Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC 1.1 mpi rozrusznik 9 ząbków w miejsce 8?

Featured Replies

Napisano

Pomóżcie i powiedzcie czy 9 ząbkowy rozruch będzie pasował i działał w miejsce 8 ząbkowego?

Z góry dziękuje za szybką odpowiedź

Napisano

Głowiczka w 9 zębowym jest inna rozumiem że padł ci w mpi z skrzynia c526?

Napisano
  • Autor

> Głowiczka w 9 zębowym jest inna rozumiem że padł ci w mpi z skrzynia c526?

tak skrzynia na mokrych półosiach.

rozrusznik na 8 zębów i inny rozstaw otworów!!

Dostałęm ze sklep dwa na przymiarkę z 8 i 9 zębami i żaden nie miał takiego rozstawu śrub!!

Z 2 używanych złożyłem jeden, jutro zobaczymy czy to zadziała.

Napisano

> tak skrzynia na mokrych półosiach.

> rozrusznik na 8 zębów i inny rozstaw otworów!!

> Dostałęm ze sklep dwa na przymiarkę z 8 i 9 zębami i żaden nie miał takiego rozstawu śrub!!

> Z 2 używanych złożyłem jeden, jutro zobaczymy czy to zadziała.

ja do tej skrzyni zalozylem rozrusznik z 1.4 8v i pasowal. Ten sam rozrusznik jezdzil potem na skrzyni c.514

Napisano

W C.526 jest w innym miejscu kołek ustalający. Rozstaw śrub jest taki sam jak w skrzyniach C.514. Wyjąć kołek ustalający z rozrusznika i będzie pasował. U mnie jeździł z powodzeniem rozrusznik z 500 1.4 16V 1kW ze skrzynią C.526 i nie było problemu. Kręci do tej pory jak szalony, bo seria czasami nie dawała rady z moim 1.2 16V. Miałem problemy zimą, ledwo co odpalał. Załóż rozrusznik 1kW z przekładnią planetarną tak jak ja mam, uwierz mi będziesz zadowolony. Zimą przy dużych mrozach kręci prawie jak latem. Jest idealny. Rozrusznik z 500 ma z tego co pamiętam 10-11 zębów. Nie pamiętam dokładnie.

Napisano

> W C.526 jest w innym miejscu kołek ustalający. Rozstaw śrub jest taki sam jak w skrzyniach C.514.

> Wyjąć kołek ustalający z rozrusznika i będzie pasował. U mnie jeździł z powodzeniem rozrusznik

> z 500 1.4 16V 1kW ze skrzynią C.526 i nie było problemu. Kręci do tej pory jak szalony, bo

> seria czasami nie dawała rady z moim 1.2 16V. Miałem problemy zimą, ledwo co odpalał. Załóż

> rozrusznik 1kW z przekładnią planetarną tak jak ja mam, uwierz mi będziesz zadowolony. Zimą

> przy dużych mrozach kręci prawie jak latem. Jest idealny. Rozrusznik z 500 ma z tego co

> pamiętam 10-11 zębów. Nie pamiętam dokładnie.

mi tego mowic nie musisz bo ja juz to mam przerobione biglaugh.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

> mi tego mowic nie musisz bo ja juz to mam przerobione

Pany, odgrzeję kotleta. Potrzebuję rozrusznik do CC. Motor z Bravo 1.2 16v 80KM i skrzynia sportasiowa. Z jakiego auta oprócz 500 szukać, żeby znaleźć ten 1KW? Wizualnie go jakoś odróżnię od tego słabszego? W tej chwili bateria która mi odpalała 4 litrowy motor w Jeepie nie może ukręcić 1.2 w CC shocked.gif

Napisano
  • Autor

> Pany, odgrzeję kotleta. Potrzebuję rozrusznik do CC. Motor z Bravo 1.2 16v 80KM i skrzynia

> sportasiowa. Z jakiego auta oprócz 500 szukać, żeby znaleźć ten 1KW? Wizualnie go jakoś

> odróżnię od tego słabszego? W tej chwili bateria która mi odpalała 4 litrowy motor w Jeepie

