Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nubira brak kontrolki świateł

Featured Replies

Napisano

Na początku myślałem, że spaliła się żarówka, ale nie zauważyłem nigdzie kontrolki od włączonych świateł mijania.

Czyżby faktycznie nie było jej w tym modelu czy nie mogę jej dojrzeć po prostu?

Napisano

W lacetti brak kontrolki świateł mijania wink.gif w sumie dobrze - nic na desce nie świeci zlosnik.gif

Napisano

> W lacetti brak kontrolki świateł mijania w sumie dobrze - nic na desce nie świeci

Żartujesz !? W Nubirze nie ma tej kontrolki i strasznie mnie to wk..... znaczy irytuje grinser006.gif Co innego Cruze. Tam to w ogóle tęcza na zegarach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dziwne ze tak zrobili, ciekawe co kierowało konstruktorami wprowadzając takie rozwiązanie

Napisano

> Dziwne ze tak zrobili, ciekawe co kierowało konstruktorami wprowadzając takie rozwiązanie

Z moich doświadczeń w pracy zawodowej wynika że najprawdopodobniej to było tak:

- Przychodzi dyrektor generalny do biura konstrukcyjnego i mówi:

- Macie obniżyć koszty deski rozdzielczej o 10$ bo nam się założona marża na sztuce nie zgadza. Macie czas do jutra.

hehe.gif

Napisano

Daewoo tak miało. Nie wiem, jak Nexia, ale w Lanosie dopiero FSO od któregoś wprowadziło kontrolkę, bo w oryginale też żadnej nie było.

Napisano

> W lacetti brak kontrolki świateł mijania w sumie dobrze - nic na desce nie świeci

raz na noc zostawiłem tak auto na światłach , rano uffff ledwo odpalił laczek, trochę upierdliwe bo zapominałem zapalać w dzień i gasić po jeździe crazy.gif

Napisano

> raz na noc zostawiłem tak auto na światłach , rano uffff ledwo odpalił laczek, trochę upierdliwe bo

> zapominałem zapalać w dzień i gasić po jeździe

Moje Lacetti automatycznie wyłączało światła po otwarciu drzwi hmm.gif

Napisano

> Moje Lacetti automatycznie wyłączało światła po otwarciu drzwi

niestety u mnie na pozycyjne przełączało i w dzień jak spojrzałem na "wajchę" od świateł to wyłączyłem zlosnik.gif

Napisano

Jak w focusie.

Zdarzyło mi się parę razy po zmroku jeździć bez swiateł po miescie.

W większosci przypadków zimą.

Napisano

> raz na noc zostawiłem tak auto na światłach , rano uffff ledwo odpalił laczek, trochę upierdliwe bo

> zapominałem zapalać w dzień i gasić po jeździe

Myślałem, że każda wersja lacia sama gasiła światła po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi yikes.gifzlosnik.gif

Napisano

> Żartujesz !? W Nubirze nie ma tej kontrolki i strasznie mnie to wk..... znaczy irytuje Co innego

> Cruze. Tam to w ogóle tęcza na zegarach

Mam ustawione na auto, i zmieniam tylko gdy chcę auto rozgrzać na parkingu, a nie chcę żeby w oczy się pracujący silnik rzucał i żeby akku doiło zlosnik.gif

Dla mnie świetna opcja - sam zapala, sam gasi, gdy chcę to mogę zgasić ręcznie, gdy chcę to mogę ręcznie zapalić - wszystko w jednym zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Myślałem, że każda wersja lacia sama gasiła światła po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi

nie w polszu tongue.gif

Napisano

> nie w polszu

Mój "full bida z klimom" z końca 2006 gasi wink.gif

Może się kostka za zegarami zjarała i nie gasił confused.gif

Napisano

> Mój "full bida z klimom" z końca 2006 gasi

> Może się kostka za zegarami zjarała i nie gasił

kostka zfajczyła się ale w 2010 chyba zlosnik.gif

Napisano

> Mój niewypasiony z 2006 r. gasił

pisze reklamację do chevy pl tongue.gif za niedorobiony z początku 2006 zlosnik.gif

Napisano

> popsuty

nie dam rady spać dzisiaj no.gif, brak auto "zaciemnienia" po wyłączeniu stacyjki sciana.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Mój nie gasił.

> Pamiętam, że kiedyś wsiadłem do samochodu prawymi drzwiami, włączyłem zapłon by dosunąć szybę i

> światła nie zgasły.

Bo żeby zgasły trzeba wyjąc kluczyk i otworzyć drzwi kierowcy - jeśli otworzymy drzwi od pasażera to światła będą się świecić.

Jeśli wyjmiemy kluczyk przy otwartych drzwiach kierowcy to światła zgasną po wyjęciu kluczyka wink.gif

Napisano

> Mój nie gasił.

> Pamiętam, że kiedyś wsiadłem do samochodu prawymi drzwiami, włączyłem zapłon by dosunąć szybę i

> światła nie zgasły.

Prawidłowo. Po co jako pasażer grzebałeś w stacyjce ? hehe.gif

U mnie po wyjęciu kluczyka światła mijania gasną a postojowe palą się do momentu otwarcia drzwi kierowcy.