Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra B-belka do której przymocowane są wahacze, silnik itp

Featured Replies

Napisano

Vectra B, 1998, kombi, 2.0 DTI

Zawiozłem auto do mechanika z hamulcami, a tu okazuje się, że mam się zastanowić czy warto ją naprawiać :/

Okazało się, że belka do której przykręcone są wahacze/silnik/maglownica jest w stanie agonalnym... Nie wiem czy ona jest jednoczęściowa czy dwuczęściowa (osobno prawa/lewa) jednak jest do wymiany...

Da się kupić coś takiego nowego? Jak się ten element nazywa (żebym wiedział czego szukać wink.gif ). Może ktoś z Was ma coś takiego, zdrowego?

Czy to jest to?

http://allegro.pl/opel-vectra-b-kolyska-belka-silnika-wozek-i5121849976.html

Dzięki za pomoc

Napisano

Skoro belga zgniła to można się tylko domyślać jak wygląda reszta i rzeczywiście się zastanow czy warto bo wsadzisz teraz kupe kasy a i tak wyląduje na złomie...

Napisano

> Da się kupić coś takiego nowego?

Ja bym się zastanowił czy jest sens kupowania nowego elementu. Cena w ASO może przekroczyć wartość auta hehe.gif

> Czy to jest to?

> http://allegro.pl/opel-vectra-b-kolyska-belka-silnika-wozek-i5121849976.html

Tak to jest to.

Poszukaj po szrotach tego typu cześć można znaleźć w całkiem porządnym stanie za niewielkie pieniądze.

Napisano

> Vectra B, 1998, kombi, 2.0 DTI

> Zawiozłem auto do mechanika z hamulcami, a tu okazuje się, że mam się zastanowić czy warto ją

> naprawiać :/

> Okazało się, że belka do której przykręcone są wahacze/silnik/maglownica jest w stanie agonalnym...

3000PLN nowa w serwisie.

Jak w Astrze G stały po 5-6 stów to chodziły a tutaj - zapomnij.

Może tylko powierzchownie wygląda na żżartą?

Napisano
  • Autor

> 3000PLN nowa w serwisie.

> Jak w Astrze G stały po 5-6 stów to chodziły a tutaj - zapomnij.

> Może tylko powierzchownie wygląda na żżartą?

Powierzchownie raczej nie - mocowanie wahacza jest ogniłe (aż dziura na wylot jest) :/

Wygląda na to, że zgniło w miejscach gdzie dotykane było przez osłonę silnika (tą plastikową na dole, która chętnie odpada wink.gif ). Widocznie tam starło najpierw lakier, a później zostawała woda i poszło w diabły :/

Napisano

> Wygląda na to, że zgniło w miejscach gdzie dotykane było przez osłonę silnika (tą plastikową na

> dole, która chętnie odpada ). Widocznie tam starło najpierw lakier, a później zostawała woda

> i poszło w diabły :/

Dokładnie ten sam problem był w astrach i zafirach. Osłona była wyściełana taką wykładziną, która nasiąkała wodą i dotykając sanek powodowała jej gnicie. W zafirze wymieniali mi w ramach akcji serwisowej.

Napisano

> Dokładnie ten sam problem był w astrach i zafirach. Osłona była wyściełana taką wykładziną, która

> nasiąkała wodą i dotykając sanek powodowała jej gnicie. W zafirze wymieniali mi w ramach akcji

> serwisowej.

Nie dziwie się, że wymieniali za friko:

p8070080.jpg

Napisano

> Nie dziwie się, że wymieniali za friko:

Moja taka nie była, ale ta to zeżarło icon_eek.gif