Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki golas ? Tuststyczno-sportowy

Featured Replies

Napisano

> brakuje yamahy hmm coś ala FZ 1 tylko nowszej

no FZ1 to juz zabytkowa konstrukcja i podobno zawiasem odbiega od konkurencji ale nie slychac nic o nastepcy

Napisano

> FJR pamieta nie tylko mamuty ale i czysy gdy zycie z wody wypelzlo.

> Fakt, ze prowadzi sie lekko, jak dla mnie ZA lekko. Jezeli komus nie przeszkadza 5 - cio biegoa

> skrzynia biegow to czemu nie, ale technologia to juz z 17 lat ma, moze faltyczne nowego GS 500

> ?

> A ten mit urban legnd z BMW to skad wziales ? K 1200 miala problemy z koszem sprzegla i naciagiem

> lancuszka rozrzadu, wymian az modelu 1300 skutecznie rozwiazuje Problem.

> To, ze komus sie cos tam zjechalo nie znaczy, ze sa z tym problemy. Zapytal bym jak urzytkowal i

> czy robil Service ? Ale to tez nie tak istotne. W moich dwoch K 1200 S w pierwszym byla

> fabryczna wada. Mimo tego ponownie sie na nia zdecydowalem, w drugim nie bylo najmniejszego

> problemu.

> Aaaaaaa zarowki sie poprzepalaly, to pewnie do doopy bo sie przeciez zepsulo

> Tam gdzie ten Twoj FJR wypluwa pluca ( bo zadyszki Dostal ) to K 1200 R lyka go na IV - tym biegu

> ( majac jeszcze 2 w zanadrzu )

> Porownujesz sprzety miedzy ktorymi sa lata swietlne.

> W Niemczech roznica kosztow inspekcji jest trzy krotna ( na niekorzysc FJR

Czepiacie się sprawdzonej konstrukcji.

BMW - Dobry kolega ujeżdża, wiec wiem co sie z moto dzieje.

Czy w BMW da sie nie zrobić serwisu w ASO?

A niech sobie mnie wyprzedza nawet GS 500, dla mnie ważne jest, że na FJR mogę pojechać tyle ile ja chce i mieści się to w zakresie danych fabrycznych.

Nie rób ze mnie kretyna z tymi żarówkami. Jak chcesz w ten sposób rozmawiać to Ci gimbazę podstawię do dyskusji.

Nie wiem ile kosztuje serwis BMW ani serwis FJR, nie korzystam z ASO. W FJR wiele rzeczy mozna zrobić poza ASO lub samemu (wymiana klocków trwa mniej niż minutę) i nie mam na myśli drutowania sprzętu, w BMW trzeba się podłączyć pod komputer.

Co nie zmienia faktu, że jedynym możliwym następcą FJR jest K1600 GT wink.gif

Napisano

> BMW - Dobry kolega ujeżdża, wiec wiem co sie z moto dzieje.

Tez wiem tyle, ze nie od kolegi a z pierwszej reki biglaugh.gif bTak jak pisalem, pierwszy exemplarz sprzedalem bo nie mogli sobie z naprawa poradzic - coz czlowiek glupi byl i pewnych rzeczy nie wiedzial jak takie sprawy sie zalatwia

W dwoch nastepnych modelach absolutnie zydnych problemow. Tyle, ze drugi ukradli mo po 5 - ciu latac z przebiegiem 20 000 km.

> Czy w BMW da sie nie zrobić serwisu w ASO?

Jezeli trafisz na Service ktory ma oprogramowanie to tak.

> Nie rób ze mnie kretyna z tymi żarówkami.

Nie kumam o co Ci chodzi. Napisze wiec ponownie. Na przelomie 5 lat i 20 000 km jedynymco mi sie zepsulo lub bylo do wymiany toi jedna akcja Service'ow podczas ktorej zostala wymieniona sroba z otworem przy pompie przedniuego hamulca oraz dwie przepalone zarowki H7 to jest wszystko.

> Nie wiem ile kosztuje serwis BMW ani serwis FJR, nie korzystam z ASO.

