Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa licznika Scenic II ?

Featured Replies

Napisano

I mnie dopadło zlosnik.gif zostawione w Gdyni u jednego z lepszych specjalistów od elektroniki w Renault smile.gif Wstępnie 350zł oslabiony.gif

MFMYfkX.jpg

Napisano

A taki ładny był, francuski. zlosnik.gif Trzeba było do el-carsu wysłać, taniej i porządnie.

Napisano
  • Autor

> A taki ładny był, francuski. Trzeba było do el-carsu wysłać, taniej i porządnie.

nie wiem czy porządniej ,a taniej też nie dużo bo jak doliczyć wysyłkę w dwie strony to 50pln różnicy zlosnik.gif

Dalej ładny i dalej go lubię zlosnik.gif najgorsze że żona go polubiła też zlosnik.gif

Napisano

> I mnie dopadło zostawione w Gdyni u jednego z lepszych specjalistów od elektroniki w Renault

> Wstępnie 350zł

A tak z ciekawości...ten" jeden z lepszych specjaistów od elektroniki w Renault " to gdzie , może być na priv.

Napisano

A co na to portfel ? Niech się przyzwyczaja powoli do takich niespodzianek. grinser006.gif

Napisano

> 30 minut roboty 150 zł

> chce miec taka stawke godzinowa

> http://www.agmatronik.pl/

Zacznij naprawiać licznikiok.gif

Napisano
  • Autor

> A tak z ciekawości...ten" jeden z lepszych specjaistów od elektroniki w Renault " to gdzie , może

> być na priv.

co tam priv rodziną jesteśmy zlosnik.gifok.gif Elektryk to jest i miesci się na serpentynach na pogórzu smile.gifok.gif

A auto serwisuje np w Reno Max ok.gif

Napisano
  • Autor

> A co na to portfel ? Niech się przyzwyczaja powoli do takich niespodzianek.

a portfel nie płacze bo wiedziałem o tym że to trzeba zrobić jak kupowałem i był na to upust zlosnik.gif

A co do niespodzianek to moim dieslu jestem przyzwyczajony grinser006.gif

Jak na razie to Scenic jest mega łaskawy zlosnik.gif

Napisano

> a portfel nie płacze bo wiedziałem o tym że to trzeba zrobić jak kupowałem i był na to upust

> A co do niespodzianek to moim dieslu jestem przyzwyczajony

> Jak na razie to Scenic jest mega łaskawy

Co juz wymieniles od zakupu? smile.gif

Napisano

> I mnie dopadło zostawione w Gdyni u jednego z lepszych specjalistów od elektroniki w Renault

> Wstępnie 350zł

Że tak zapytam. Da się jeździć bez licznika?

Napisano
  • Autor

> Co juz wymieniles od zakupu?

hmmm zlosnik.gif

- Rozrząd , oleje, Kzfr itp

- amortyzatory tył

- olej w skrzyni

- katalizator

- świece

- opony

- linki ręcznego

- klocki przód

- Naprawa licznika

To chyba tyle hmm.gif Tylko jak go kupowałem to już parę rzeczy wiedziałem że jest do wymiany i byłem tego świadomy smile.gif auto kupiłem za 11300 z 2005r smile.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Że tak zapytam. Da się jeździć bez licznika?

da się smile.gifok.gif odpaliłem sobie apke na smartfonie żeby mieć wskazania licznika po GPS zlosnik.gif

Napisano

Da się, tylko musisz być zorientowany ile masz paliwa, żeby nie było niespodzianki jak auto stanie na środku drogi.

Napisano

> Da się, tylko musisz być zorientowany ile masz paliwa, żeby nie było niespodzianki jak auto stanie

> na środku drogi.

