Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termo włącznik

Featured Replies

Napisano

witam, zlosnik.gifZ czego najlepiej wykonać adapter frown.gifpod termo włącznik przy swapie 1.1MPI na 1.2 8V MPI.?? Od jakiego auta sprawdza się termo włącznik??confused.gif

Napisano

> witam, Z czego najlepiej wykonać adapter pod termo włącznik przy swapie 1.1MPI na 1.2 8V MPI.??

> Od jakiego auta sprawdza się termo włącznik??

najlepiej dać chłodnice z spi z włacznikiem

Napisano

> witam, Z czego najlepiej wykonać adapter pod termo włącznik przy swapie 1.1MPI na 1.2 8V MPI.??

> Od jakiego auta sprawdza się termo włącznik??

Termo włącznik występuje tylko w chłodnicy do SPI. W wiązce MPI nie ma na niego wyjścia. W MPI włączanie wentylatora jest sterowane przez ECU. Żeby w MPI wentylator włączał się termo włącznikiem to trzeba zrobić całą wiązkę do wentylatora.

Napisano

> Termo włącznik występuje tylko w chłodnicy do SPI. W wiązce MPI nie ma na niego wyjścia. W MPI

> włączanie wentylatora jest sterowane przez ECU. Żeby w MPI wentylator włączał się termo

> włącznikiem to trzeba zrobić całą wiązkę do wentylatora.

No, czyli 3 kable na krzyż i do tego jeden cały bezpiecznik.

Napisano

> Termo włącznik występuje tylko w chłodnicy do SPI. W wiązce MPI nie ma na niego wyjścia. W MPI

> włączanie wentylatora jest sterowane przez ECU. Żeby w MPI wentylator włączał się termo

> włącznikiem to trzeba zrobić całą wiązkę do wentylatora.

Całą wiązkę? A ile jej jest? Jeden przewód z bezpiecznikiem, przekaźnikiem i termowłącznikiem po drodze i drugi zasilanie wentylatora. Robota na jakieś pół godziny.

Napisano
  • Autor

> Całą wiązkę? A ile jej jest? Jeden przewód z bezpiecznikiem, przekaźnikiem i termowłącznikiem po

> drodze i drugi zasilanie wentylatora. Robota na jakieś pół godziny.

Czy elektryk sobie z tym poradzi? : panic.gif: Przekaźnik od czego pasuje??:)tongue.gif

Napisano

> Czy elektryk sobie z tym poradzi? : : Przekaźnik od czego pasuje??:)

Jak swapujesz z 1.1 MPI na 1.2 z P75 to to jest Twoje najmniejsze zmartwienie, wiązka silnika i sterowanie silnikiem owszem ok.gif

Napisano

> Czy elektryk sobie z tym poradzi? : : Przekaźnik od czego pasuje??:)

Od zetora...

Serio, jeśli to Cię przerasta, to odpuść sobie jakiekolwiek swapowanie. No chyba, że ktoś to zrobi za Ciebie.

Napisano
  • Autor

> Od zetora...

> Serio, jeśli to Cię przerasta, to odpuść sobie jakiekolwiek swapowanie. No chyba, że ktoś to zrobi

> za Ciebie.

nono.gif

Czy ja robie czy nie, co to ma za znaczenie???? icon_eek.gif. Proste pytanie a jakieś dziwne domniemania?? Poza tym lubię wiedzieć co i jak. Fiu fiu Poza tym nie ja jeden, jestem w trakcie swapu. Są osoby które na pewno też będą zadawać pytania podobne do tych co moje. Przełożenie silnika to pikuś ale z elektryką to z szacunkiem warto się przygotować i popytać.

P.S. np :Termo włączniki - tez jest sporo za od 20 do ponad 120 zł... ale to że różnią się pinami itp to też szczegół i nie warto pytać. Lepiej odpowiedź jak wyżej... Sorki ale forum chyba powinno pomagać w jakiś sposób a nie..Pozdro

Napisano

> Czy ja robie czy nie, co to ma za znaczenie???? . Proste pytanie a jakieś dziwne domniemania?? Poza

> tym lubię wiedzieć co i jak. Fiu fiu Poza tym nie ja jeden, jestem w trakcie swapu. Są osoby

> które na pewno też będą zadawać pytania podobne do tych co moje. Przełożenie silnika to pikuś

> ale z elektryką to z szacunkiem warto się przygotować i popytać.

> P.S. np :Termo włączniki - tez jest sporo za od 20 do ponad 120 zł... ale to że różnią się pinami

> itp to też szczegół i nie warto pytać. Lepiej odpowiedź jak wyżej... Sorki ale forum chyba

> powinno pomagać w jakiś sposób a nie..Pozdro

Serio, od zetora podejdzie. Podejdzie każdy, który ma odpowiednie parametry. Termowłącznik do seja jest jeden typ. Wskaż proszę, dedykowany do seja włącznik, który ma inny układ pinów - no i jeszcze jakich pinów? Tam są 2 - działa on na zasadzie zwarcia przy zadanej temperaturze. Wysil się najpierw choć troszkę, i wklep w google to zapytanie, a nie zmuszaj ludzi do robienia tego za Ciebie.

Serio, mierżą mnie głupie pytania na poważnym forum, gdy to w sieci zostało opisane już setki razy i pisanie ponownie to marnotrawstwo czasu piszącego i miejsca na serwerze. Potem jakże budujące crtl+c i crtl+v i gotowe - leń zadowolony!

Napisano
  • Autor

> Serio, od zetora podejdzie. Podejdzie każdy, który ma odpowiednie parametry. Termowłącznik do seja

> jest jeden typ. Wskaż proszę, dedykowany do seja włącznik, który ma inny układ pinów - no i

> jeszcze jakich pinów? Tam są 2 - działa on na zasadzie zwarcia przy zadanej temperaturze.

> Wysil się najpierw choć troszkę, i wklep w google to zapytanie, a nie zmuszaj ludzi do

> robienia tego za Ciebie.

> Serio, mierżą mnie głupie pytania na poważnym forum, gdy to w sieci zostało opisane już setki razy

> i pisanie ponownie to marnotrawstwo czasu piszącego i miejsca na serwerze. Potem jakże

> budujące crtl+c i crtl+v i gotowe - leń zadowolony!

Z tego co pisali termo włącznik podejdzie jakikolwiek. No sorry słowo jakikolwiek to dla mnie z vw, deawoo itp. I zobacz ile maja one pinów. Pytając ,myślałem o sprawdzonych częściach przez osoby które robiły i wiedzą że np to i to sie nie sprawdza bo siada lub itp. Teraz już wiem że termo od seicento SPI i przekaźnik od jakiegoś zetora.:)) Dzięki:)) Mogę działać dalej:D

Napisano

wlacznik od spi, a przekaźnika nie potrzebujesz, bo obwod wentylatora jest włączany przez ten włącznik, tylko bezpiecznik chyba 30a

a890db8a73a9a6b8m.jpg

Napisano

Poszukaj elektronicznego włącznika. Będzie prosto i tanio.

U mnie działa i jest ok a chłodnica z seja MPI.

Napisano

Całą wiązka do wentylatora to tzw jeden przewód sterowany termowłącznikiem do oryginalnego przekaźnika z oryginalnym bezpiecznikiem oryginalnej instalacji auta która była przedtem sterowana z Ecu. Jedyna rzecz nie oryginalna to adapter i włącznik, ja dałem np z Tico (mniejszy niż Fiat)