Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

125 ccm Dla poczatkującego

Featured Replies

Napisano

> 10 cm dłuższy

Znaczy ma już ze 2 metry? zlosnik.gif

Napisano

> 2m i 5cm

Pozdrawiam z siedzenia swojego Benyco Dart Star o długości 2 m 26 cm grinser006.gif20.GIF270635636-JUMP2.gifzlosnik.gifhehe.gifwpysk.gifok.gif

Napisano

> Pozdrawiam z siedzenia swojego Benyco Dart Star o długości 2 m 26 cm

Bez foto sie nie liczy nono.gif

Napisano

> Bez foto sie nie liczy

Za godzinę będziesz miał fotkę wink.gif Daj mi wrocic z roboty do domu wink.gif20.GIF

Napisano

> Za godzinę będziesz miał fotkę Daj mi wrocic z roboty do domu

ale [rzeciez ta fotka jest juz w tym samym watku tylko wyzej....

Napisano

> ale [rzeciez ta fotka jest juz w tym samym watku tylko wyzej....

Tamten z wcześniejszej fotki nie był mój wpysk.gif Był zbyt porysowany sciana.gif

Ten jest mój old.gifksiadz.gifikonka_photo2.gif

288269508-Zdj%EAcie325.jpg

grinser006.gif20.GIFhehe.gifok.gif

Napisano

> Tamten z wcześniejszej fotki nie był mój Był zbyt porysowany

> Ten jest mój

Gratki.

Zazdraszczam

I jak pierwsze wrazenia?

Napisano

> Gratki.

20.GIF

> Zazdraszczam

> I jak pierwsze wrazenia?

Kilka rzeczy będę musiał poprzerabiać ale ogólnie rzecz biorąc to jestem bardzo zadowolony. Prowadzi się jak marzenie 893goodvibes.gif Siedzenie szerokie i wygodne - wprost idealne do dłuższych wypraw. Pozycja za kierownicą wymaga co prawda przyzwyczajenia ale to przyjdzie z kolejnymi kilometrami wink.gif Na razie jest ich jedynie 26 hahaha.gifzlosnik.gifgrinser006.gif Ale przyznam się, że w śnieżycy to się ciężko jedzie ksiadz.gifooniee.gif Ciekawostką jest to, że ma promień skrętu małego samochodu hahaha.gif O światłach awaryjnych to nawet nie będę wspominał, to jest to coś nowego dla mnie w jednośladzie. Podobnie jak amperomierz icon_eek.gif Czeka mnie dokręcanie śrubek i nakrętek, polerowanie chromów i ogólne czyszczenie, bo przez ostatnie 4 kilometry drogi do domu to jechałem po błocie i przez lat sick.gif To jazdy po lesie to ten sprzęt w ogóle się nie nadaje - zbyt wielki jest i zbyt nisko zawieszony hahaha.gif Ogólnie rzecz jednak biorąc to jestem bardzo zadowolony i nie mogę się doczekać kolejnej jazdy food.gif270635636-JUMP2.gifzlosnik.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano

> Ten jest mój

Fajny, szerokości!

Napisano

> Co chcesz przerobic?

Dźwignia zmiany biegów jest nieco za krotka i trzeba to poprawić wink.gif Dodatkowo jej ułożyskowanie pozostawia wiele do życzenia sciana.gifzlosnik.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Ten jest mój

Czemu nie M16 od junaka ?

Napisano

> Czemu nie M16 od junaka ?

Bo nie miałem dodatkowych 6000 zł 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Przybyły czarne 123. Szkoda, że nie matowe...

frugos jakie masz wymiary że tak powiem... ?

Napisano

Widzę że powarznie podchodzisz do ochrony swojej prywatnosci hehe.gifok.gif

Napisano

> Bo nie miałem dodatkowych 6000 zł

Faktycznie ... nie dopatrzylem ceny grinser006.gif

Napisano

ślicznie zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

chyba sie poddalem co do Varaderki... juz nawet jakiea kymco skuterki i junaki bylem ogladac.... ale trafilem na cos takiego

co myslicie?

http://olx.pl/oferta/hyosung-gt-125-come...d_at=1016302735

http://youtu.be/LUcQHmHqqPo

http://youtu.be/HBiMLKTJOq0

http://youtu.be/EdiRBLNdMkQ

Napisano

Tez doszedłem do tego etapu. Romety i Junaki to takie "komarki", jakieś takie małe toto. Ładne, nowe, tanie, z gwarancją, ale No właśnie małe. Zostaje varadero albo Hyosung.

Na Allegro jest koleś z Inowrocławia co sprzedaje to z silnikiem 250 w ramie 125... Ja mam zawrót głowy. Z netu to fajnie jeszcze się prezentuje ajs nac 12, ale u nas nie do dostania, chyba, że pod inną nazwą. Ktoś cos?

Co robić? Co wybrać?

Napisano

> Tez doszedłem do tego etapu. Romety i Junaki to takie "komarki", jakieś takie małe toto. Ładne,

> nowe, tanie, z gwarancją, ale No właśnie małe. Zostaje varadero albo Hyosung.

> Na Allegro jest koleś z Inowrocławia co sprzedaje to z silnikiem 250 w ramie 125... Ja mam zawrót

> głowy. Z netu to fajnie jeszcze się prezentuje ajs nac 12, ale u nas nie do dostania, chyba,

> że pod inną nazwą. Ktoś cos?

> Co robić? Co wybrać?