Skoro da się, to podejrzewam, że sygnał oznajmiający rezerwę też działa. Więc nie widzę zagrożenia wink.gif

Napisano
  • Autor

> Skoro da się, to podejrzewam, że sygnał oznajmiający rezerwę też działa. Więc nie widzę zagrożenia

Nie bardzo bo wszystkie pikające rzeczy są w liczniku jak pasy kierunki zlosnik.gifitp

Napisano

> Nie bardzo bo wszystkie pikające rzeczy są w liczniku jak pasy kierunki itp

A, no chyba że... cool.gif

Napisano

> co tam priv rodziną jesteśmy Elektryk to jest i miesci się na serpentynach na pogórzu

> A auto serwisuje np w Reno Max

Pracownia Elektroniki Samochodowej _Tadeusz Sipurzyński Gdynia ul. Czernickiego 43a. Namiar na niego pewno z Reno Maxa dostałeś zlosnik.gif Mnie też do niego wysłali z kluczykami od immo zlosnik.gifzlosnik.gif

http://www.autoelektronikagdynia.pl/

Oj Łysy nieużyty dziadu nie chciałeś innym dać, ja bym za to z forum Ciebie pogonił wpysk.gif

Napisano
  • Autor

> Pracownia Elektroniki Samochodowej _Tadeusz Sipurzyński Gdynia ul. Czernickiego 43a. Namiar na

> niego pewno z Reno Maxa dostałeś Mnie też do niego wysłali z kluczykami od immo

> http://www.autoelektronikagdynia.pl/

> Oj Łysy nieużyty dziadu nie chciałeś innym dać, ja bym za to z forum Ciebie pogonił

przecież pisałem że na priv nie daje bo rodziną jesteśmy niewiem.gif

Napisałem gdzie się znajduje ok.gif a kiedyś z przypadku ich sam znalazłem smile.gif

Napisano

> przecież pisałem że na priv nie daje bo rodziną jesteśmy

> Napisałem gdzie się znajduje a kiedyś z przypadku ich sam znalazłem

Cena jest zależna od usterki czy raczej stała u nich?

Jutro będę chyba dzwonił umówic mojego Espasa.

Napisano
  • Autor

> Cena jest zależna od usterki czy raczej stała u nich?

> Jutro będę chyba dzwonił umówic mojego Espasa.

Zależna od usterki u mnie przetwornica narobila bałaganu i dlatego tyle wyszło.

Ale fakt nie są tani Ale ponoć porządni...

Gdybym do nich szybciej podjechal to bym mniej zapłacił Ale w Renomax mówili że problem z radiem A nie z wyświetlaczem oslabiony.gif

Napisano

Zobaczę ile u mnie zaśpiewają

Na razie 2 razy zresestował sie przebieg dzienny w ciagu tygodnia i nie przechodzi testu na clipie zawiesza się w trakcie po wyświetleniu wszystkich segmentów.

Także serwisuję sie w renomax.

A pracownię też już poznałem nie są tani ale dla renówek z 3miasta to szczęście że są blisko

> Zależna od usterki u mnie przetwornica narobila bałaganu i dlatego tyle wyszło.

> Ale fakt nie są tani Ale ponoć porządni...

> Gdybym do nich szybciej podjechal to bym mniej zapłacił Ale w Renomax mówili że problem z radiem A

> nie z wyświetlaczem

Napisano

> Wstępnie 350zł

No i ja właśnie siedzę w ogródku pracowni i czekam na licznik do Espace

Napisano
  • Autor

> Zobaczę ile u mnie zaśpiewają

> Na razie 2 razy zresestował sie przebieg dzienny w ciagu tygodnia i nie przechodzi testu na clipie

> zawiesza się w trakcie po wyświetleniu wszystkich segmentów.

> Także serwisuję sie w renomax.