> nie może ukręcić 1.2 w CC

Spróbuj ten jeżeli ma 11 ząbków olx

Ogólnie to takie rozruszniki były w fiatach 1,2 8V z klimą i 16V

Proszę tu amsz z GP Rozrusznik 1kW

Napisano

Lepiej niż mocniejszy zamontować taki z przekładnią planetarną np z Grande Punto

Oprócz dużo lepszego kręcenia silnikiem skutkiem ubocznym jest fajny dźwięk odpalania

• 10 miesięcy później...
Napisano

Odgrzeję kotleta, pytanko chciałbym wymienić rozrusznik na mocniejszy, a najlepiej z przekładnią - jaki będzie pasował - Silnik 1.2 8v 75 punto 1, skrzynia "eska" z podciąganym wstecznym... Obecnie mam seryjny rozrusznik ze sportinga ( MM 0,9 kW) ale przy większych mrozach zapala z oporami... 
Pomocy  :blagam:

Napisano

Odgrzeję kotleta, pytanko chciałbym wymienić rozrusznik na mocniejszy, a najlepiej z przekładnią - jaki będzie pasował - Silnik 1.2 8v 75 punto 1, skrzynia "eska" z podciąganym wstecznym... Obecnie mam seryjny rozrusznik ze sportinga ( MM 0,9 kW) ale przy większych mrozach zapala z oporami...

Pomocy :blagam:

A moze to kwestia akumulatora, a nie rozrusznika?
Napisano

A moze to kwestia akumulatora, a nie rozrusznika?

Nie, aku w porządku, rozrusznik też zrobiony - sprawdzony, przeczyszczony, łozyska i tulejki wymienione, szczotki też. Chciałbym wymienić - bo wiem że wymieniają ludzie na rozruszniki z przekładnią chyba z gp, ale nie wiem jakie - a w ciemno nie chcę kupować...

Napisano

Nikt nie montował u siebie takiego rozrusznika z przekładnią?

Napisano

montowal...wyzej jest napisane..... :oki:

Napisano

Stety niestety ale muszę jeszcze trochę pomęczyć, bo rozruszników jest całe mnóstwo :/

Czy ten z linku to jest rozrusznik z przekładnią pasujący do eskowej skrzyni? Nie chcę kupować w ciemno żeby później okazało się że nie pasuje :(

http://allegro.pl/rozrusznik-fiat-albea-1-4-500-100-hp-55193356-i5355296252.html

Pomocy  :pad:

Napisano

Ktoś coś? Chciałbym zakup zrobić, a nie wiem do końca czy dobry :phi: w ciemno kupować nie chcę, byłbym wdzięczny za pomoc :ok:

Napisano

No przeciez jest powyzej napisane co i jak. Montowalismy te rozruszniki i dzialaly

• 3 tygodnie później...
Napisano

tak dla potomnych...rozrusznik Fiat Hitachi 1 kw ( przekładnia planetarna)

100 HP nr.55193356

pod skrzynie c 514 ( skrzyni z vana podciągany wsteczny )...śruby montażowe idealne pod montaż ( tuleja ustalająca ścięta ) wszystko gra ,cyka pięknie ;)

silnik 1.2 16v

08abf3b17e8fd163gen.jpg

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

kto wie czy ten ma planeterna przekładnie?

314660279_3_1000x700_rozrusznik-fiat-gra

Napisano

tak na szybkiego to jest Hitachi 1 kw 51832950 z fiata 500 oraz Bravo.....myślę ze posiada....jaka cena ??

Napisano
  • Autor

tak na szybkiego to jest Hitachi 1 kw 51832950 z fiata 500 oraz Bravo.....myślę ze posiada....jaka cena ??

w podobnej cenie jak ten http://allegro.pl/fiat-500-panda-grande-punto-rozrusznik-51832950-i5858810096.html

a ten 55193355 HITACHI http://allegro.pl/rozrusznik-fiat-500-1-2-8v-07-55193355-hitachi-i5248808399.html

w tym poście pisali że te z 1.0 kw są podobne  https://forum.autokacik.pl/index.php/topic/380880-rozruszniki-hitachi-1kw-roznice/

Napisano

brałbym tego za 50 zl numery się zgadzają oraz cena niska....taki jak mój tez jest w sprzedażny ale ponad 100zl kosztuje....