bez problemu, ot jego codzienne taczki... Pomiedzy 11k km - mamyzlosnik.gif:

-nowy silnik x1

-wtryski x 1

-problemy z wibracjami,

- zostawienie wszelkich plynow zlosnik.gif - zero hamulcy.

Chyba 8-10 odwiedzin u Wujka Dealer VeeDudlizak.gif[...] .. teraz 22k km znow padlzlosnik.gif - albo znow wtryski albo znow silnik dostaniesmirk.gif[...]

Oblsuga klientafacepalm%5B1%5D.gif - silnik pierwszy z Singapore szedl - 8 tygodni total - dalej czeka az mu za rental oddadzasmirk.gif[...]

Dalej mi sie Amarok podoba, ale patrzac (podejzliwie) ile ich u dealer-a siedzi i ile silnikow wymieniaja - przyznaje sie - wyleczylem sie... panic.gif.

Dalej patrze na opcje - moze 1y lease ... ale jakos busted.gif w glowie mi mowi NIEfoch.gif[...] a ilosc $$$ jaka klnie.gif sasaid placi a swojego prawnika vs VeeDub skutecznie mnie powstrzymuje...

45290553.jpg

Nic dziwnego ze VeeDub ma nowe imie VeryWarywink.gif[...]

Napisano

> Zdecydowanie tak, Great Wall [...]

Ale patrząc na value/for money i jak masz ograniczenia finansowe to zawsze wyjdzie to od taniej marki. Bo tylko tyle masz i już. Nie wydasz więcej niż masz.

Znowu podeprę się przykładem Dacii, bo te auta ostatnio mocno brałem pod uwagę.

Przy ich tanich przeglądach (350PLN/20tyś km) i mega tanim ubezpieczeniu dealerskim, kupowanie używki nawet o połowę tańszej trochę traci sens. Traci sens jak masz zamiar kupić auto na 10 lat, bo i Dacia i używka będą prawie nic nie warte po 10 latach, a na Dacię po drodze wydasz mniej.

Nie zmienia to faktu, że w Dacii będziesz miał gorszy silnik przez te całe 10 lat (90KM chyba maks i brak automatu), gorsze wyposażenie i być może problem z synem który nie będzie chciał się pochwalić że podwiózł go Dacią tata do szkoły hehe.gif

To ostatnie może być nawet istotne, bo ja po ojcowym Trabancie (lata '80 i '90) mam trochę zryty beret pod tym względem oslabiony.gif

Jakkolwiek by sobie nie wmawiać, to ten czynnik jest dosyć istotny zlosnik.gif Nawet jesli wiesz że na koncie leży Ci kupę kasy i możesz sobie kupić lepsze auto, kiedy tylko chcesz.

Tym wywodem pragnę udowodnić, że kasa i oszczędzanie to nie wszystko. Przynajmniej nie dla faceta. Gdyby tak było, to faceci żenili by się z z bogatymi starymi babami i jakoś sobie wmawiali, że brak zębów to pewna zaleta oink.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ale patrząc na value/for money i jak masz ograniczenia finansowe to zawsze wyjdzie to od taniej

> marki. Bo tylko tyle masz i już.

zgodawaytogo.gif, ale mozesz podzielic ludzi na "mam" & "nie mam".

Mam - moze byc value for $$$, moze byc "needs" moze byc po prostu przygoda, ciekawosc, chcesz zobaczyc.

"Nie mam" - hmm.gif tu mamy dwa podejscia. Jedno - kupuje zeby sasiada czacha.gif trafilo, lub kupuje ta Dacia/Great Wall, nie patrzac czy sasad ci padnie czy nie. Wydaje mi sie, ze w PL panuje pojecie numer 1 - i nie biore np tych pod uwage ktorzy musza, np moje 3 piaskownica.gif sie do Dacia/Great Wall nie zmiesci.

>Nie wydasz więcej niż masz.

Jakto nie;grinser006.gif? Czlowieku! Zeby tylko sasiada trafilohehe.gif[...]

