Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup nowej przyczepki

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak wygląda sprawa zakupu przyczepki w markecie. Najpierw rejestracja potem OC? Ile na te formalności jest czasu od momentu zakupu??

Które ubezpieczalnie mają ofertę na przyczepy i które polecacie??

Tylko proszę o pominięcie kwestii, że to szit 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Witam

> Jak wygląda sprawa zakupu przyczepki w markecie. Najpierw rejestracja potem OC?

Tak.

> Ile na te

> formalności jest czasu od momentu zakupu??

Jak nie zamierzasz poruszać się tą przyczepką po drogach publicznych to nie musisz wcale rejestrować.

OC musisz wykupić najdalej w dniu rejestracji.

> Które ubezpieczalnie mają ofertę na przyczepy i

Każda ubezpieczalnia ma w ofercie.

> które polecacie??

Tą, w której masz ubezpieczony samochód, ubezpieczenie przyczepki lekkiej kosztuje 2 paczki fajek rocznie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

ja mam teraz OC w PZU i płacę 43 PLN za rok...nie rozglądałem się za tańszym, ani nie byłem w PZU- ot zapłaciłem to co było na blankiecie

Napisano
  • Autor

> Tak.

> Jak nie zamierzasz poruszać się tą przyczepką po drogach publicznych to nie musisz wcale

> rejestrować.

> OC musisz wykupić najdalej w dniu rejestracji.

> Każda ubezpieczalnia ma w ofercie.

> Tą, w której masz ubezpieczony samochód, ubezpieczenie przyczepki lekkiej kosztuje 2 paczki fajek

> rocznie.

> Pozdrawiam BAS

Czyli teoretycznie dzisiaj kupuję przyczepkę, a użytkował ją będę dopiero w wakacje, to w wakacje rejestruję i tego samego dnia wykupuję OC hmm.gif.??

Jak obejść transport z punktu sprzedaży do miejsca postoju zlosnik.gif??

Napisano

> Jak obejść transport z punktu sprzedaży do miejsca postoju ??

Wypozycz lawete hahaha smile.gif

Napisano

> Wypozycz lawete hahaha

chyba: faktura

do Wydziału komunikajci

tam rejestracja i blachy (+pewnie "miękki" dowód)+ w tym samym dniu OC (uwaga na UFG!)

z blachami do marketu i odjazd

ile masz czasu miedzy faktura a rejestracja nie wiem

Napisano

> Czyli teoretycznie dzisiaj kupuję przyczepkę, a użytkował ją będę dopiero w wakacje, to w wakacje

> rejestruję i tego samego dnia wykupuję OC .??

Nie wiem w czym masz problem. jedziesz rano kupujesz przyczepkę, bierzesz papiery do WK dostajesz tablice , na miejscu wykupujesz ubezpieczenie (koszt 30zł za rok) wracasz do sklepu zakładasz tablice i wio do domu.

Jak chcesz dopiero w wakacje to kup w wakacje.

Napisano

legalnie to na lawecie/innej wiekszej przyczepie cool.gif

Napisano

Za dyszel i jak z wózkiem. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem w czym masz problem. jedziesz rano kupujesz przyczepkę, bierzesz papiery do WK dostajesz

> tablice , na miejscu wykupujesz ubezpieczenie (koszt 30zł za rok) wracasz do sklepu zakładasz

> tablice i wio do domu.

> Jak chcesz dopiero w wakacje to kup w wakacje.

To był tylko przykład może będzie potrzebna za 2 dni, a może za miesiąc zlosnik.gif.

Ale tak jak piszecie się zrobi. Czy się zarejestruje miesiąc później czy wcześniej to jakiejś wielkiej różnicy nie zrobi waytogo.gif

Napisano

markety czesto traktuja przyczepy jak towar z półek idziesz wybierasz płacisz zabierasz i tyle cie widzieli. Nikt nie pytał mnie o blachy czy oc poprostu wydali (obi) towar

Napisano

Zwróć uwagę, że standardowo w markecie każda przyczepka ma 750 kg dmc, a Ty w samochodzie możesz mieć miej, więc wtedy się daje zaliczkę i ściągają do marketu przyczepkę z papierami i tabliczką dmc np. 600 kg - wedle życzenia, tyle że trwa to z tydzień.

Napisano

> Zwróć uwagę, że standardowo w markecie każda przyczepka ma 750 kg dmc, a Ty w samochodzie możesz

> mieć miej, więc wtedy się daje zaliczkę i ściągają do marketu przyczepkę z papierami i

> tabliczką dmc np. 600 kg - wedle życzenia, tyle że trwa to z tydzień.

dlatego lepiej kupić przyczepkę w jakimś punkcie z przyczepkami a nie w markecie - na miejscu wybijają na tabliczce DMC , wpisują w kwity i po 10 minutach możesz jechać