Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie jaki samochód ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Ja tak z innej beczki , mianowicie jestem na etapie poszukiwania samochodu prawdopodobnie Peugeot 407 sw , Ford Mondeo mk4 lub Citroen C5 III generacji

I zastanawiam się nad jednym czy wybrać młodszy z większym przebiegiem czy starszy z mniejszym przebiegiem smile.gif tak mnie nurtuje to pytanie co wy o tym myślicie smile.gif ? , oczywiście zakładamy iż wszystko jest oryginalne , nie kręcone itp. smile.gif ,

pozdrawiam i dzięki za info

Fatal

Napisano

młodszy z przebiegiem większym...

ludzie kupują oczami, i patrzą na rocznik.

za kilka lat nowsze szybciej sprzedaż, przebieg mało istotny zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Ja tak z innej beczki , mianowicie jestem na etapie poszukiwania samochodu prawdopodobnie Peugeot

> 407 sw , Ford Mondeo mk4 lub Citroen C5 III generacji

> I zastanawiam się nad jednym czy wybrać młodszy z większym przebiegiem czy starszy z mniejszym

> przebiegiem tak mnie nurtuje to pytanie co wy o tym myślicie ? , oczywiście zakładamy iż

> wszystko jest oryginalne , nie kręcone itp. ,

> pozdrawiam i dzięki za info

> Fatal

Przebieg latwo skrecisz, rocznika nie odmlodzisz zlosnik2.gif

Napisano

ten który jest w lepszym stanie i bardziej wiarygodny.

Szukanie auta używanego nie powinno się opierać na roczniku czy przebiegu głównie.

Zakładasz pewną sumę, modele, poziom wyposażenia, ew zakres roczników i szukasz.

Napisano

> Witam

> Ja tak z innej beczki , mianowicie jestem na etapie poszukiwania samochodu prawdopodobnie Peugeot

> I zastanawiam się nad jednym czy wybrać młodszy z większym przebiegiem czy starszy z mniejszym

> przebiegiem tak mnie nurtuje to pytanie co wy o tym myślicie ? , oczywiście zakładamy iż

> wszystko jest oryginalne , nie kręcone itp. ,

> pozdrawiam i dzięki za info

> Fatal

Zalezy jaki masz budzet.

Ale po tych autach co wymieniles, to wg mnie bardzo ladne 407-ki beda pewnie kosztowac tyle co zajechane MK4 lub C5.

Nie patrzylbym na rocznik, a na stan techniczny i wiarygodna historie.

Napisano

> Witam

zależy z jakim budżetem dysponujesz i z jakim silnikiem szukasz, 407 będzie najtańszy w tej stawce, C5 III w rozsądnym stanie to wydatek >40tys zł - ja ostatnio przejechałem się po komisach i jak zobaczyłem C5 III do 40 tys zł to wyglądają tak, jakby liczniki były poprzekręcane z 300kkm na 100kkm, przykład - to zdjęcie kierownicy auta z rzekomym przebiegiem 98kkm hahaha.gif

C35426530_34_2_zps7da71f97.jpg

> przebiegiem tak mnie nurtuje to pytanie co wy o tym myślicie ?

młodszy z większym przebiegiem jak dla mnie,

Napisano

> zależy z jakim budżetem dysponujesz i z jakim silnikiem szukasz, 407 będzie najtańszy w tej stawce,

> C5 III w rozsądnym stanie to wydatek

> młodszy z większym przebiegiem jak dla mnie,

Dokaldnie, do C5 IIIgen to bez 40kPLN raczej bym nie podchodzil wink.gif

Napisano

Byś zobaczył jak u mnie w Senicu II wygląda kierownica przy przebiegu 140 000zł (rzeczywistym nie po handlarzu) to byś powiedział że ma milion na liczniku.

Napisano

> Byś zobaczył jak u mnie w Senicu II wygląda kierownica przy przebiegu 140 000zł (rzeczywistym nie

> po handlarzu) to byś powiedział że ma milion na liczniku.

ale ja to wszystko rozumiem,

po prostu porównuję te same modele, podany wyżej przykład oczywiście może wskazywać, że kierowca miał późne ADHD i ciągle bawił się radiem, ale całe auto - lewarek, fotel, zmatowiona szyba, reflektory, brak dokumentacji auta wskazywały - na tle innych samochodów- że przebieg tego egzemplarza to grubo >200kkm,

w C5 III tak do 200kkm po kierownicy widać niewielkie zużycie,

EDIT: Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale zdarzają się i takie kartki za szybą aut - pytanie oczywiście na ile te 300kkm przebiegu jest rzeczywiste a nie cofnięte z 400kkm wink.gif

20150110_132744_zps8202003f.jpg

Napisano

Kupiłbyś takie auto?99,99% kupujących nie i polezie tam gdzie taki sam będzie skręcony na 143 000 wiedząc w duchu, że jest skręcony ale nie gasząc iskierki nadziei że może akurat to oni mieli farta i jest ori.

Napisano

> Kupiłbyś takie auto?

jeżeli było serwisowane normalnie (a nie w stodole) to tak, (swoją ex. Astrę sprzedawałem z takim przebiegiem i naprawdę nie było się do czego przyczepić w tamtym aucie),

>99,99% kupujących nie i polezie tam gdzie taki sam będzie skręcony na 143 000

> wiedząc w duchu, że jest skręcony ale nie gasząc iskierki nadziei że może akurat to oni mieli

> farta i jest ori.

ludzie wraz z autem kupują marzenia, a sprzedawcy im to dostarczają wink.gif

Napisano

W autach nie powinno być licznika kilometrów, tylko dzienny i byłby świety spokój w PL zlosnik.gif

Wkońcu może ludzie kupowali by auto a nie cyferki...