> Znowu podeprę się przykładem Dacii, bo te auta ostatnio mocno brałem pod uwagę.

> Przy ich tanich przeglądach (350PLN/20tyś km) i mega tanim ubezpieczeniu dealerskim, kupowanie

> używki nawet o połowę tańszej trochę traci sens.

ok.gif- nie znam Dacia, ale rozumiem stwierdzenie.

Traci sens jak masz zamiar kupić auto na 10

> lat, bo i Dacia i używka będą prawie nic nie warte po 10 latach, a na Dacię po drodze wydasz

> mniej.

ditto

> Nie zmienia to faktu, że w Dacii będziesz miał gorszy silnik przez te całe 10 lat (90KM chyba maks

> i brak automatu), gorsze wyposażenie i być może problem z synem który nie będzie chciał się

> pochwalić że podwiózł go Dacią tata do szkoły

> To ostatnie może być nawet istotne, bo ja po ojcowym Trabancie (lata '80 i '90) mam trochę zryty

> beret pod tym względem

zlosnik.gif[...]

Ale kiedys piaskownica.gif sie bedzie z tego smiacidea.gif, co nie znaczy ze dla 10-14 latka to nie jest istotny problemold.gif[...]

> Jakkolwiek by sobie nie wmawiać, to ten czynnik jest dosyć istotny Nawet jesli wiesz że na koncie

> leży Ci kupę kasy i możesz sobie kupić lepsze auto, kiedy tylko chcesz.

> Tym wywodem pragnę udowodnić, że kasa i oszczędzanie to nie wszystko. Przynajmniej nie dla faceta.

Oczywiscie, zgadzam sie z tym z toba, ale zauwazylem ze kraje gdzie generalnie auto jest a-b (mowie generalnie) a gdzie jest dalej dobrem moze nie luxusowym (ale kupno nowego to duzy % wydatek np roczny/2-3 letni wydatek typu nic nie jem) maja inne podejscie do tego. hmm.gif. Z ciekawosci popatrzyem szybko na to twoja Dacia, i widze ze oprocz krajow rozwijajacych sie RUS/Brasil/Africa jest popularna w F, w PL .. jak widze kojarzy sie z nono.gifno.gif[...] ...

> Gdyby tak było, to faceci żenili by się z z bogatymi starymi babami i jakoś sobie wmawiali, że

> brak zębów to pewna zaleta

hehe.gifhahaha.gif[...] Powiem ci jak jej kiedys wyleca;][...]

Wracaja do Dacia/China ... to IMVHO to sie zatrze w ciagu nastepnych 10lat. najpierw bedzie export BMW/Merc/Audi/VeeDub/Citroen do EU... Made in China. Potem zaczniesz odkrywac ze juz 50% czesci w twoim aucie od lat jest Made in China, az w koncu nastapi akceptacja, ze Made in China nie musi byc zle.

Popatrz na Skoda...hmm.gif[...] w EU[...]

skoda-logo-seen-car.jpg

5907733-large.jpg

I tak cakowicie nie na temat: - podoba mi sie Octavia RShehe.gif[...] - bylem, drive.gif, auto na weekend ma przypelznac... aleold.gif - po prostu sie boje - boje sie wsparcia (a dokladnie jego braku VeeDub) i mysle ze wlasnie ten strach jest podobna bariera, ktora jest glownym zagrozeniem dla expansji Made in China w EU...

Moj strac jest oparty na doswiadczeniu wielu ludzi z VeeDub, wiec jest inny (troche)... ale generalnie to strach;];)[...]

2014_skoda_octavia_rs_australia_small_06-0318.jpg

Napisano

...

> Gdyby tak było, to faceci żenili by się z z bogatymi starymi babami i jakoś sobie wmawiali, że

> brak zębów to pewna zaleta

Trafnie! wink.gif

Nawet ostatnio pisałem, że Skoda czy Dacia jest idealna dla faceta po 60-ce...

hehe.gif