Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Folia statyczna do szyb

Featured Replies

Napisano

Testował ktoś coś takiego?

http://allegro.pl/rb85-roleta-folia-do-szyb-statyczna-samochodowa-i4596380768.html

Muszę przyciemnić tylne w vanie.

Najlepiej jak najtańszym kosztem.

Na początku myślałem nad zwykłą folią do przyciemniania, ale przeglądając allegro znalazłem właśnie folię statyczną.

Warto to kupić? Montaż wydaje się być banalny....

Jak z widocznością z zewnątrz? Najlepiej jakby z zewnątrz nie było nic widać co jest wewnątrz....

Ewentualnie fotki z taką folią mile widziane... grinser006.gif

Napisano

Miałem styczość z taką folią kilka lat temu. Bardziej niż folie przypomina to naprawdę perforowany gęsto cienki arkusz gumy. Łatwo się montuje, raczej nie odpada (choć to różnie bywa), łatwo zdejmuje, estetycznie - beznadzieja. Widoczność jest IMO mocniej ograniczona niż po montażu typowej ciemniej folii.

Jeśli Cię to satysfakcjonuje i położysz na wszystkie szyby to z zewnątrz ciężko będzie coś zobaczyć. Jeśli ma być tanio to bym chyba wykleił od środka szyby zwykłą folią reklamową, w dowolnym kolorze.

Napisano

miałem, a nawet mam gdzieś w szafce leży. Tydzień pojeździło na szybie tylnej w fordzie i zdjąłem.... Wygląda jak autobusy MPK ... folia z dziurami jak staniesz blisko auta to widać co jest wewnątrz a daleka wygląda jak całkiem czarna szyba.. Ogólnie polecam zwykłą folie za pare zł nawet w pełni ciemną o wiele lepiej to będzie wyglądało, a te sa w małych kawałkach i musisz kombinować żeby zakleić szybe.

Napisano

> Testował ktoś coś takiego?

A ja miałem, przycięte z dużego arkusza na wymiar do tylnych szyb Maryśki.

Idealnie sprawdzało się w celu, do którego jest przeznaczone - ochrony przed słońcem.

Przyklejone na czystą szybę przylega idealnie. Docięte na wymiar nie razi wyglądem.

Napisano

Docięta z rolki przylega bez zarzutu.

Z wewnątrz nie ma praktycznie różnicy w widoczności, z zewnątrz szyby są czarne.

Dodatkowa zaleta: nie zmienia odcienia, nie płowieje jak typowe folie adhezyjne oraz w każdej chwili można ją ściągnąć i ponownie założyć.

1999785456_19731_2.jpg

1999785456_19731_6.jpg

Napisano

> Docięta z rolki przylega bez zarzutu.

> Z wewnątrz nie ma praktycznie różnicy w widoczności, z zewnątrz szyby są czarne.

> Dodatkowa zaleta: nie zmienia odcienia, nie płowieje jak typowe folie adhezyjne oraz w każdej

> chwili można ją ściągnąć i ponownie założyć.

a jak z opuszczaniem szyb?

Napisano

> Docięta z rolki przylega bez zarzutu.

> Z wewnątrz nie ma praktycznie różnicy w widoczności, z zewnątrz szyby są czarne.

> Dodatkowa zaleta: nie zmienia odcienia, nie płowieje jak typowe folie adhezyjne oraz w każdej

> chwili można ją ściągnąć i ponownie założyć.

A gdzie taka rolke kupic?

Napisano

> a jak z opuszczaniem szyb?

Pewnie trzeba zapomnieć zlosnik.gif

Napisano

Bez problemu. Folia trzyma się mocno.

Mam ją w 2 autach od 1,5 roku.

Napisano

> Bez problemu. Folia trzyma się mocno.

> Mam ją w 2 autach od 1,5 roku.

czyli dobra opcja na przednie boczne szyby ? biglaugh.gif

w razie kontroli zdejmujemy w 5 sekund i już? biglaugh.gif

Napisano

To zależy - jak masz u dołu szyby twardą gumową uszczelkę zgarniającą, to trzeba dociąć z zapasem, żeby przy zakładaniu folii wsunąć ten zapas pod uszczelkę.

Inaczej folia będzie zaczepiać o uszczelkę.

Jeśli masz uszczelkę miękką, filcową (z "misia"), to zaczepiać nie będzie i problemu też nie będzie.

Napisano

Jeżdżę z taką folią już 3 rok. Folia z rolki z Norauto. Dla mnie najważniejsza była łatwość demontażu i to żeby zakrywala szyby w całości. Cena była dość niska. W zestawie był nożyk i packa. Z zalet - łatwo się kładzie na

wodę z płynem, daje się formować opalarka. Wady - jak jest ciepło lubi w narożnikach lekko odłazić, nie jest idealnie przejrzysta - że środka widać że to folia (lekkie zniekształcenia i rozmycie), przy otwieranych szybach będzie się podwijać, chyba że górną krawędź przytniesz na równo i zabezpieczysz jaka taśma lub folią z klejem. Samodzielny montaż w kombi - cały tył zajął mi jakieś 4 godziny w warunkach praktycznie polowych. Najtrudniejsze były szyby boczne otwierane - te wyszły najgorzej. Najłatwiej poszło mi z tylną, tak więc nie bać się opalarki, uważać jedynie żeby nożem nie pociąć ścieżek zatopionych w szybach, uszczelek czy lakieru.

Napisano

> Jeżdżę z taką folią już 3 rok.

Pokaż jakieś foty smile.gif