Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód powtórnie malowany-kupilibyście?

Featured Replies

Napisano

czemu nie - grunt żeby porządnie zrobione.

kupiłem teściowi passka B5fl z 2004 roku, malowanego na gwarancji w lakierni VW z powodu jakiejś fabrycznej wady powłoki lakierniczej - rozebrany do gołego, pomalowany, złożony, większość chromów (pełen chrom pakiet łącznie z relingami) wymieniona. Auto prezentowało się i prezentuje super ok.gif

Napisano

To jest clio więc kostki pod siedzeniami na 99%. Wszelakie kontakt spraye działają tymczasowo. Najskuteczniejsze rozwiązanie to cążki i lutownica.

Swoją drogą jakaś dziwna wersja - ksenon był tylko w Initiale i Sport (Sport to nie jest napewno), a brak klimy.

Co do tematu to jeśli dobrze pomalowane i w całości to bez różnicy dla mnie.

Napisano
  • Autor

> To jest clio więc kostki pod siedzeniami na 99%. Wszelakie kontakt spraye działają tymczasowo.

> Najskuteczniejsze rozwiązanie to cążki i lutownica.

> Swoją drogą jakaś dziwna wersja - ksenon był tylko w Initiale i Sport (Sport to nie jest napewno),

> a brak klimy.

> Co do tematu to jeśli dobrze pomalowane i w całości to bez różnicy dla mnie.

Doposażana krajówka, dziwaczna wersja to fakt.Sprawdzę w wolnej chwili po VIN, bo może sam sobie ktoś doposażył. Pomalowane nieźle.

Napisano

> widzisz ja te auto dyskwalifikuje bo nie ma LPG

LPG można łatwo i prosto dołożyć, dokładanie klimy to już rzeźba.

Napisano

> Jak w temacie. Czy kupilibyście samochód powtórnie malowany?Chodzi o to, że został mu zmieniony

> zupełnie kolor. Samochód wartości ok 8 tyś klasa B.

Pewnie smile.gif Kupiłem nawet auto, które komorę miało w innym kolorze buda w kameleonie jakoś mi to nie przeszkadzało. Kolorem się nie jeździ ok.gif

Napisano

> Jak w temacie. Czy kupilibyście samochód powtórnie malowany?Chodzi o to, że został mu zmieniony

Kolega miał mondeo ponownie malowane na zupełnie inny kolor, wszystkie elementy ściągane i malowane 2 stronnie.

Wyglądało to lepiej niż fabrycznie, ale za lakierowanie płacił ok. 7-8 k PLN grinser006.gif

Poszedł bardzo szybko bez żadnego problemu.

Napisano

Miałeś okazję przyjrzeć się jak oglądałem u Ciebie mój przyszły nabytek zlosnik.gif Kupiłem go m.in. ze względu na oryginalny lakier. Mam niestety skrzywioną psychikę na tym punkcie. Nie chciałbym auta lakierowanego powtórnie bo po jakimś czasie widzę wszystkie niedoskonałości i pełno śmieci sick.gif

Napisano

> za 8 to tak, za 18 już nie

Jeżeli lakierowanie zrobione sensownie (tj. zgodnie ze sztuką), to jest to zaleta i w przypadku auta za 8 tysięcy, i za 18 tysięcy, nawet za 28 tysięcy a i za 38 tysięcy też nie jest to problem. Lepsze jest auto polakierowane, niż poobijane smile.gif

Problem zaczyna się, gdy Mietek z Józkiem przyjeżdżają potem kupić to auto (oczywiście w towarzystwie Krzycha z miernikiem lakieru z allegro - nawet nie kalibrowanym, bo po co) i zaczynają na bieżąco tworzyć nieprawdopodobną przeszłość tego samochodu.

Napisano

> Jeżeli lakierowanie zrobione sensownie (tj. zgodnie ze sztuką), to jest to zaleta i w przypadku

> auta za 8 tysięcy, i za 18 tysięcy, nawet za 28 tysięcy a i za 38 tysięcy też nie jest to

> problem.

Samo lakierowanie to jedno ale co jest pod tym lakierem to inna sprawa. Co nie zmienia faktu, iż wolałbym auto z oryginalnym lakierem skromny.gif

Napisano

> Samo lakierowanie to jedno ale co jest pod tym lakierem to inna sprawa. Co nie zmienia faktu, iż wolałbym auto z oryginalnym lakierem

Dlatego piszę o wykonaniu tego zgodnie ze sztuką. Jeżeli auto ma 3 cm szpachli nałożonej na przynitowaną ćwiartkę, to nie jest to zgodne ze sztuką smile.gif

Mnie szczerze mówiąc lakier mało interesuje - auto ma być sprawne, jeździć, być czyste (zwłaszcza w środku - na zewnątrz na Śląsku to niemożliwe - totalny syf na drogach) i to wszystko smile.gif

Napisano
  • Autor

> Miałeś okazję przyjrzeć się jak oglądałem u Ciebie mój przyszły nabytek Kupiłem go m.in. ze

> względu na oryginalny lakier. Mam niestety skrzywioną psychikę na tym punkcie. Nie chciałbym

> auta lakierowanego powtórnie bo po jakimś czasie widzę wszystkie niedoskonałości i pełno

> śmieci

Ja obawy mam inne, żeby to się nie zaczęło łuszczyć za jakiś czas...no ale zobaczymy, póki co fajnie wygląda i skoro 6lat wytrzymało tzn że zrobione dobrze i nie złuszczy się.

Napisano

> No już, Jay mi zapchał okazjami z Radomia

jak ja szukałem to nic nie miał dla mnie grinser006.gif

Napisano

> Na jednych drzwiach jest trochę szpachli, (do 800um) wygląda na jakąś przyszpachlowaną wgniotę.

> Reszta do 260um max, a większość na 160 zrobiona.

myślisz że dużo polerowali do 160 ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> myślisz że dużo polerowali do 160 ?

Myślę, że jechali do podkładu, na zasadzie gruby pad i jazda, daje to potem dobry efekt, bo lakier nie puchnie i nie łuszczy się. Ale w zasadzie ja tam się nie znam, skoro zrobione jest to dobrze, a robione było "dla siebie" więc lakiernik też nie zrobił fuchy aby wypchać.

Napisano

> Ja obawy mam inne, żeby to się nie zaczęło łuszczyć za jakiś czas...no ale zobaczymy, póki co

> fajnie wygląda i skoro 6lat wytrzymało tzn że zrobione dobrze i nie złuszczy się.

u mnie zaczęło się łuszczyć po ok. 8- 9 latach, a wcześniej nie dawało żadnych oznak, że coś miałoby się dziać

Napisano
  • Autor

> u mnie zaczęło się łuszczyć po ok. 8- 9 latach, a wcześniej nie dawało żadnych oznak, że coś

> miałoby się dziać

Po tylu to i ori w niektórych się łuszczy.