Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

noże kuchenne

Featured Replies

Napisano

Możecie polecić coś w cenie do 70zł?

Zona miała ceramiczny z BP ale spadł i się potłukł.

Muszę coś na szybko zanabyć ale się nie znam.

Na allegro są niby ceramiczne w kompletach, ale jest to stal powlekana ceramiką.

Doradźcie coś proszę 20.GIF

Napisano

> Możecie polecić coś w cenie do 70zł?

> Zona miała ceramiczny z BP ale spadł i się potłukł.

> Muszę coś na szybko zanabyć ale się nie znam.

> Na allegro są niby ceramiczne w kompletach, ale jest to stal powlekana ceramiką.

> Doradźcie coś proszę

noże z Ikea - te wyglądające jak kute są OK

a poza tym mam dobre doświadczenia z Fiskars

Napisano

> Zona miała ceramiczny z BP ale spadł i się potłukł.

> Muszę coś na szybko zanabyć ale się nie znam.

> Na allegro są niby ceramiczne w kompletach, ale jest to stal powlekana ceramiką.

> Doradźcie coś proszę

victorinox

Napisano

w lidlu bedzie ceramiczny http://bit.ly/1vdieRv

Mam w domu jeden powlekany, kiedyś dodawany do wyborczej, moja mulher.gif go lubi używać. Nóż do chleba z tej samej serii też jest całkiem przyjemny.

Z klasycznych polecam noże DUKA, bdb wyważone i piekielnie ostre, trzeba uważać bo 'gryzą' jak się człek zagapi wink.gif

Napisano

> Te noże są tragiczne.

Nie zauważyłem.

Napisano

> Jeśli nie muszą być ceramiki to u mnie od lat sprawdzają się

> tescoma i fiskars

Ten fiskars jest od dziś w mediamarkt za coś koło 30 zł

Napisano

> victorinox

słusznie, tylko taki najprawdziwszy a nie wyklepany z ryżu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Fiskars

Z fiskarsa to siekiery wiem że są dobre, w lesie używałem.

Miałem kiedyś nóż finkę, fakt ostry był, ale ostrze kruche i przy otwieraniu konserw się szczerbiło.

Napisano

> Fiskars

taa ale wraz z ostrzalka, bo niestety ale tepia sie bardzo szybko

Napisano

> taa ale wraz z ostrzalka, bo niestety ale tepia sie bardzo szybko

+1

Skompletowałem sobie kilka noży fiskarsa jak były w jakiejś promocji w biedrze, do tego ostrzałka i nie zamierzam zamieniać ich na żadne inne.

Napisano

> taa ale wraz z ostrzalka, bo niestety ale tepia sie bardzo szybko

Ostrzałkę mam, ale ostrzyłem chyba jakiś największy z kuchennych raz od 3 miesięcy. Reszta jeszcze ostra. Mam jakiś zestaw 7 szt.

Tym do chleba niedawno niechcący prawie odkroiłem sobie palec robiąc śniadanie zaspany zlosnik.gifooniee.gif

Napisano

Jakiekolwiek. Na podstawie opinii kupiliśmy jakieś Fiskars pro. Po miesiącu używania są niemal tak samo tępe jak 10-letnie noże, które kosztowały pewnie z 20% cen tych Fiskarsów. Postanowiliśmy zainwestować w lepszą ostrzałkę smile.gif

Napisano

> Ten fiskars jest od dziś w mediamarkt za coś koło 30 zł

Wyprzedaż czy jakaś lokalna promocja? Na stronie stoi dalej za 69.90

Napisano

> Porównaj choćby z ww. Victorinoxem. Nie wrócisz do tych, które masz.

To jest ten tescoma co mam.

Na moje kuchenne potrzeby wystarczy.

Napisano

> wielka wyprzedaż do 5.02 > Wyprzedaż czy jakaś lokalna promocja? Na stronie stoi dalej za 69.90

Chyba lokalnie:

Quote:

towar z ekspozycji Media Markt Szczecin

Napisano

> To jest ten tescoma co mam.

> Na moje kuchenne potrzeby wystarczy.

kwestia tego jak długo jest taki naostrzony.