To, ze Ty nie korzystasz, nie znaczy ze nie korzystaja inni

W BMW przy 20 000 km za Service placilem niecale 200,- Euro, kumpel za w/w moto 678,- Euro czyli ponad 3 x wiecej

W FJR wiele rzeczy mozna zrobić poza ASO lub samemu (wymiana klocków trwa mniej niż minutę) i nie mam na myśli drutowania sprzętu,

Czyli w BMW samemu nie wolno wymienic klockow ? Hmmmm Czyzby wyzsza Technika ? Klocki to akurat pikus i w BMW nie bedzie inaczej. Gdy przyjdzie mi do ich wymiany, to tez wymienie we wlasnym zakresie.

Proponuje tylko zauwazyc, ze w niwym sprzecie przepada Ci gwarancja gdy service'ujesz sam. Wiec gdy bezdiesz mial nowy sprzet to nie wiem czy bedziesz ryzykowal robota we wlasnym zakresie ? Bezdiesz zmuszony robic w ASO !

w BMW trzeba się podłączyć pod komputer.

No i ? 10 000 km inspekcja osztuje niedzy 149,- a 200,- Euro

w tym olej z firmy- przywieziesz swoj wlasny masz o 80 - 90 Euro taniej.

> Co nie zmienia faktu, że jedynym możliwym następcą FJR jest K1600 GT

Wez sie nie osmieszaj.

K 1600 to Liga Goldwing'a

Porownywalnym sprzetem jest albo k 1200 albo k 1300 Totalna porazka jest, ze BMW wycofalo z produkcji K 1300 GT !

wink.gif

Napisano

> Czyli w BMW samemu nie wolno wymienic klockow ? Hmmmm Czyzby wyzsza

> Proponuje tylko zauwazyc, ze w niwym sprzecie przepada Ci gwarancja gdy service'ujesz sam. Wiec gdy

> bezdiesz mial nowy sprzet to nie wiem czy bedziesz ryzykowal robota we wlasnym zakresie ?

Nowy sprzęt u mnie nie wchodzi w grę.

> Wez sie nie osmieszaj.

> K 1600 to Liga Goldwing'a

> Porownywalnym sprzetem jest albo k 1200 albo k 1300 Totalna porazka jest, ze BMW wycofalo z

> produkcji K 1300 GT !

napisalem o następcy smile.gif

Napisano

> Nowy sprzęt u mnie nie wchodzi w grę.

U Ciebie moze nie ale w przypadku Balu tak.

wink.gif

Napisano

> Hmm podpowiedzcie budżet ok 40 tyś.

jak golas to MT-09 albo StreetTriple smile.gif i zostanie na dodatki smile.gif

Napisano

> bo 5biegowa skrzynia pamieta mamuty hahahhahah

WK1300S 5biegowa skrzynia? Moze 1200

Napisano

> Za duzo piszesz, karnij sie a dopiero wtedy zrozumiesz.

ok.gif

Napisano

> WK1300S 5biegowa skrzynia? Moze 1200

w FJR jest skrzynia 5

Napisano

> w FJR jest skrzynia 5

Sorki, nie doczytałem chyba ok.gif

Napisano

> może byc kłopot z wyrobieniem sie z ceną..

> moge zaproponowac Vstrom1000 L4...

kiedys rozmawiałem z byłym użytkownikiem vstroma 650 (aktualnie vstrom 1000) i mówi że 650 lepiej jechało z dołu niż tysiać. Tysiąc z kolei ma troche wyzszą prędkość max confused.gif

Napisano

> i mówi że 650 lepiej jechało z dołu niż tysiać.

Zdawało mu się raczej!

Porównywał je bezpośrednio robiąc np. wyścigi na różnych biegach przy różnych prędkościach.

Mi po zrobieniu foki mk2 (moment 520NM) wydawało się, że jest szybsza od mk1, a czasy kręciła słabsze.

Napisano

> kiedys rozmawiałem z byłym użytkownikiem vstroma 650 (aktualnie vstrom 1000) i mówi że 650 lepiej

> jechało z dołu niż tysiać. Tysiąc z kolei ma troche wyzszą prędkość max

o którym 1000u mowa?

ten nowy faktycznie woli troszeczkę wyższe obroty od dołu. ale później ciagnie bardzo fajnie. ja do 1000 czy starego czy nowego mam respekt...