Wez nic nie mów....

jeszcze kwestia dwucylindrowej V-ki w stosunku do jednocylindrowca

250 mnie nie intersi...

skonczy sie tym ze do jasla pojade po kymco agility kolegi albo bielmatiza znowu bede meczyl

Napisano

> skonczy sie tym ze do jasla pojade po kymco agility kolegi albo bielmatiza znowu bede meczyl

zlosnik.gif już żonce podsyłałem co bym chciał

link

jakby się zgodziła to kymkacz już dawno by poszedł do ludzi zlosnik.gif

Napisano

> Skąd będziesz brał do niego części ?

z Rometa bo sa importerem?

Napisano

> Wez nic nie mów....

> jeszcze kwestia dwucylindrowej V-ki w stosunku do jednocylindrowca

> 250 mnie nie intersi...

> skonczy sie tym ze do jasla pojade po kymco agility kolegi albo bielmatiza znowu bede meczyl

Kymco jest oki, totalnie bezawaryjny w moim przypadku.

Mój się sprzedał dosyć szybko ok.gif Czy podobnie było by z Rometem... smirk.gif

Napisano

> Tez doszedłem do tego etapu. Romety i Junaki to takie "komarki", jakieś takie małe toto. Ładne,

> nowe, tanie, z gwarancją, ale No właśnie małe. Zostaje varadero albo Hyosung.

> Na Allegro jest koleś z Inowrocławia co sprzedaje to z silnikiem 250 w ramie 125... Ja mam zawrót

> głowy. Z netu to fajnie jeszcze się prezentuje ajs nac 12, ale u nas nie do dostania, chyba,

> że pod inną nazwą. Ktoś cos?

> Co robić? Co wybrać?

Ewentualnie jakiś cruiser 125. Są długie, dobrze wyglądają i można je kupić w ramach przewidzianego budżetu - 3 000-15 000 grinser006.gifzlosnik.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Ewentualnie jakiś cruiser 125. Są długie, dobrze wyglądają i można je kupić w ramach przewidzianego

> budżetu - 3 000-15 000

cruiser - 125 hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

> cruiser - 125

Jedno zero się zgubiło.... zlosnik.gif

Napisano

> cruiser - 125

No cruiser - przecież ścigać się tym nie można bo za słabe wink.gif

Napisano

> cruiser - 125

Tak, mam takiego smile.gif

Napisano

> A może Suzuki GN 125??

Raczej Honda Shadow 125 Albo Honda Rebel 125 wink.gifzlosnik.gif Ewentualnie Junak M16, Zipp Raven 125 itp wink.gifzlosnik.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano

> Raczej Honda Shadow 125 Albo Honda Rebel 125 Ewentualnie Junak M16, Zipp Raven 125 itp

Uczulenie na suzuki czy za stara konstrukcja?

Napisano

> Raczej Honda Shadow 125 Albo Honda Rebel 125 Ewentualnie Junak M16, Zipp Raven 125 itp

do w 70% czasu przeciskania sięw korku wolałbym jednak coś co ma mniej zrelaksowana pozycję... co do tego co się podoba tak w ogóle to tak shadowka kiedyśtam docelowo pewnie

Napisano

> Ewentualnie jakiś cruiser 125. Są długie, dobrze wyglądają i można je kupić w ramach przewidzianego

> budżetu - 3 000-15 000

np?

i gdzies ty widzial cos sensowengo za 3kzł?

Napisano

> A może Suzuki GN 125??

tez zwrocilem na ten sprzet uwage

Napisano

> tez zwrocilem na ten sprzet uwage

Masz jeszcze podobną Yamahe sr 125

Napisano

> Uczulenie na suzuki czy za stara konstrukcja?

Za krótki i nieco zbyt archaicznie wyglądający motocykl. Mam 202 cm wzrostu, więc przy zakupie w ogóle nie brałem takiego małego Suzuki pod uwagę.

Napisano

> np?

> i gdzies ty widzial cos sensowengo za 3kzł?

Nie napisałem, że sprzęt będzie w sensownym stanie a jedynie, że w tej cenie da się kupić motocykl na chodzie smile.gif

Napisano

Przy tym wzroście jak nie wiaderko to może TDR 125? Pozostałe sprzęty będą wyglądać jak motorowerki.

Napisano

> Przy tym wzroście jak nie wiaderko to może TDR 125? Pozostałe sprzęty będą wyglądać jak

> motorowerki.

Ciekawy, dzięki 20.GIF Przyznam się, że nie wiedziałem o jego istnieniu wink.gif Co prawda ja już kupiłem ale jak mi się mój Dark Star znudzi, to może poszukam takiego wink.gif

Napisano

Bierz K125 - mój ma ponad 73kkm nalatane i sprzęt ma u mnie dożywocie!! Genialna maszyna grinser006.gif

Napisano

> Bierz K125 - mój ma ponad 73kkm nalatane i sprzęt ma u mnie dożywocie!! Genialna maszyna

Serio mowisz? W necie ludzie narzekali m.in.na silniki...???

Napisano

> Serio mowisz? W necie ludzie narzekali m.in.na silniki...???

Mówię jak najbardziej serio, do żadnego sprzęta nie mam takiego zaufania jak do Rometa, zjeździłem nim całą PL, a nawet zahaczyłem o Litwę, Słowację i Czechy.

Części tanie jak barszcz, co jakiś czas coś się psuje, ale nigdy w sposób uniemożliwiający dalszą jazdę, do tego jest ekonomiczny w eksploatacji i zakupie (oczywiście brać używkę, bo sprzedawane są z symbolicznym przebiegiem za cenę 30-40% nówki)

Swego czasu używałem go jako służbówki wożąc części w hurtowni po 3city i cały sezon przejeździł praktycznie bez żadnego serwisowania (bo garaż mam 200km dalej od Gdańska), a codziennie musiał robić po 100 lub więcej km, obciążony mega bagażem itp.