Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do kiedy butla jest ważna?

Featured Replies

Napisano

Cześć

Do butli Stako dostałem "Manufacture and test certificate lpg tank" na którym jest tylko rok produkcji 2014, ale bez miesiąca.

Do kiedy ta butla ma legalizację?

Napisano

> Cześć

> Do butli Stako dostałem "Manufacture and test certificate lpg tank" na którym jest tylko rok

> produkcji 2014, ale bez miesiąca.

> Do kiedy ta butla ma legalizację?

na butli koło wielozaworu powinno być wybita data produkcji tzn miesiąc i rok produkcji wink.gif

Napisano

> Cześć

> Do butli Stako dostałem "Manufacture and test certificate lpg tank" na którym jest tylko rok

do 2024

Napisano

> A miesiac?

Sprawdź na butli.

Napisano

Masz tam gdzieś info o dopuszczeniu do użytku przez TDT ? Jakiś papier na to ? Najlepiej spisz nr zbiornika, zadzwoń do Stako i wszystko się wyjaśni.

Napisano

> Cześć

Powinieneś mieć jeszcze protokół TDT z badania i z decyzją. Tam są wymagane daty. Na poświadczeniu z GZWM mam to na drugiej stronie i na STAKO też chyba tak miałem.

Napisano
  • Autor

> Powinieneś mieć jeszcze protokół TDT z badania i z decyzją. Tam są wymagane daty. Na poświadczeniu

> z GZWM mam to na drugiej stronie i na STAKO też chyba tak miałem.

Okazało się, że nie otrzymałem tego dokumentu przy odbiorze samochodu z salonu.

Otrzymałem za to wczoraj mejla z serwisu, że "przed najbliższym okresowym przeglądem technicznym w Stacji Kontroli Pojazdów (rok po dacie pierwszej rejestracji) należy obowiązkowo dokonać legalizacji zbiornika gazu", więc zacząłem sprawdzać o czym piszą i odkryłem, że brakuje mi właśnie protokołu TDT.

I teraz już zupełnie nie ogarniam, że wydali mi samochód bez tego protokołu i tak sobie jeżdżę...

Napisano

> Okazało się, że nie otrzymałem tego dokumentu przy odbiorze samochodu z salonu.

To jak zrobili homologację instalacji? Przecież tam trzeba wpisać nr protokołu i decyzji TDT.

Napisano
  • Autor

> To jak zrobili homologację instalacji? Przecież tam trzeba wpisać nr protokołu i decyzji TDT.

Też mnie to zastanawia.

Treść mejla z salonu. Przyznam, że po zapoznaniu się z jego treścią zamurowało mnie. Czy ktoś mnie zrobił w balona?

Quote:

Szanowni Państwo

W związku z posiadaniem przez Państwa samochodu (...) wyposażonego w fabryczną instalacje LPG chciałbym poinformować, iż przed najbliższym okresowym przeglądem technicznym w Stacji Kontroli Pojazdów (rok po dacie pierwszej rejestracji) należy obowiązkowo dokonać legalizacji zbiornika gazu. Z uwagi jednak na fakt, iż są Państwo naszymi klientami wszelkie formalności załatwimy bezpłatnie w naszym serwisie. Wydanie niezbędnych dokumentów związane jest zleceniem tego specjalistycznej firmie wskazanej przez Transportowy Dozór Techniczny.

W związku z tym jedynymi możliwymi dniami wizyt w tej sprawie w naszym serwisie są czwartki tj. 18.12 i później od stycznia 2015 w godzinach 8.00-10.00.

Uprzejmie proszę o potwierdzenie mailowo bądź telefonicznie (bezpośrednio do mnie) dogodnego dla Państwa terminu i godziny. Przewidywany czas wizyty na serwisie - 1 godzina. Proszę o zabranie na czas wizyty książeczki serwisowej pojazdu.

Napisano

> Też mnie to zastanawia.

> Treść mejla z salonu.

<ciach>

Oni Ci mówią: daliśmy ciała, wydaliśmy samochód bez papierów, które później zgubiliśmy, wyprostujemy sprawę robiąc ponowną legalizację zbiornika i będzie ok.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Oni Ci mówią: daliśmy ciała, wydaliśmy samochód bez papierów, które później zgubiliśmy,

> wyprostujemy sprawę robiąc ponowną legalizację zbiornika i będzie ok.

> Pozdrawiam BAS

Niekoniecznie. Atest na zbiornik jest wymagany tylko w PL. Samochody z fabrycznym LPG sprzedawane w innych krajach nie mają obowiązku mieć takiego papierka.

Napisano

> Niekoniecznie. Atest na zbiornik jest wymagany tylko w PL. Samochody z fabrycznym LPG sprzedawane w

> innych krajach nie mają obowiązku mieć takiego papierka.

A ASO, które wydaje takich samochodów minimum kilka w miesiącu nie wie o tym?

Obstawia, że się zakałapućkali.

Pozdrawiam BAS

• 1 miesiąc później...
Napisano

Skoro nowy zbiornik masz założony to załatwią tylko kopię legalizacji. Koszt ok 65 zł