Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota RAV4 2.0 VVT-i 2002 rok brak iskry

Featured Replies

Napisano

Witam gościnnie, mam problem z brakiem iskry na wszystkich czterech świecach w Toyota RAV4 2.0 VVT-i 2002 rok. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Zakładam że nie mogły paść wszystkie cztery fajko-cewki. Gdzie szukać braku iskry? Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

> Witam gościnnie, mam problem z brakiem iskry na wszystkich czterech świecach w Toyota RAV4 2.0

> VVT-i 2002 rok. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Zakładam że nie mogły paść wszystkie cztery

> fajko-cewki. Gdzie szukać braku iskry? Z góry dzięki za pomoc.

czujnik polozenia walu/walka

strzelam

Napisano

> Witam gościnnie, mam problem z brakiem iskry na wszystkich czterech świecach w Toyota RAV4 2.0

> VVT-i 2002 rok. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Zakładam że nie mogły paść wszystkie cztery

jakiś alarm ma?

Napisano
  • Autor

> jakiś alarm ma?

Tak, fabryczny. Do dziś wszystko było ok. Zaświeciła się kontrolką Check Engine i po zgaszeniu silnik nie uruchamia się. Kręci rozrusznikiem, nawet specjalnie nie czuć zapachu benzyny (pompa paliwa pracuje). Zastanawia brak iskier na wyjętych świecach. Gdyby cewka była jedna zbiorcza byłoby łatwiej zdiagnozować, ale są indywidualne cewko-fajki (wszystkie na raz nie mogły paść).

Napisano

immobiliser mogł sie rozprogramowac lub ulec uszkodzeniu jego wiazka crazy.gif

ostatnio modne sa takze gryzione, mogło cos wejsc pod maskę i najnormalniej zjeść kabel food.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

A jaki blad wyrzucil zapalony check?

Napisano

> Zaświeciła się kontrolką Check Engine i po zgaszeniu

> silnik nie uruchamia się.

Bez sprawdzenia błędów chyba się nie obędzie.

Napisano
  • Autor

> Bez sprawdzenia błędów chyba się nie obędzie.

Próbowałem połączyć się z samochodem za pomocą Techstream, Scantool, ScanXL. Niestety żaden program nie może ustalić połączenia z modułem. Otrzymuje informację o braku komunikacji (interfejs nie odpowiada).

Napisano

> Próbowałem połączyć się z samochodem za pomocą Techstream, Scantool, ScanXL. Niestety żaden program

> nie może ustalić połączenia z modułem. Otrzymuje informację o braku komunikacji (interfejs nie

> odpowiada).

Nie wiem jaki interfejs jest potrzebny do toyoty, więc nie pomogę ok.gif

Napisano

> Próbowałem połączyć się z samochodem za pomocą Techstream, Scantool, ScanXL. Niestety żaden program

> nie może ustalić połączenia z modułem. Otrzymuje informację o braku komunikacji (interfejs nie

> odpowiada).

Może po prostu komp padł?

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Nie wiem jaki interfejs jest potrzebny do toyoty, więc nie pomogę

VAG K + CAN COMMANDER 1.4 do tego CASCADE 0.9... IThankYou.gif

odczytuje większość modułów Toyoty i nie tylko wink.gif

Napisano

> VAG K + CAN COMMANDER 1.4 do tego CASCADE 0.9...

> odczytuje większość modułów Toyoty i nie tylko

ciekawe, mnie K+Can Commander z Cascade dzialac nie chcial za nic w swiecie, za to tanszy VAG KKL laczyl sie z roznymi autami acz ze stabilnoscia transmisji bylo tak sobie.

do Toyoty lepszy jest mini VCI + Techstream, podstawowa diagnostyke OBD2 robi sie klonami ELM327 + program jaki kto tam lubi

Napisano

> immobiliser mogł sie rozprogramowac lub ulec uszkodzeniu jego wiazka

> ostatnio modne sa takze gryzione, mogło cos wejsc pod maskę i najnormalniej zjeść kabel

Też możliwe. Kiedyś jeden patałach zapomniał dokręcić jednej z mas od kompa kluczem tylko palcami nakrętkę złapał. Po dwóch miesiącach się poluzowała. Objawy były identyczne.

Napisano

U mnie działa bez większych problemów, fakt że Cascade jest mało stabilne ale po zmianie portu na mniej "luźny" oink.gif USB stabilność połączenia znacząco się poprawiła.