Mam małego victora-obieraka. Już ze 3 lata. Nigdy go jeszcze nie ostrzyłem. A nie lubię tępych noży. wink.gif

Napisano

> kwestia tego jak długo jest taki naostrzony.

Do czasu aż żona po talerzu nie przejedzie zlosnik.gif

Napisano

> kwestia tego jak długo jest taki naostrzony.

> Mam małego victora-obieraka. Już ze 3 lata. Nigdy go jeszcze nie ostrzyłem. A nie lubię tępych

> noży.

no dobra ale jakie to ma znaczenie praktyczne? Dobra osełka w szufladzie i naostrzenie noża ogranicza się do 3. przeciągnięć ( używam osełki Zeptera)

Mam w szufladzie noże za prawie 100,- i takie po 10,- /szt różnica w używaniu jest żadna. Ten za 10,- ostrzę częściej, ale też używam więcej.

Jak nóż jest poprawnie wyważony i zrobiony z dobrego materiału to nie ma większego znaczenia ile kosztował, porządnie naostrzony będzie równie dobry jak markowy.

Napisano

Ja dojrzewam do kupienia Globala, chociaż jednego. zlosnik.gif Ale to pewnie dopiero na urodziny w ramach samozadowolenia, bo cenę ciężko przełknąć...

Napisano

> no dobra ale jakie to ma znaczenie praktyczne? Dobra osełka w szufladzie i naostrzenie noża

> ogranicza się do 3. przeciągnięć ( używam osełki Zeptera)

> Mam w szufladzie noże za prawie 100,- i takie po 10,- /szt różnica w używaniu jest żadna. Ten za

> 10,- ostrzę częściej, ale też używam więcej.

> Jak nóż jest poprawnie wyważony i zrobiony z dobrego materiału to nie ma większego znaczenia ile

> kosztował, porządnie naostrzony będzie równie dobry jak markowy.

Ma znaczenie takie, że jeśli podczas przygotowywania jednego posiłku nóż musisz ostrzyć kilka razy, to nie jest to wygodniejsze niż gdybyś nóż ostrzył raz na tydzień.

Ostrzenie noża powoduje jego ubytki, więc za parę lat ten, który trzeba ostrzyć co chwilę, z kształtu takiego:

5dbffc62745425fd85fd3db22676196a9a22eb67_s.jpg

zrobi się taki:

ad4f534ad403bf7dddaf2d6237429f10b84633f0_s.jpg

A cena 10zł automatycznie implikuje, że nie jest to dobry materiał, bo dobry materiał kosztuje.

Napisano

> Ma znaczenie takie, że jeśli podczas przygotowywania jednego posiłku nóż musisz ostrzyć kilka razy,

> to nie jest to wygodniejsze niż gdybyś nóż ostrzył raz na tydzień.

a teraz przeczytaj uważnie co pisałem, nie pytam o nóż który trzeba ostrzyć w trakcie przygotowywania czegoś czy nawet za każdym razem przed rozpoczęciem. Więc nie wyskakuj z tak śmiesznymi argumentami z łaski swojej.

> Ostrzenie noża powoduje jego ubytki, więc za parę lat ten, który trzeba ostrzyć co chwilę, z

> kształtu takiego:

> zrobi się taki:

poniosło Cię i to mocno, albo ostrzysz noże kątówką...

> A cena 10zł automatycznie implikuje, że nie jest to dobry materiał, bo dobry materiał kosztuje.

Chyba za dużo reklam oglądasz... w dzisiejszych czasach cena i marka nie determinuje jakości, albo przynajmniej nie powinna być jedynym wyznacznikiem do jej oceny. Także ślepe twierdzenie, że coś za 10,- nie może być dobre, dla mnie jest dobry żartem.

Nóż kupiłem bo był śmiesznie tani i nawet jakby okazał się dziadostwem to bym nie rozpaczał. Okazało się, że ma 4-5.lat, nadal ma swój pierwotny kształt i rozmiar smirk.gif nie zardzewiał, nie rozpadł się, nie ukruszył ect.

Napisano

> Ja dojrzewam do kupienia Globala, chociaż jednego. Ale to pewnie dopiero na urodziny w ramach

> samozadowolenia, bo cenę ciężko przełknąć...

Czym go będziesz ostrzył?