Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcia źle parkujących samochodów - legalne?

Featured Replies

Napisano

Na jednym forum:

Mistrzowie parkowania

autor zamieszcza zdjęcia źle zaparkowanych samochodów. Wpierw robił to zakrywając nr-y rejestracyjne. Teraz (chyba się poirytował) i już ich nie zakrywa. Czy takie działanie jest zgodne z prawem?

Napisano

> Na jednym forum:

> Mistrzowie parkowania

> autor zamieszcza zdjęcia źle zaparkowanych samochodów. Wpierw robił to zakrywając nr-y

> rejestracyjne. Teraz (chyba się poirytował) i już ich nie zakrywa. Czy takie działanie jest

> zgodne z prawem?

Tak. ok.gif

Napisano

Tak, ale co komu przeszkadza taka fotka... przecież po fotce z numerami rej, nie da się zidentyfikować kierującego który zaparkował, wiec co za roznica czy sa numery czy nie ma smile.gif

Napisano

> Tak, ale co komu przeszkadza taka fotka... przecież po fotce z numerami rej, nie da się

> zidentyfikować kierującego który zaparkował, wiec co za roznica czy sa numery czy nie ma

No i właśnie dlatego jest legalne, bo numer rejestracyjny to nie są dane osobowe.

Napisano

> Na jednym forum:

> Mistrzowie parkowania

> autor zamieszcza zdjęcia źle zaparkowanych samochodów. Wpierw robił to zakrywając nr-y

> rejestracyjne. Teraz (chyba się poirytował) i już ich nie zakrywa. Czy takie działanie jest

> zgodne z prawem?

Jest zgodne. Nie przejmuj się, po prostu następnym razem zaparkuj w dozwolonym miejscu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jest zgodne. Nie przejmuj się, po prostu następnym razem zaparkuj w dozwolonym miejscu

Ja się tam nie przejmuję. Mojej Asi tam na zdjęciach nie ma smile.gif Poza tym parkuję z głową, więc mi takie zdjęcie nie grozi.

Napisano

> Poza tym parkuję z głową, więc mi

> takie zdjęcie nie grozi.

Oooo to jak wszyscy z ak zlosnik.gif

Napisano

> Oooo to jak wszyscy z ak

Ja mam na to inny sposób, po prostu na AK nie pokazuje mojego auta zlosnik.gif

Także jak cos gdzies kiedyś w necie się pojawi na mnie, to i tak nikt nie będzie wiedział spy.gif

Napisano

> Ja mam na to inny sposób, po prostu na AK nie pokazuje mojego auta

> Także jak cos gdzies kiedyś w necie się pojawi na mnie, to i tak nikt nie będzie wiedział

Ja tam tez bym sobie ręki nie dał uciąć że zawsze wszystko robię idealnie...

Napisano
  • Autor

> Ja tam tez bym sobie ręki nie dał uciąć że zawsze wszystko robię idealnie...

Nie chodzi o to czy idealnie czy nie. Można zaparkować nie idealnie ale i tak przy tym nie przeszkadzać innym.

Napisano

> Nie chodzi o to czy idealnie czy nie. Można zaparkować nie idealnie ale i tak przy tym nie

> przeszkadzać innym.

Wiem ale pomijając to że sa na zdjęciu inne wolne miejsca ( choć nie wiadomo czy były gdy parkował) To w czym tak bardzo ta vectra preszkadza ? Bo mnie się wydaje że to raczej normalny sposób parkowania na ciasnych osiedlach.

No chyba że to droga pożarowa to inna bajka.

Napisano
  • Autor

> To w czym tak bardzo ta vectra preszkadza ? Bo mnie się wydaje że to raczej normalny sposób

> parkowania na ciasnych osiedlach.

Jak na moje oko jest zaparkowana na skrzyżowaniu / zakręcie.

Napisano

> Jak na moje oko jest zaparkowana na skrzyżowaniu / zakręcie.

Tak , ale na osiedlach tak się parkuje i nikomu to nie przeszkadza.

Pewnie tam była dodatkowo strefa zamieszkania wiec parkować wolno tylko w wyznaczonych miejscach... ale co zrobić, jak nie ma gdzie, to się parkuje wszędzie.

Napisano

> Tak, ale co komu przeszkadza taka fotka... przecież po fotce z numerami rej, nie da się

> zidentyfikować kierującego który zaparkował, wiec co za roznica czy sa numery czy nie ma

A gdyby to było np. S1 nazwa_firmy ?

Napisano

> A gdyby to było np. S1 nazwa_firmy ?

A nazwa firmy jest daną osobową?

mar00ha

Napisano

> Ja się tam nie przejmuję. Mojej Asi tam na zdjęciach nie ma Poza tym parkuję z głową, więc mi

> takie zdjęcie nie grozi.

Nie mów hop

Też parkuje z głową. Ale w poprzedni piatek zaparkowałem między dwoma samochodami stojącymi lekkim ukosem. W czasie weekendu oba odjechały, na ich miejsce przyjechały inne i stanęły już prosto. Wyszło, że zaparkowałem ukosem i zajmuje półtora miejsca i oczywiście w poniedziałek rano zastałem samochód z odwiniętymi lusterkami i wycieraczkami.

Słoiki wróciły w niedziele wieczorem i jeden musiał zostawić samochód dalej niż zwykle.

Napisano
  • Autor

> Też parkuje z głową. Ale w poprzedni piatek zaparkowałem między dwoma samochodami stojącymi lekkim

> ukosem. W czasie weekendu oba odjechały, na ich miejsce przyjechały inne i stanęły już prosto.

> Wyszło, że zaparkowałem ukosem i zajmuje półtora miejsca i oczywiście w poniedziałek rano

> zastałem samochód z odwiniętymi lusterkami i wycieraczkami.

Faktycznie, też kilka razy miałem taki dylemat. Zaparkować równo między innymi samochodami, czy zgodnie z liniami wyznaczającymi miejsce.

Napisano

> Nie mów hop

> Też parkuje z głową. Ale w poprzedni piatek zaparkowałem między dwoma samochodami stojącymi lekkim

> ukosem. W czasie weekendu oba odjechały, na ich miejsce przyjechały inne i stanęły już prosto.

> Wyszło, że zaparkowałem ukosem i zajmuje półtora miejsca i oczywiście w poniedziałek rano

> zastałem samochód z odwiniętymi lusterkami i wycieraczkami.

> Słoiki wróciły w niedziele wieczorem i jeden musiał zostawić samochód dalej niż zwykle.

a jakbyś tak zaparkowany samochód na numerach zaczynających się od L... zobaczył? Nie było by fotki i prześmiewczego wątku na AK?

Napisano

> Ja mam na to inny sposób, po prostu na AK nie pokazuje mojego auta

> Także jak cos gdzies kiedyś w necie się pojawi na mnie, to i tak nikt nie będzie wiedział

Ja po prostu zacząłem handlować autami i mam ciągle inne, więc i tak jest albo na poprzedniego albo na nowego właściciela 270751858-jezyk.gif

I sporo zdjęć dostaję nie swoich, albo opłat karnych za parkowanie-np w tym mies przyszło z czerwca na auto co sprzedałem w maju, albo taki rekorodzik to w jednym miesiącu 550zł i 450zł za fotografa koleś przytulił, przyszło najpierw do mnie jako właściciela (bo on nie zarejestrował).

Napisano

> Faktycznie, też kilka razy miałem taki dylemat. Zaparkować równo między innymi samochodami, czy

> zgodnie z liniami wyznaczającymi miejsce.

jeżeli jest opcja zaparkowania zgodnie z liniami to zawsze wybieram tą.