> A pracownię też już poznałem nie są tani ale dla renówek z 3miasta to szczęście że są blisko

> > nie z wyświetlaczem

jop mi mówili że jak by jakieś takie rzeczy się działy to żeby nieczekać bo droższa naprawa ok.gif

Napisano
  • Autor

> No i ja właśnie siedzę w ogródku pracowni i czekam na licznik do Espace

trzeba było mówić wpadł bym na spota bo nie daleko mam zlosnik.gif

Napisano

> trzeba było mówić wpadł bym na spota bo nie daleko mam

Nie spodziewałem się nawet że wolny termin będą mieć, rano zadzwoniłem i pojechałem - już po zabiegu

Napisano
  • Autor

> Nie spodziewałem się nawet że wolny termin będą mieć, rano zadzwoniłem i pojechałem - już po

> zabiegu

ile lżejszy ? zlosnik.gif

Napisano

> Zależna od usterki u mnie przetwornica narobila bałaganu i dlatego tyle wyszło.

to ile w końcu, bo widziałem wstępnie 350 PLN 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> to ile w końcu, bo widziałem wstępnie 350 PLN

400 ok.gif

Napisano

> 400

masakra...

sprzedaj SCENICA bo to syf auta i drogie w eksploatacji palacz.gif

Napisano
  • Autor

> masakra...

> sprzedaj SCENICA bo to syf auta i drogie w eksploatacji

no może dla Ciebie zlosnik.gif pozwól że to ja będę decydował co będę robił ze swoim autem zlosnik.gif

a jeśli koszta Cię przerażają zawsze możesz ułatwić sobie komfort psychiczny i pozbyć się swojego grinser006.gif

Napisano

wspomnisz później słowa "kolegów" z forum hehe.gif

Napisano

> 400

na czym polegała "usterka" ? shocked.gif

Napisano

> masakra...

> sprzedaj SCENICA bo to syf auta i drogie w eksploatacji

no co... przystępna cena jak za jakiś tam licznik biglaugh.gif

toż to połowa regenerowanego turbo, z tak usterkowego dci zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> no co... przystępna cena jak za jakiś tam licznik

no wiem - ujdzie w tłumie. w końcu Kaczory by zawołały 150 a może 200.

a fe z tym autem... na AK same negatywy 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> na czym polegała "usterka" ?

Padła jakaś przetwornica popaliła jakieś inne rzeczy dodatkowo były zimne luty ok.gif

Napisano

> Padła jakaś przetwornica popaliła jakieś inne rzeczy dodatkowo były zimne luty

ok, ale czym to się objawiało ?

Napisano

Licznik gaśnie czasami, wydaje dziwne dźwięki, resetują sie dane komputera pokładowego, licznik kilometrów, czasami nawet dobija ich więcej. zlosnik.gif Nagle włączy sie rezerwa.

Napisano

dokładnie.

zimne luty to "standard", ale przetwornica najczęściej pada z przegrzania

zalecane jest by w obudowie wyświetlacza, z tyłu, wykonać otwory do chłodzenia. kto miał licznik rękach ten wie, jakie to proste grinser006.gif

228185zega.jpg

Napisano

> Licznik gaśnie czasami, wydaje dziwne dźwięki, resetują sie dane komputera pokładowego, licznik

> kilometrów, czasami nawet dobija ich więcej. Nagle włączy sie rezerwa.

trochę upierdliwe, ale nie wiem czy na tyle żeby wydać 400 zł zlosnik.gif

Licznika nie da rady podmienić ?

Napisano

skuteczna naprawa - gdy objawy się pokazują, a nie jak już wszystko zgaśnie - kosztuje w Kaczorach 100 PLN + koszty przesyłki.

koszt przesyłki nawet PP to ok. 30-40 PLN. jakby się powołać na rabat z właściwego forum, to koszt przesyłki w drugą stronę pokrywają oni. sprawdzają resztę elementów na płytce i dają gwarancję na rok

tak więc 140 PLN a 400 PLN to IMHO znaczna różnica.

Napisano

Ja 3 lata temu wysyłałem do Kaczorów i spokój do tej pory mam. ok.gif

Napisano

Bo jak się zaczyna to prawdopodobnie są tylko zimne luty w okolicy tranzystora kluczującego przetwornicy. A później leci scalak sterujący przetwornicą itd.

Robiliśmy to z kumplem dla znajomych. Koszt części 20 zł. Tylko wylutowywanie wyświetlacza upierdliwe i samo lutowanie smd też.